image_pdfimage_print

IMG_4345همزمان با چهارمین روز از هفته دولت و با حضور وزیر نیرو  از ۶۶ طرح آبرسانی در روستاهای آذربایجان غربی بهره برداری شد. که در این راستا شش هزار رو ۹۶۹ خانوار روستایی با ۲۷ هزار نفر جمعیت از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برخوردار شدند.

به گزارش نشریه الکترونیکی نگاه، در مراسم افتتاح این طرح ها که در مسجد روستای یورقانلوی  ارومیه ترتیب یافته بود، وزیر نیرو با تقدیر از تلاشهای صورت گرفته در آبرسانی به روستاها، خدمات رسانی به قشر زحمتکش و مولد ساکن در روستاها را توفیقی از سوی خداوند و عملی خدا پسندانه عنوان کرد.

حمید چیت چیان با اشاره به تغییرات آب و هوایی و کاهش بارندگی ها در کشور اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که از ناحیه خشکسالی  در کشور حادث شده و موجبات رنجش همه ما را فراهم آورده آبرسانی سیار به شش هزار و ۵۰۰ روستا است که منابع آبی آنها دچار مشکل شده است.

وی در خصوص اعتبارات اختصاص یافته به امر آبرسانی به روستاها گفت: سال گذشته با تلاش های صورت گرفته و همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی۵۰۰ میلیون دلار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به آبرسانی روستایی اختصاص یاقت و این در حالی بود که در سال ۹۳ هیچگونه ردیف اعتباری برای این  منظور وجود نداشت.

وی افزود: اعتبارات آبرسانی در سال ۹۳ به دوهزار میلیارد ریال و در سال ۹۴ به چهار هزار میلیارد ریال رسیده که با مصوبه مجلس برای سال جاری که پنج هزار میلیارد ریال است این رقم از آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید به ۲۰ هزار میلیارد ریال رسیده که باعث تحولی بزرگ در روستاها گردید.

چیت چیان از تعهد وزارت نیرو برای آبرسانی به دو هزار  و ۷۰۰ روستای کشور در سال جاری نیز خبر داد و اظهار داشت: در سال آینده همچنین متعهد شده ایم تمام روستاهای بالای ۱۰خانوار در کشور برق دار شوند.

وی گفت: این اقدام در راستای عدالت گرایی در اقتصاد مقاومتی بوده که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب نیز است .

وزیر نیرو با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و شهدای دولت ، اظهار داشت: دولت در تلاش است تا تمام مشکلات در کشور مرتفع و سرعت پیشرفت افزایش یافته و اهداف عالیه انقلاب اسلامی تحقق یابد.

سیاست دولت محرومیت زدایی از چهره روستاها است

استاندار آذربایجان غربی نیز در این مراسم با بیان اینکه قبل از سفر رئیس جمهور و هیات دولت به استان پروژ ه هایی به عنوان پروژه های تاثیر گذار در زندگی روستایی پیشنهاد شد، اظهار داشت : مسئولیت این پروژه ها به عهده استان گذاشته شد که در این راستا آبرسانی به ۶۶ روستای استان از این محل انجام گردید.

قربانعلی سعادت اجرای طرحهای هادی روستایی ، گاز رسانی و جاده های روستایی را از جمله فعالیتها در راستای توسعه مناطق روستایی عنوان کرد و افزود: برای اجرای این طرحها اعتبارات مورد نیاز جهت دار شده تا مشکلات اصلی مردم برطرف شود.

مدیریت منابع آب از دغدغه های اصلی مسئولین است

فرماندار شهرستان ارومیه با بیان اینکه یکی از دغدغه های اصلی ، مدیریت منابع آب است ، اظهار داشت : از ابتدای استقرار دولت تدبیر و امید و در راستای تدابیر وزارت نیرو و استانداری ، مدیریت منابع آب از دغدغه های اصلی بوده که در راس این امور دریاچه ارومیه مورد عنایت ویژه دولت قرار دارد .

عباس حسن خانی افزود: با پیگیری های استانداری ستاد احیای دریاچه ارومیه تشکیل و کلیه دستگاههای اجرایی در سطح شهرستان دارای سیاست و برنامه مشخصی هستند.

 اجرای سامانه های جمع آوری فاضلاب در روستاها بایستی مورد توجه قرار گیرد

 در ادامه این مراسم نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای آبرسانی به روستاها تصویب شد، اظهار داشت: در صورت تداوم این امر در سال جاری مشکلات موجود در خصوص آب آشامیدنی روستاها مرتفع خواهد شد.

هادی بهادری افزود: پس از طی این مرحله بایستی اجرای سامانه های جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب روستاها در دستور کار قرار گیرد.

 وی با بیان اینکه بهداشت و سلامت روستائیان با اجرای این سامانه ها بهبود خواهد یافت اظهار کرد: اعتبارات استانی برای شرکت های آب و فاضلاب روستایی کفاف نکرده و نیاز به اعتبارات ملی برای اجرای پروژه ها است .

اجرای ۵۵ پروژه آبرسانی در راستای اقتصاد مقاومتی در روستاهای آذربایجان غربی

رئیس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی آذربایجان غربی نیز در این مراسم با ارائه گزارشی از روند آبرسانی به روستاهای استان از اجرای ۵۵ پروژه در قالب ۵۵ مجتمع آبرسانی در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی خبر داد.

کاظم محمدی اقدم اعتبار اختصاص یافته برای این پروژ ها را ۴۶۲ میلیارد ریال اعلام و اظهار داشت : با اجرای این طرحها در سطح ۲۰۷ روستا ، ۱۲۸ هزار نفر جمعیت از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بر خوردار خواهند شد.

وی با اشاره به همسایگی استان با سه کشور خارجی ، آذربایجان غربی را ویترین کشور عنوان کرد و افزود: زمانی این ویترین از زیبایی بیشتری برخودار خواهد شد که روستاهای آن دارای تاسیسات سالم آبرسانی باشند.

وی افزود: در حال حاضر ۴۸ درصد روستاهای استان از تاسیسات سطح دو برخودار هستند که با بررسی های به عمل آمده یک هزاررو ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است تا این تاسیسات اصلاح و چهره روستاها تغییر یابد.

محمدی اقدم کیفیت آب شرب را خط قرمز شرکت آب و فاضلاب روستایی آذربایجان غربی عنوان و اظهار کرد: در حال حاضر ۲۳۲ روستای استان با کاهش کیفیت و لب شوری آب مواجه هستندکه در ۵۸ روستا با ۴۲ هزار نفر جمعیت با انجام عملیات مختلف از جمله جایگزینی منشاء تامین آب از روستاهای دیگر و اتصال به مجتمع های آبرسانی نسبت به رفع مشکل اقدام گردیده است.

وی گفت: در ۲۳ روستای دیگر استان نیز این عملیات در حال انجام است.

برای آماده بهره برداری شدن این طرح ها بیش از ۱۹۲ میلیارد ریال اعتبار هزینه و ۳۶ کیلومتر  شبکه و خط انتقال ، دو هزار و ۳۴۵ متر مکعب مخزن ذخیره ، یک هزار رو ۴۰ متر مکعب مخزن ذخیره پمپاژ میانی در قالب ۱۶ ایستگاه اجرا و ده دهنه چشمه بازسازی و ۲۳ حلقه چاه نیز حفر شده است.