آبرسانی به شش هزار و ۹۶۹ خانوار روستاهای آذربایجان غربی
همزمان با چهارمين روز از هفته دولت و با حضور وزير نيرو از 66 طرح آبرساني در روستاهاي آذربايجان غربي بهره برداری شد. که در این راستا شش هزار رو 969 خانوار روستايي با 27 هزار نفر جمعيت از نعمت آب آشاميدني سالم و بهداشتي برخوردار شدند.
به گزارش نشریه الکترونیکی نگاه، در مراسم افتتاح اين طرح ها كه در مسجد روستاي يورقانلوي اروميه ترتيب يافته بود، وزير نيرو با تقدير از تلاشهاي صورت گرفته در آبرساني به روستاها، خدمات رساني به قشر زحمتكش و مولد ساكن در روستاها را توفيقي از سوي خداوند و عملي خدا پسندانه عنوان كرد.
حميد چيت چيان با اشاره به تغييرات آب و هوايي و كاهش بارندگي ها در كشور اظهار داشت: يكي از مشكلاتي كه از ناحيه خشكسالي در كشور حادث شده و موجبات رنجش همه ما را فراهم آورده آبرساني سيار به شش هزار و 500 روستا است كه منابع آبي آنها دچار مشكل شده است.
وي در خصوص اعتبارات اختصاص يافته به امر آبرساني به روستاها گفت: سال گذشته با تلاش هاي صورت گرفته و همكاري نمايندگان مجلس شوراي اسلامي500 ميليون دلار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملي به آبرساني روستايي اختصاص ياقت و اين در حالي بود كه در سال 93 هيچگونه رديف اعتباري براي اين منظور وجود نداشت.
وي افزود: اعتبارات آبرساني در سال 93 به دوهزار ميليارد ريال و در سال 94 به چهار هزار ميليارد ريال رسيده كه با مصوبه مجلس براي سال جاري كه پنج هزار ميليارد ريال است اين رقم از آغاز فعاليت دولت تدبير و اميد به 20 هزار ميليارد ريال رسيده كه باعث تحولي بزرگ در روستاها گرديد.
چيت چيان از تعهد وزارت نيرو براي آبرساني به دو هزار و 700 روستاي كشور در سال جاري نيز خبر داد و اظهار داشت: در سال آينده همچنين متعهد شده ايم تمام روستاهاي بالاي 10خانوار در كشور برق دار شوند.
وي گفت: اين اقدام در راستاي عدالت گرايي در اقتصاد مقاومتي بوده كه مورد تاكيد رهبر معظم انقلاب نيز است .
وزير نيرو با گراميداشت ياد و خاطره شهيدان رجايي و باهنر و شهداي دولت ، اظهار داشت: دولت در تلاش است تا تمام مشكلات در كشور مرتفع و سرعت پيشرفت افزايش يافته و اهداف عاليه انقلاب اسلامي تحقق يابد.
سياست دولت محروميت زدايي از چهره روستاها است
استاندار آذربايجان غربي نيز در اين مراسم با بيان اينكه قبل از سفر رئيس جمهور و هيات دولت به استان پروژ ه هايي به عنوان پروژه هاي تاثير گذار در زندگي روستايي پيشنهاد شد، اظهار داشت : مسئوليت اين پروژه ها به عهده استان گذاشته شد كه در اين راستا آبرساني به 66 روستاي استان از اين محل انجام گرديد.
قربانعلي سعادت اجراي طرحهاي هادي روستايي ، گاز رساني و جاده هاي روستايي را از جمله فعاليتها در راستاي توسعه مناطق روستايي عنوان كرد و افزود: براي اجراي اين طرحها اعتبارات مورد نياز جهت دار شده تا مشكلات اصلي مردم برطرف شود.
