معاون عمرانی استانداری آذربایجان غربی گفت: متاسفانه به دلیل تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی و خشکسالیدر دهه اخیر و پایین بودن راندمان آبیاری در بخش کشاورزی و مصرف بی رویه منابع آب، نزدیک به ۷۰ درصد از منایع زیرزمینی آب در استان تخلیه شده است.
به گزارش نگاه روز، منطقه آذربایجان غربی، دکتر هادی بهادری در یک برنامه تلویزیونی استانی گفت: در صورت ادامه این روند و مدیریت ناصحیح منابع موجود، در آینده با مشکلات بسیاری مواجه خواهیم شد.
وی افزود: با اهتمام ریاست جمهوری و مسئولین، به همراه کارشناسان و دانشگاهیان ۲۵ راهکار برای احیای دریاچه ارومیه در ستاد ملّی احیای دریاچه ارومیه تصویب شده است که با اختصاص منابع مالی عملیات اجرایی این طرحها آغاز شدهاند. این طرحها در قالب ۹۸ پروژه عمرانی با سرمایه گذاری بیش از یک هزار و ۴۶۵ میلیارد تومان اجرا میشوند.
بهادری ادامه داد: با اجرایی شدن این طرحها در مدت زمان کمتر از ۱۰ سال، سطح آب دریاچه ارومیه به سطح تراز اکولوژیک در محدوده ۳۰۰۰ کیلومتر مربع میرسد.
وی تصریح کرد: ۹۰ درصد منابع آب استان در حوزه بخش کشاورزی مصرف میشود که با توجه به پایین بودن راندمان آبیاری، بخش عظیمی از این منابع به هدر میروند و به همین منظور اصلاح شیوه آبیاری در مزارع و باغات استان و اصلاح الگوی کشت مورد توجه جدی دولت قرار گرفته و منابع اعتباری قابل توجهی در حدود ۱۹۰۰ میلیارد ریال برای اجرای شبکه آبیاری قطرهای و بارانی در اراضی حوضه آبریز دریاچه اختصاص یافته است.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی افزود: در سالهای گذشته بیش از ۶۰۰۰ میلیارد تومان تعهد مالی در پروژههای نیمه تمام ایجاد شده است که با توجه به میزان اعتبارات عمرانی استان برای اتمام این طرحها نزدیک به ۳ دهه زمان نیاز است. در چنین شرایطی برای تسریع در اتمام پروژههای نیمه تمام، استفاده از سرمایهگذاریهای بخش خصوصی در راس برنامهها قرار گرفته است.