image_pdfimage_print

434565رییس سازمان خصوصی سازی ضمن تاکید بر نگهداری برگه‌های سهام عدالت نزد دارندگان آن‌ها گفت: برگه‌های ثبت نام سهام عدالت فاقد هر گونه اعتباری است و اگر خرید و فروش شود، خریدار ضرر خواهد کرد و جابه جایی آن فاقد هر گونه اثر اجرایی است.

میرعلی اشرف پوری حسینی در نشستی در وزارت اقتصاد با اعلام اینکه در چند روز آینده لایحه ساماندهی سهام عدالت به دولت ارائه خواهد شد و ضمن توصیه به دارندگان برگه‌های ثبت نامی سهام عدالت برای اینکه سهام خود را نفروشند، گفت: قصد دولت سوددهی این برگه‌های سهام است و حتی قرار است تا ترتیبی اتخاذ شود تا از خرید و فروش برگه‌ها نیز حتی پس از اعلام رسمی خرید و فروش جلوگیری شود.

وی افزود: زمانی فرا خواهد رسید تا دارندگان این برگه‌ها بتوانند سهام خود را به فروش برسانند اما در حال حاضر این امر ممنوع است و توصیه می‌شود تا مردم از خرید و فروش برگه‌های سهام خودداری کنند.

معاون وزیر اقتصاد یادآور شد: تا امروز آنچه که به عنوان سود سهام عدالت دریافت و به خزانه واریز شده، به زحمت به ۱۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد اما آنچه به سهام عدالت تخصیص یافته بالغ بر ۴۴ هزار میلیارد تومان است.

وی با انتقاد از پیچیدگی‌های زیادی که در سهام عدالت وجود دارد؛ چه در باب شناسایی مشمولان و چه در باب شناسایی سهامی که تخصیص یافته است، افزود: ۱۵ هزار میلیارد تومان سهام عدالت را هم قیمت‌گذاری قطعی نکرده ایم. به هر حال، ساز و کار واگذاری این سهام دارای مشکلاتی است، کار بسیار سنگین و فشار روانی، اجتماعی و سیاسی بر روی سازمان خصوصی سازی در این زمینه وجود دارد و وقت زیادی را به خود اختصاص می‌دهد.

پوری حسینی با اعلام اینکه کار وزارت اقتصاد در مورد تدوین لایحه ساماندهی سهام عدالت تقریباً تمام شده و طی چند روز آینده به دولت ارائه می‌شود، گفت: به هر حال این لایحه باید از مسیر مجلس بگذرد، چون نیاز به اصلاح قانون وجود دارد.

وی ادامه داد: ورقه‌هایی که در حال حاضر در اختیار سهامداران عدالت وجود دارد، سهام نیست بلکه برگه‌های ثبت نام است که باید در آینده به ورقه‌های سهام و یونیت‌های صندوق‌های سرمایه گذاری تبدیل شود. برگه‌های ثبت نام سهام عدالت فاقد هر گونه اعتباری است و اگر خرید و فروش شود، خریدار ضرر خواهد کرد و جابه جایی آن فاقد هر گونه اثر اجرایی است.

عبدالله پوری حسینی ادامه داد: طی ۱۲٫۵ سال گذشته ۹۷ هزار میلیارد تومان سهام واگذار شده است که ۵۴ درصد آن به صورت سهام فروخته شده است و ۴۶ درصد دیگر در قالب رد دیون و سهام عدالت تخصیص یافته است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه در هم این مدت ۵۳ هزار میلیارد تومان سهم به مردم فروخته شده است، افزود: در شش ماه دوم سال گذاشته ۲۸ هزار میلیارد تومان سهم واگذار شده است.

وی، یکی از برنامه‌ها و اقدامات جدی را پرهیز از تخصیص سهام بابت رد دیون دولت به طلبکاران که مخالفان زیادی را در مقابل این سازمان قرار داده است که بیشتر آنها طلبکاران دولتی و شبه دولتی قوی بودند، گفت: برای توانمندسازی بخش خصوصی در اقتصاد کشور مصوبه ای داشته ایم و شبه دولتی‌ها و خصولتی‌ها در دستورالعمل مصوب هیات واگذاری شناسایی شده اند، همچنین آسیب شناسی در مورد این که چرا بخش خصوصی کمتر از مزایده‌های سازمان استقبال می‌کند انجام شده است. هر زمان که پای خصوصی سازی واقعی به میان می‌آید، با بیشترین حمله و فشار را برای واگذاری به سازمان خصوصی سازی مواجه می‌شویم.

رئیس سازمان خصوصی سازی در مورد واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: این باور در دولتمردان ایجاد شده است که سرخابی‌ها باید واگذار شوند، این در حالی است که در گذشته چنین اراده‌ای وجود نداشت اما در حال حاضر واگذاری این دو باشگاه را از ما می‌خواهند.

وی خاطر نشان کرد: ما به دنبال تهیه فهرست نهایی برای قیمت‌گذاری سهام این دو باشگاه هستیم. در عین حال، هیات مدیره آنها هم متعهد شده اند که صورت‌های مالی را در اختیار ما قرار دهند و امیدواریم که ظرف چند هفته آینده کار سازمان حسابرسی به اتمام برسد که سازمان خصوصی سازی امکان قیمت‌گذاری را داشته باشد. بر این اساس، تا پایان آذرماه امسال دو باشگاه مذکور را به بخش خصوصی واگذار می‌کنیم.

پوری حسینی، سهم وزارت نفت در واگذاری سهام را ۴۴ درصد، وزارت صنعت را ۲۵ درصد، وزارت نیرو را ۱۴٫۶ درصد، ارتباطات را ۹٫۵ درصد و اقتصاد را ۴٫۶ درصد اعلام کرد و گفت: این ۵ وزارتخانه به ترتیب بیشترین آمار واگذاری‌های وزارتخانه‌ها را به خود اختصاص دادند.

وی اضافه کرد: همچنین در بخش شرکت‌های مادرتخصصی، شرکت مادرتخصصی صنایع ملی پتروشیمی با ۲۵٫۵ درصد، ایمیدور با ۲۱٫۲ درصد، توانیر با ۱۴ درصد و مخابرات و شرکت پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی در رتبه‌های بعدی قرار دارند که از سال ۸۰ تا پایان ۹۲ بیشترین آمار واگذاری‌ها را به خود اختصاص داده اند.

رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: ۱۶ درصد واگذاری‌ها به بخش خصوصی واقعی بوده، این در حالی است که سازمان خصوصی سازی تنها می‌تواند خریدار اول را شناسایی کند. البته برخی‌ها می‌گویند اگر ریشه یابی کنید تنها سه درصد واگذاری‌ها به بخش خصوصی واقعی صورت گرفته است و من در این زمینه می‌توانم بگویم که این آسیب خصوصی سازی است، زیرا ما عرضه عمومی می‌کنیم اما خصولتی‌ها می‌خرند.وی خاطرنشان کرد در حال حاضر هیچگونه ممنوعیتی برای واگذاری سهام به سرمایه‌گذار خارجی اعم از ایرانی الاصل و غیر ایرانی نداریم.

حسینی افزود: بر اساس این لایحه برای شناسایی مشمولان سهام عدالت پیشنهادهای جدیدی داریم و همچنین درباره نحوه تعامل مشمولان این سهام با شرکت‌های دارنده سهام، نیاز به شفاف‌سازی و احکام جدیدی داریم که امیدواریم با تصویب و اجرای این لایحه این ابهامات از بین برود.

ابتکار