image_pdfimage_print

imagehandler-ashxفرماندار خوی گفت:شمس تبریزی میراث گران بهایی است که دارایی معنوی و فرهنگی ملت و کشور ما محسوب می شود

به گزارش نشریه الکترونیکی نگاه؛حسین سیوانی اصل در افتتاحیه کنگره بین اللملی شمس الحق تبریزی گفت: برگزاری چنین مراسم های علمی فرهنگی، اذهان و روان های بشریت را نسبت به هم نزدیک کرده و پیام صلح و دوستی را به مردم سراسر دنیا می رساند.

وی با بیان اینکه شمس تبریزی و مزار او در خوی امروزه میراث گران بهایی است که دارایی معنوی و فرهنگی ملت و کشور ما محسوب می شود ، گفت: نسل جوان باید به صورت شایسته با اندیشمندان و گنجینه های معنوی خود آشنا شوند.

وی تاکید کرد:باید با درک درست از این دارایی راه تبدیل آن به سرمایه های فرهنگی و اجتماعی را هموار کرده  و از گردش این سرمایه در عرصه ی فرهنگ و جامعه  در جهت منافع و امنیت ملی خود بهره برداری کنیم .

وی با بیان اینکه شناساندن پیام ها، آموزه ها و تجربیات معنوی عارفان این سرزمین به بشر امروزی وظیفه اصلی ما محسوب می شود، افزود: باید مقام عرفانی و علمی مفاخر کشور را گرامی داشته و فرهنگ فاخر و تمدن بزرگ ایرانی را به درستی به مردم سایر کشورها معرفی کنیم.

مدیرعامل بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان نیز در این مراسم گفت: شمس تبریزی روحیه و نگرش اندیشمند نابغه ای مثل مولوی را متحول کرده و عرفان اسلامی را تحت تاثیر خود قرار داد.

ابوالفضل علی محمدی افزود: کنگره بین المللی شمس تبریزی فرصت مناسبی برای شمس پژوهان است تا جدیدترین مقاله های خود را در مورد شخصیت و جایگاه عرفانی شمس تبریزی به عاشقان این عارف وارسته ارائه کنند.

مدیرعامل بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان بیان کرد: بازخوانی آثار شخصیت این عارف فرهیخته، آدمی را به سیروسلوک عرفانی دعوت می کند تا شخصیت واقعی خود را کشف کرده و در جامعه مفید باشد.

عدنان کارا اسماعیل اوغلو محقق و شمس پژوه ترکیه ای نیز با اشاره به اینکه مولانا و شمس تبریزی شهرت ویژه ای در روزگار خود داشتند، افزود: مولوی به واسطه شمس تبریزی دنیای متفاوتی را تجربه کرده و با خلق آثار هنری آن را با مردم جهان به اشتراک گذاشته است.

وی با بیان اینکه مشارکت های علمی ترکیه و ایران دوستی مستحکم و ارتباطات صمیمی مردم این کشورها را به دنبال دارد، اظهار داشت: ترجمه مقالات شمس در ترکیه، اقدام رایجی بوده و همواره علاقمندان بسیاری را به سوی خود جلب می کند.

برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغاتی استانها، شب شعر و رویدادهای فرهنگی مختلف از برنامه های جانبی کنگره بین المللی شمس تبریزی است.

همایش بین المللی شمس تبریزی از چهار مهرماه با حضور محققان و صاحب نظران ایرانی و خارجی در مقبره شمس تبریزی در شهرستان خوی آغاز شده است و تاهفتم مهرماه (روز شمس) ادامه دارد.