جمهوری اسلامی ایران الگوی خدمترسانی و حمایت از آوارگان و پناهندگان است
به گزارش پایگاه خبری نگاه ( نگاه روز) ، عزیز کاظمی در نخستين همايش بينالمللي مديريت بحران و حمايت از پناهندگان با اشاره به رويكرد جمهوري اسلامي ايران در قبال پناهندگان افزود: جمهوري اسلامي ایران در بیش از سه دهه اخیر پذیرای چند میلیون پناهنده از کشورهای همسایه بویژه افغانستان و عراق بوده و عملكرد بسيار شايسته اي را در اين زمينه از خود نشان داده است.
وي، خودكامگي و رويه هاي استكباري برخي رژيم هاي غربي را عاملي براي بروز جنگ و بحران هاي پناهندگي در كشورهاي مختلف دانست و گفت: امروز متاسفانه علي رغم تمام پيشرفت هايي كه بشر در زمينه علم و دانش داشته است بازهم شاهد جنگ، نسل كشي و آواره شدن هزاران هزار انسان در كشورهاي مختلف جهان هستيم.
كاظمي با تاكيد بر اينكه كشورها، سازمانهاي بين المللي و نهادهاي بشردوستانه بايد در راستاي جلوگيري از نسل كشي و آوارگي انسان ها همكاري جدي داشته باشند نيز گفت: امروز ديگر قرون وسطا نيست كه ميليون ها انسان بخاطر جنگ و كشمكش هاي سياسي جان خود را از دست بدهند يا آواره شوند؛ بلكه بايد همه با هم كمك كنند تا با گفتگو، تعامل و همكاري جلوي هرگونه نسل كشي و بحران پناهندگي گرفته شود.
وي ادامه داد: اگر برخي رژيم هاي غربي دست از خوي استبدادي خود بردارند و به حقوق ملت ها احترام قائل شوند بسياري از معضلات و مشكلات در خصوص جنگ و آوارگي از بين ميرود.
مديركل امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور، جمهوري اسلامي ايران را الگوي خدمترساني و حمايت از آوارگان و پناهندگان دانست.
مديركل امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور در ادامه با بيان اينكه جمهوري اسلامي عملكرد درخشاني در زمينه حمايت و پذيرش پناهندگان داشته است،گفت: سازمانهاي بينالمللي خودشان اعتراف ميكنند كه جمهوري اسلامي ايران، الگوي خدمترساني و حمايت از آوارگان و پناهندگان است.
كاظمي اضافه كرد: جمهوري اسلامي ايران در قبال اين اقدامات خود هيچگونه چشمداشت مالي و مادي را در نظر نداشته و تنها بخاطر حس انسان دوستي و نوع دوستي اين كارها را انجام داده است.
وي افزود: عليرغم عملكرد شايسته جمهوري اسلامي ايران در قبال پناهندگان، متاسفانه اين اقدامات تا به امروز به آن شكل مطلوب، مستندسازي نشده و لازم است در اين خصوص توجه ويژه و جدي از سوي مسئولان صورت گيرد.
كاظمي با اشاره به تجربيات منحصر به فرد جمهوري اسلامي ايران و همكاري تمام مردم و مسئولان اين كشور در زمينه حمايت از پناهندگان، خواستار تحقيق، پژوهش و ثبت و مرقوم نمودن اين تجربيات و اقدامات شد.
مديركل امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور ابراز داشت: بهترین و مطمئنترین راهحل جلوگیری از مهاجرت ها و پناهندگی ایجاد زیرساختهای مسکن، بهداشتی، آموزشی و ایجاد شغل در کشور مبدا می باشد.
حجت الاسلام و المسلمين صالحي دبير همايش بين المللي مديريت بحران و حمايت از پناهندگان و معاون مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور نيز در سخناني گفت: جمهوری اسلامی ايران در اقدامات بشردوستانه جهت ارائه خدمات به پناهندگان، الگويي شاخص براي ساير كشورهاست.
وي با بيان اينكه اقدامات جمهوري اسلامي ايران در خصوص حمايت از پناهندگان بر مباني اعتقادي و ديني استوار است نيز گفت: كمك و حمايت از پناهندگان و آوارگان مورد تاكيد و سفارش تمام اديان الهي بويژه دين مبين اسلام است و اقدامات جمهوري اسلامي ايران نيز بر همين اساس و بر پايه حس نوع دوستي انجام گرفته است.
صالحي در ادامه ضمن اشاره به كارنامه درخشان استان آذربايجان غربي در زمينه حمايت از پناهندگان اظهار كرد: در اين استان، مردم و مسئولان در كنار يكديگر براي خدمات رساني به آوارگان و پناهندگان تلاش كرده اند و اين افتخاري براي آذربايجان غربي و نظام جمهوري اسلامي است.
وي در پايان نيز خواستار ثبت و مستندسازي اقدامات و تجربيات مديران، مسئولان و دست اندركاران حاضر در بحرانهاي پناهندگي و پذيرش آوارگان شد.