مديريت منابع آب از دغدغه هاي اصلي مسئولين است
فرماندار شهرستان اروميه با بيان اينكه يكي از دغدغه هاي اصلي ، مديريت منابع آب است ، اظهار داشت : از ابتداي استقرار دولت تدبير و اميد و در راستاي تدابير وزارت نيرو و استانداري ، مديريت منابع آب از دغدغه هاي اصلي بوده كه در راس اين امور درياچه اروميه مورد عنايت ويژه دولت قرار دارد .
عباس حسن خاني افزود: با پيگيري هاي استانداري ستاد احياي درياچه اروميه تشكيل و كليه دستگاههاي اجرايي در سطح شهرستان داراي سياست و برنامه مشخصي هستند.
اجراي سامانه هاي جمع آوري فاضلاب در روستاها بايستي مورد توجه قرار گيرد
در ادامه اين مراسم نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه سال گذشته 500 ميليون دلار از محل صندوق توسعه ملي براي آبرساني به روستاها تصويب شد، اظهار داشت: در صورت تداوم اين امر در سال جاري مشكلات موجود در خصوص آب آشاميدني روستاها مرتفع خواهد شد.
هادي بهادري افزود: پس از طي اين مرحله بايستي اجراي سامانه هاي جمع آوري و دفع بهداشتي فاضلاب روستاها در دستور كار قرار گيرد.
وي با بيان اينكه بهداشت و سلامت روستائيان با اجراي اين سامانه ها بهبود خواهد يافت اظهار كرد: اعتبارات استاني براي شركت هاي آب و فاضلاب روستايي كفاف نكرده و نياز به اعتبارات ملي براي اجراي پروژه ها است .
اجراي 55 پروژه آبرساني در راستاي اقتصاد مقاومتي در روستاهاي آذربايجان غربي
رئيس هيات مديره و مدير عامل شركت آب و فاضلاب روستايي آذربايجان غربي نيز در اين مراسم با ارائه گزارشي از روند آبرساني به روستاهاي استان از اجراي 55 پروژه در قالب 55 مجتمع آبرساني در راستاي سياست هاي اقتصاد مقاومتي خبر داد.
كاظم محمدي اقدم اعتبار اختصاص يافته براي اين پروژ ها را 462 ميليارد ريال اعلام و اظهار داشت : با اجراي اين طرحها در سطح 207 روستا ، 128 هزار نفر جمعيت از آب آشاميدني سالم و بهداشتي بر خوردار خواهند شد.
وي با اشاره به همسايگي استان با سه كشور خارجي ، آذربايجان غربي را ويترين كشور عنوان كرد و افزود: زماني اين ويترين از زيبايي بيشتري برخودار خواهد شد كه روستاهاي آن داراي تاسيسات سالم آبرساني باشند.
وي افزود: در حال حاضر 48 درصد روستاهاي استان از تاسيسات سطح دو برخودار هستند كه با بررسي هاي به عمل آمده يك هزاررو 200 ميليارد ريال اعتبار مورد نياز است تا اين تاسيسات اصلاح و چهره روستاها تغيير يابد.
محمدي اقدم كيفيت آب شرب را خط قرمز شركت آب و فاضلاب روستايي آذربايجان غربي عنوان و اظهار كرد: در حال حاضر 232 روستاي استان با كاهش كيفيت و لب شوري آب مواجه هستندكه در 58 روستا با 42 هزار نفر جمعيت با انجام عمليات مختلف از جمله جايگزيني منشاء تامين آب از روستاهاي ديگر و اتصال به مجتمع هاي آبرساني نسبت به رفع مشكل اقدام گرديده است.
وي گفت: در 23 روستاي ديگر استان نيز اين عمليات در حال انجام است.
براي آماده بهره برداري شدن اين طرح ها بيش از 192 ميليارد ريال اعتبار هزينه و 36 كيلومتر شبكه و خط انتقال ، دو هزار و 345 متر مكعب مخزن ذخيره ، يك هزار رو 40 متر مكعب مخزن ذخيره پمپاژ مياني در قالب 16 ايستگاه اجرا و ده دهنه چشمه بازسازي و 23 حلقه چاه نيز حفر شده است.