به گزارش خبرنگار نشریه الکترونیکی نگاه ، وضعیت تأمین، انتقال و مصرف آب کشاورزی و همچنین روند پیشرفت پروژه های آبیاری تحت فشار شهرستان خوی با حضور فرماندار و مدیر کل سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی در محل فرمانداری خوی مورد بررسی قرار گرفت .
دکتر سیوانی فرماندار شهرستان خوی در این جلسه با اشاره به وضعیت نا مناسب شاخص های کشاورزی در شهرستان خوی اظهار دشت: متاسفانه شاخص های کشاورزی خوی در حد نیازمندی ها و ظرفیت های آن نیست و در این زمینه غفلت شده است .
وی با اشاره به کمبود آب در شهرستان خوی تصریح کرد: بخش کشاورزی خوی بیشتر از آب های زیرزمینی استفاده می کند و این امر آسیب جدی به سفره های آب زیر زمینی وارد کرده است .
فرماندار خوی افزود : در بخش کشاورزی باید تحرک جدی و پیشرفت جدی متناسب با نیازمندی ها و مشکلات شهرستان خوی صورت گیرد .
وی با اعلام حمایت کامل از بخش کشاورزی در کمیته برنامه ریزی شهرستان، استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی و مشارکت های مردمی و عمومی را در راستای تقویت بخش کشاورزی خوی مفید دانست .
کریم زاده مدیر کل سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی نیز در این جلسه ضمن تقدیر و تشکر از فرماندار خوی به لحاظ حمایت و توجه ویژه به بخش کشاورزی اظهار داشت: شهرستان خوی به دلیل دومین شهر بزرگ استان و همچنین بالا بودن میزان تولید محصولات کشاورزی از جایگاه ویژ های در استان برخوردار است.
وی با اشاره به سخت کوشی و توانمند بودن کشاورزان خوی افزود: خوی از نظر برداشت محصول از سطح زیر کشت، مقام اول استان را دارد یعنی در خوی از هر هکتار ۷ تن محصول برداشت می شود که میانگین استانی آن ۶ تن می باشد .
وی در ادامه محدود بودن منابع مالی و بودجه را از عمده مشکلات پیش روی طرح های کشاورزی استان در سال های گذشته دانست و تصریح کرد:با توجه به مشکل کم بود آب هدف سازمان اجرای طرح های آبیاری تحت فشار و صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی است .
وی افزود: متأسفانه در خوی طی سال های گذشته به دلیل دید منفی کشاورزان به روش های نوین آبیاری، کوچک بودن اراضی و همچنین فاصله زیاد اراضی با چاه های عمیق آنطور که باید از طرح های نوین آبیاری اسقبال نشده است و رغبت کشاورزان به این طرح ها کم است .
کریم زاده تصریح کرد: سازمان با برگزاری جلسات و برنامه های توجیهی بین کشاورزان قصد دارد بستر را برای اجرای طرح های آبیاری تحت فشار آماده کند و در خوی نیز چند طرح به مرحله اجرا درآمده است و در این زمینه برای ۱۸۰۰ هکتار زمین زراعی در طول سال ۹۵ میزان ۹۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته است که طرح آبیاری تحت فشار در ۱۰۹۳ هکتار اجرا و در بقیه اراضی، طرح مطالعاتی آن انجام خواهد شد .
وی در ادامه، انتقال آب کشاورزی با لوله، مهار نمودن آب های مرزی، لایروبی قنات و بازسازی چشمه ها را از دیگر طرح های سازمان عنوان نمود .
وی با بیان اینکه طرح های کشاورزی کشت گلخانه ای به دلیل بالا بودن میزان اشتغالزایی و پایین بودن مصارف انرژی و آب جزء الویت ها و سیاست های دولت در بخش کشاورزی می باشد، تصریح کرد: در شهرستان خوی نیز طرح سایت گلخانه ای مهلذان با مساحت بیش از ۱۰۰ هکتار تعریف شده است که ۵۳ هکتار از آن در قالب فاز اول در حال اجرا می باشد و با جذب ۲۰ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری خواهد رسید .
در پایان جلسه نیز حاضرین از سیلوی خوی بازدید بعمل آورد