به گزارش خبرنگار نشریه الکترونیکی نگاه، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سود آموزی کشور در جلسه شورای اداری که در شهرستان خوی برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان اظهار داشت: امروزه سواد رکن اصلی توسعه دانش در انسان است زیرا هرچیزی که به انسان کمک کند تا زندگی بهتری را تجربه کند، سواد نامیده می شود که می توان از آن به عنوان سواد چندگانه نیز نام برد.
با قرزاده با بیان اینکه بی سواد آسیب دیده ، آسیب پذیر و آسیب رسان است، گفت: ۵۰ درصد زندانیان جرایم خشن از بی سوادان و کم سوادان هستند.
وی گفت: در شهرستان خوی ۲۵ هزار بیسواد وجود دارد که با تلاش همکاران درصدد کاهش آمار بی سوادان و افزایش افراد باسواد هستیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سود آموزی کشور با بیان اینکه گروه سنی ۱۰ الی ۴۹ سال گروه هدف در سواد آموزی است، تصریح کرد:در سال ۹۳، ۶۰۰ هزار اولیای بی سواد زیر ۵۰ سال در کشور شناسایی شد که با تلاش همکاران به ۳۰۰ هزار نفر کاهش پیدا کرده است.
وی با اشاره به آمار رسمی کشور در مورد بی سوادی اظهار داشت : متاسفانه حدود ۱۱ میلیون نفر در کشور در حد دوره ابتدائی سواد دارند.
وی با تاکید بر لزوم اهتمام دستگاه های اجرایی در خصوص امر سواد آموزی گفت: هر دستگاه می تواند با جامعه مخاطب خود بی سوادان را احصاء و آموزش دهد.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۴۴۵ هزار نفر در سطح کشور برای امر سوادآموزی ثبت نام کرده اند افزود: از این تعداد ۳۰۰ هزار نفر با موفقیت دوره های آموزشی را ادامه داده و باسواد شده اند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کل کشور در ادامه اظهار داشت: در شهرستان خوی ۲۵ هزار نفر با سن ۱۰ تا ۴۹ سال بعنوان بی سواد مطلق ثبت شده است که حدود ۱۰ هزار نفر آن زیر ۳۰ سال است که حدود ۲ برابر میانگین کشوری است.
استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در امر سواد آموزی در استان
معاون توسعه منابع انسانی استاندار آذربایجان غربی هم در این دیدار با بیان اینکه هم اکنون قریب ۱۰ میلیون بی سواد و ۱۰ میلیون کم سواد در کشور وجود دارد ، اضافه کرد: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در امر سواد آموزی از موضوعاتی است که در استان پی گیر آن هستیم.
نادر صفرزاده گفت: تعامل بین دستگاه ها و افزایش اختیارات استان ها برای تسریع در پیشبرد اهداف سواد آموزی می تواند نقش مهمی داشته باشد
معاون استاندار و رئیس ستاد بزرگداشت هفته دولت در ادامه با اشاره به برنامه های هفته دولت در آذربایجان غربی اظهار داشت : در این ایام ۵۷۰ پروژه با ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار، ۲۸ پروژه تولیدی و خدماتی با ۶۹ میلیارد تومان اعتبار در استان به بهره برداری خواهند رسید و همچنین ۳۶ پروژه عمرانی با اعتباری نزدیک ۹۷میلیارد تومان در استان کلنگ زنی خواهد شد.
صفرزاده در ادامه با تاکید بر توسعه و گسترش دولت الکترونیک افزود: توسعه دولت الکترونیک بعنوان یکی از سیاست های مهم دولت، نقشی موثر در اصلاح و پیشبرد اهداف نظام اداری دارد.
مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی نیز در این جلسه اظهار داشت: در جهت نزدیک شدن به بازگشایی مدارس اصلی ترین اولویت کنونی برای آموزش و پرورش پروژه مهر است.
فریدون سید مصطفوی تصریح کرد: در شرایط کنونی در جهت تعمیر و تجهیز مدارس ۴۰۰ میلیون تومان هزینه شده است که از مدیران مدارس باید از این فرصت در جهت شاداب سازی مدارس استفاده کنند.