سخنگوی قوه قضاییه دیروز در هفتاد و سومین نشست خبری خود میزبان اصحاب رسانه بود. حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای در این نشست ضمن تشکر از دستگیری سریع عوامل اسیدپاشی اخیر در تهران، از مسئولان اصفهانی درخواست کرد که هر چه سریعتر عوامل اسیدپاشی در این شهر نیز دستگیر شود. توضیح درباره وضعیت پروندههای محمود احمدینژاد، معاون اول وی، سعید مرتضوی و بابک زنجانی از دیگر بخشهای سخنان معاون اول قوه قضائیه بود. وی همچنین تصریح کرد که اتهام یکی از مدیران شهرداری تهران که اخیرا دستگیر شده، امنیتی است.
وی با اشاره به اسیدپاشی اخیر در تهران گفت: متاسفانه بعضی اقدامات مانند اسیدپاشی که ما در این ایام شاهدش بودیم موجب تاثر همگان شده و امیدواریم دستگاه انتظامی و قضایی بتوانند به گونهای حرکت کنند که بازدارنده باشد و دیگر کسی جرات انجام آن را نداشته باشد.
معاون اول قوه قضاییه افزود: از نیروی انتظامی به دلیل اقدام بهموقع در بازداشت عاملان این اتفاق تشکر میکنم. بنده پیگیر این موضوع بودم و از دادستانی تهران خواستم تا نسبت به دو موردی که اسید پاشیدهاند، رسیدگی صورت گیرد و حکمشان تعیین و اجرا شود. البته مشکلاتی در اجرای حکم آنها وجود دارد. من درخواست حل شدن مشکل را داشتم و بیشتر مشکلات در زمینه پزشکی است.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین از نیروی انتظامی و سیستم اطلاعاتی اصفهان خواست تا نهایت تلاش خود را در دستگیری عاملان اصلی اسیدپاشیهای اخیر در این استان انجام دهد.وی اظهار کرد: هنوز عاملان اصلی اسیدپاشیهای اصفهان دستگیر نشدهاند، گرچه در روزهای اول مظنونانی تحت تعقیب قرار گرفتند اما عاملین اصلی هنوز دستگیر نشدند.
پرونده احمدینژاد در حال رسیدگی است
خبرنگاری با اشاره به گذشت یک سال از احضار محمود احمدینژاد به دادگاه درباره رسیدگی به شکایت مجلس از رئیس جمهور سابق ایران سوال کرد که محسنی اژهای گفت: این پرونده در حال رسیدگی است و مجلس هم شاکی نیست، بلکه مجلس طبق قانون گزارش تهیه و به قوه قضاییه ارسال میکند. در این مورد هم گزارشاتی که آمده در حال رسیدگی است و هنوز به پایان نرسیده است.
وی درباره آخرین جزییات پرونده معاون اول دولت احمدینژاد گفت: وی فعلا در دادگاه محکوم شده است و پروندهاش برای اعتراض در دیوان عالی کشور است و تا زمانی که حکم وی قطعی نشود نمیتوانم جزییات آن را بیان کنم.سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا محکومیت «م. ر» به ۱۵ سال حبس و ۹ میلیارد تومان جزای نقدی صحیح است یا خیر؟ گفت: قبلا گفتهام که اصل محکومیت درست است ولی چون هنوز حکم قطعی نشده و در دیوان عالی کشور مطرح است از بیان جزییات آن معذور هستم
پرونده سعید مرتضوی همچنان در دادسرا
خبرنگار دیگری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که جلسه بازپرسی سرپرست سابق تامین اجتماعی برگزار شد و قرار کفالت دو میلیارد تومانی برای وی صادر شد. آخرین وضعیت این پرونده را توضیح دهید که محسنی اژهای بیان کرد: از بیان جزئیات پرونده معذورم. پرونده در حال رسیدگی است. فرد مذکور برای تحقیق در دادسرا حاضر شده ولی هنوز کیفرخواست وی صادر نشده است.
در ادامه نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه، خبرنگاری پرسید آیا دستگیری یکی از مدیران شهرداری تهران به اتهام جاسوسی که گفته میشود آیپیهای دوربینهای مدار بسته را به سازمان مجاهدین خلق داده صحیح است یا خیر؟ و این پرونده در قوه قضاییه است یا وزارت اطلاعات؟محسنی اژهای گفت: من بارها گفتهام از بیان جزییات پروندهای که در مرحله تحقیقات است معذورم.
وی افزود: اجمالا این که فردی بازداشت شده درست است و اتهام او نیز امنیتی است، اما از بیان جزییات آن معذورم.محسنیاژهای درباره آخرین وضعیت «ح. د» بدهکار بانکی که گفته میشود پرونده او از اصفهان به تهران ارجاع شده است گفت: در این پرونده هنوز کیفرخواست صادر نشده و پرونده به دادگاه نرفته است.
کیفرخواست پرونده بابک زنجانی صادر نشده است
محسنی اژهای در پاسخ به سوالی درباره سرانجام شناسایی اموال بابک زنجانی در داخل و خارج و اینکه آیا فرد جدیدی در ارتباط با پرونده بابک زنجانی دستگیر شده یا خیر؟ گفت: متاسفانه بابک زنجانی همکاری لازم را در شناسایی اموالش در داخل و خارج با ما ندارد، البته اموالی که در داخل شناسایی شده در مقام کارشناسی است تا قیمتگذاری شود و مشخص شود که مبالغشان به چه میزان است.
