به گزارش پایگاه خبری نگاه ( نگاه روز) ، عزیز کاظمی در نخستین همایش بینالمللی مدیریت بحران و حمایت از پناهندگان با اشاره به رویکرد جمهوری اسلامی ایران در قبال پناهندگان افزود: جمهوری اسلامی ایران در بیش از سه دهه اخیر پذیرای چند میلیون پناهنده از کشورهای همسایه بویژه افغانستان و عراق بوده و عملکرد بسیار شایسته ای را در این زمینه از خود نشان داده است.
وی، خودکامگی و رویه های استکباری برخی رژیم های غربی را عاملی برای بروز جنگ و بحران های پناهندگی در کشورهای مختلف دانست و گفت: امروز متاسفانه علی رغم تمام پیشرفت هایی که بشر در زمینه علم و دانش داشته است بازهم شاهد جنگ، نسل کشی و آواره شدن هزاران هزار انسان در کشورهای مختلف جهان هستیم.
کاظمی با تاکید بر اینکه کشورها، سازمانهای بین المللی و نهادهای بشردوستانه باید در راستای جلوگیری از نسل کشی و آوارگی انسان ها همکاری جدی داشته باشند نیز گفت: امروز دیگر قرون وسطا نیست که میلیون ها انسان بخاطر جنگ و کشمکش های سیاسی جان خود را از دست بدهند یا آواره شوند؛ بلکه باید همه با هم کمک کنند تا با گفتگو، تعامل و همکاری جلوی هرگونه نسل کشی و بحران پناهندگی گرفته شود.
وی ادامه داد: اگر برخی رژیم های غربی دست از خوی استبدادی خود بردارند و به حقوق ملت ها احترام قائل شوند بسیاری از معضلات و مشکلات در خصوص جنگ و آوارگی از بین میرود.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، جمهوری اسلامی ایران را الگوی خدمترسانی و حمایت از آوارگان و پناهندگان دانست.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی عملکرد درخشانی در زمینه حمایت و پذیرش پناهندگان داشته است،گفت: سازمانهای بینالمللی خودشان اعتراف میکنند که جمهوری اسلامی ایران، الگوی خدمترسانی و حمایت از آوارگان و پناهندگان است.
کاظمی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران در قبال این اقدامات خود هیچگونه چشمداشت مالی و مادی را در نظر نداشته و تنها بخاطر حس انسان دوستی و نوع دوستی این کارها را انجام داده است.
وی افزود: علیرغم عملکرد شایسته جمهوری اسلامی ایران در قبال پناهندگان، متاسفانه این اقدامات تا به امروز به آن شکل مطلوب، مستندسازی نشده و لازم است در این خصوص توجه ویژه و جدی از سوی مسئولان صورت گیرد.
کاظمی با اشاره به تجربیات منحصر به فرد جمهوری اسلامی ایران و همکاری تمام مردم و مسئولان این کشور در زمینه حمایت از پناهندگان، خواستار تحقیق، پژوهش و ثبت و مرقوم نمودن این تجربیات و اقدامات شد.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ابراز داشت: بهترین و مطمئنترین راهحل جلوگیری از مهاجرت ها و پناهندگی ایجاد زیرساختهای مسکن، بهداشتی، آموزشی و ایجاد شغل در کشور مبدا می باشد.
حجت الاسلام و المسلمین صالحی دبیر همایش بین المللی مدیریت بحران و حمایت از پناهندگان و معاون مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور نیز در سخنانی گفت: جمهوری اسلامی ایران در اقدامات بشردوستانه جهت ارائه خدمات به پناهندگان، الگویی شاخص برای سایر کشورهاست.
وی با بیان اینکه اقدامات جمهوری اسلامی ایران در خصوص حمایت از پناهندگان بر مبانی اعتقادی و دینی استوار است نیز گفت: کمک و حمایت از پناهندگان و آوارگان مورد تاکید و سفارش تمام ادیان الهی بویژه دین مبین اسلام است و اقدامات جمهوری اسلامی ایران نیز بر همین اساس و بر پایه حس نوع دوستی انجام گرفته است.
صالحی در ادامه ضمن اشاره به کارنامه درخشان استان آذربایجان غربی در زمینه حمایت از پناهندگان اظهار کرد: در این استان، مردم و مسئولان در کنار یکدیگر برای خدمات رسانی به آوارگان و پناهندگان تلاش کرده اند و این افتخاری برای آذربایجان غربی و نظام جمهوری اسلامی است.
وی در پایان نیز خواستار ثبت و مستندسازی اقدامات و تجربیات مدیران، مسئولان و دست اندرکاران حاضر در بحرانهای پناهندگی و پذیرش آوارگان شد.