image_pdfimage_print

استاندار آذربایجان غربی خواستار مشارکت جدی مردم و بخش خصوصی استان در عرصه سلامت برای رفع مسایل و مشکلات این بخش شد.

به گزارش خبرنگار نگاه روز به نقل از خبرگزاری مهر، قربانعلی سعادت بعد از ظهر سه شنبه در جلسه تعامل اقوام، ادیان و فرهنگهای استان که به مناسبت هفته سلامت برگزار شد اظهارداشت: بخشی از مشکلات عرصه سلامت، متوجه دولت است و مدیران و مسئولان اجرایی کشور باید برای مرتفع کردن آنها برنامه ریزی و اقدام کنند اما برای رفع بخشی دیگر از مشکلات موجود، مشارکت مردم و بخش خصوصی لازم است که باید زمینه های این مشارکت در جامعه فراهم شود.

وی ادامه داد: اجرای سیاست های عرصه سلامت و ارتقای جایگاه آن از مهمترین وظایف و اولویت های دولت است اگرچه مسائل و مشکلات زیادی از جمله بالا بودن هزینه های بهداشت و درمان در این بخش وجود دارد.

سعادت گفت: متاسفانه هزینه های درمان و دارو در کشور بالاست و تناسبی با درآمدهای اقشار کم درآمد جامعه ندارد در این راستا باید برای مرتفع نمودن مشکلات این بخش، برنامه ریزی های اصولی و دقیق صورت گیرد.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به شعار امسال هفته سلامت مبنی بر “یک عمر سلامت با خود مراقبتی” نیز گفت: هزینه‌های بالای درمان و دارو در جامعه در بعضی مواقع شرایطی را بر افراد تحمیل می‌کند که مجبور به خود درمانی می شوند و متاسفانه این موضوع در برخی مواقع تبعات و عواقب جبران ناپذیری را بوجود می آورد.

سعادت با تاکید بر اینکه ارتقای سطح معیشت و بهبود وضعیت اقتصادی عاملی مهم در ارتقای سطح سلامت افراد در جامعه است، افزود: اگرچه مقولاتی مانند خود مراقبتی و پیشگیری، تاثیرات مثبتی در بهبود سطح سلامت جامعه دارد اما رونق اقتصادی و ارتقای رفاه و معیشت مردم، می تواند موجب تحرک و تحول اساسی در حوزه سلامت شود.

وی در ادامه سخنان خود به نقش ادیان و اقوام در عرصه سلامت اشاره کرد و افزود: توجه به مقوله سلامت و تلاش برای بهبود جایگاه آن، مورد تاکید و نقطه مشترک تمام ادیان، اقوام و فرهنگ ها در استان است همه باید دست به دست هم دهیم تا در “سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی”، اهداف دولت را در بخش بهداشت، درمان و سلامت در جامعه محقق سازیم.

سعادت با بیان اینکه اهداف مربوط به عرصه سلامت نباید تنها در حد شعار و حرف باقی بماند، افزود: در مقوله پراهمیتی چون سلامت باید از سطح حرف و شعار فراتر رفت و به مرحله اقدام و عملیاتی شدن رسید لذا از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان و متولیان بخش بهداشت و درمان انتظار می‌رود بصورت جدی در این زمینه تلاش کند.

وی با اشاره به اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها نیز گفت: با هدفمندسازی یارانه ها و اختصاص بخشی از درآمدهای حاصله از اصلاح قیمت حامل های انرژی به حوزه سلامت، امید می رود هزینه های درمان و دارو در کشور کاهش پیدا کند و شاهد اتفاقات خوبی در عرصه های بهداشت، درمان، دارو و بیمه سلامت باشیم.

استاندار آذربایجان غربی در بخش دیگری از سخنان خود، رهبر معظم انقلاب را آغازگر حرکتی جدید در حوزه اقتصاد و فرهنگ کشور دانست و افزود: مقام معظم رهبری با ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی و با نامگذاری سال ۹۳ مبنی بر سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، شرایط جدیدی را برای فعالیت و سازندگی در کشور فراهم نموده اند که باید از این ظرفیت استفاده نمود و از تمام ظرفیت ها و استعدادها در جهت تحقق اهداف پیش بینی شده بهره گرفت.

سعادت، مردم را سرمایه اصلی در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: راهبرد اقتصاد مقاومتی تاکید بر توسعه درونزا در کشور دارد و مردم، کارآفرینان، سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی، سرمایه های اصلی این حرکت بزرگ در کشور هستند که باید به نحو مطلوب از این ظرفیت استفاده کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه برای توسعه و شکوفایی اقتصادی استان آذربایجان غربی، مطالعات لازم انجام شده است، گفت: منطقه آزاد تجاری-صنعتی ماکو در شمال استان و سه نقطه دیگر در جنوب استان تعیین شده است که مسیر جذب سرمایه گذاری و رونق اقتصادی را در استان هموار خواهند ساخت.

استاندار آذربایجان غربی تاکید کرد: شرایط اقتصادی مناسب و رفاه اجتماعی از مهمترین عوامل حفظ و ارتقای وحدت و همبستگی در جامعه است لذا باید اقدامات اساسی در این حوزه صورت گیرد و با اصلاح بینش ها به سمت و سویی حرکت کنیم که آرمان ها و منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص اقتصاد و فرهنگ محقق شود.

در ادامه این مراسم به مناسبت هفته سلامت و عمل به شعار یک عمر سلامت با خود مراقبتی، فشار خون استاندار آذربایجان غربی و جمعی دیگر از حاضرین در جلسه اندازه گیری شد.