وی ادامه داد: اقدام جدیدی که در ارتباط با این پرونده انجام شده این بود که پرونده بابک زنجانی در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مطرح شد و تصمیمی اخذ شد مبنی بر این که اموالی که شناسایی شده تقویم شود و با وکالت متهم و با نظارت دادستانی این اموال در اختیار وزارت نفت قرار گیرد تا وزارت نفت اگر میخواهد اموال را بردارد یا آنها را بفروشد.
محسنیاژهای با بیان این که فرد جدیدی در ارتباط با پرونده بابک زنجانی بازداشت نشده است گفت: افراد بازداشت شده در این پرونده همان ۲ – ۳ نفری که در جلسه قبل گفته بودم، هستند و تعداد بازداشتیها را اکنون به یاد ندارم، البته افردی به عنوان مطلع و متهم مرتبط با این پرونده هستند.محسنیاژهای تاکید کرد: یکی از افراد بازداشت شده در این پرونده مدیر نفتی بوده که سمت داشته و اکنون در بازداشت است. کیفرخواست این پرونده نیز هنوز صادر نشده است.
عدم صدور کیفرخواست برای اتهام دوم امنیتی غنچه قوامی
سخنگوی قوه قضاییه گفت که پرونده غنچه قوامی در رابطه با دومین اتهام امنیتی در دادسرا است و هنوز منجر به صدور کیفرخواست نشده است.محسنی اژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا آزادی غنچه قوامی که به جاسوسی متهم است با وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی کار درستی است یا خیر؟ گفت: من در رابطه با این پرونده قبلا توضیح دادم که ایشان دو اتهام داشت. یکی تبلیغ علیه نظام و دومی اتهام امنیتی دیگری است.
محسنیاژهای ادامه داد: در رابطه با اتهام امنیتی دوم در دادسرا قرار منع تعقیب صادر شد، اما در مورد اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام کیفرخواست صادر شد. دادستان به قرار منع تعقیبی که صادر شده بود اعتراض کرد و دادگاه اعتراض را پذیرفت و به همین جهت پرونده مجددا به دادسرا ارجاع شد که رسیدگی به این اتهام ادامه دارد و کیفرخواست هنوز صادر نشده است.
وی ادامه داد: در رابطه با موضوع بازداشت نیز باید گفت: الزامی ندارد که بازداشت موقت ادامه داشته باشد و این موارد را قانون پیش بینی کرده است.
موضوع عفو در پرونده سهیل عربی مطرح نیست
خبرنگاری درباره آخرین اقدامات انجام شده در رابطه با برخورد با مصادیق مجرمانه شبکههای مجازی سوال کرد که سخنگوی قوه قضاییه در این رابطه گفت: دادستان تهران دارد اقداماتی انجام میدهد و در حال بررسی بعضی شبکههای اجتماعی و سایتها است.
وی تصریح کرد: در این رابطه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه نیز دوشنبه دو هفته پیش یک جلسه فوقالعاده داشت و در آنجا وزارتخانه ذیربط مهلت دیگری گرفت تا اقدامات لازم در خصوص برخی شبکههای اجتماعی را انجام دهند که هنوز این مهلت تمام نشده است.
محسنیاژهای درباره این که آیا احتمال عفو سهیل عربی که اتهامش سبالنبی است، وجود دارد گفت: فعلا موضوع عفو مطرح نیست و اکنون حکم وی به عنوان مفسد فیالارض در دیوان عالی کشور تایید شده است، وی درخواست اعاده دادرسی کرده که درخواست اعاده دادرسی هم بستگی به این دارد که آیا دیوان آن را میپذیرد یا خیر؟ و اکنون بحث عفو وی مطرح نیست.
تاکنون ثابت نشده که پارازیتها چقدر مضرند
به گزارش ایسنا، محسنیاژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا قوه قضاییه در موضوع مضر بودن پارازیتها ورود پیدا کرده است گفت: این امر تخصصی است و قضایی نیست. این که هر سیگنال و موجی که ارسال میشود ضرر دارد، باید میزانش مشخص شود و این نکته مهمی است و باید بررسی شود که در بعضی از پارازیتهایی که وجود دارد آیا این میزان بیش از حد متعارف است یا خیر؟ در واقع این میزان مختلف است.
وی افزود: ما به موضوع پارازیتها رسیدگی کردیم و مطرح شد که نمیتوان به هیچ صورت بگوییم که آیا میزان پارازیتها بیش از حد متعارف مضر یا سرطانزا است. اگر روزی از لحاظ کارشناسی مشخص شد که دستگاههای ذیربط اقدامات لازم را در این زمینه انجام نمیدهند و جرمی اتفاق افتاد حتما قوه قضاییه وارد میشود، اما تاکنون ثابت نشده که این پارازیتها تا چه اندازه مضر است.
خبرنگاری در رابطه با صحبتهای آیتالله علم الهدی مبنی بر اینکه ییلاق و قشلاق میرحسین موسوی و مهدی کروبی به راه است و این افراد تحت نظارت به شمال هم میروند توضیح خواست که محسنی اژهای گفت: چرا در این رابطه از من سوال میکنید؟ این بحث قضایی نیست.