image_pdfimage_print

محمدباقر قالیباف برخلاف آن چه که در هفته‌های گذشته گفته می‌شد که وی قصد اعمال سیاست تفکیک جنسیتی در شهرداری تهران را دارد، گفته است که با تفکیک جنسیتی مخالف است.

چندی پیش شهردار تهران با حضور در نماز جمعه تهران گفت که به قصد تکریم زنان کارمند قصد دارد که محل کار آنان را به دور از محیط کار مردان انتقال دهد. همین موضوع سبب شد تا این نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم متهم شود که وی پس از انتخابات،برخی از شعارهای انتخاباتی خود درباره زنان را کنار گذاشته و قصد جداسازی زنان و مردان را درمجموعه تحت امر خود دارد.

پس از آن صف آرایی جدیدی در فضای سیاسی کشور شکل گرفت.از یک سو برخی از ائمه جمعه کشور و برخی دیگر از اصولگرایان از جمله علی مطهری، از «طرح تفکیک جنسیتی» درشهرداری تهران حمایت کردند و برخی دیگر از جمله فعالان اصلاح طلب نیز آن را نوعی فرصت طلبی سیاسی قلمداد کردند.اما چند هفته پس از طرح این موضوعات اکنون خود شهردار تهران می‌گوید که نه تنها قصدش تفکیک جنسیتی نبود، بلکه اصولا با آن مخالف نیز هست.

محمدباقر قالیباف شهردار تهران که در اجلاس سالانه بسیج اساتید مشهد مقدس سخنرانی می‌کرد، با بیان اینکه من با تفکیک جنسیتی مخالف هستم، گفت: متاسفانه برخی عنوان کرده‌اند که قالیباف بعد از انتخابات مسئله تفکیک جنسیتی را مطرح کرده است در حالیکه من با این مسئله مخالف هستم.

قالیباف در ادامه تصریح کرد: از زمانی که به شهرداری تهران رفتم آن را از یک سازمان خدماتی به یک نهاد اجتماعی تبدیل کردم و سبک زندگی را از همان مقطع مطرح کردم که در آن زمان افرادی به من می‌گفتند که سبک زندگی مربوط به فرهنگ غربی است.اما ثابت کردم که سبک زندگی مهمترین موضوع در تمدن‌سازی است.

وی افزود: من زمانی در نماز جمعه گفتم که ما وقتی پارک بانوان و موضوع مد و لباس را اجرا کردیم با همان نگاه سبک زندگی بوده است و وقتی عده‌ای نیز اغراق کردند که قالیباف گفته منشی زن نباید داشته باشیم اما من می‌گویم که ما نان به نرخ روز نمی‌خوریم و باید حرمت بانوان را نگه داریم.

شهردار تهران تصریح کرد: من در فروردین ۸۵ ابلاغ کردم که ۱۰ درصد مدیریت در شهرداری باید به بانوان اختصاص یابد و گفتم که از به کارگیری بانوان در شغل منشی مخالفم که آن نیز بر اساس سبک زندگی بوده است.

قالیباف در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه سبک زندگی یک رفتار سطحی نیست، گفت: سال‌هایی که از طرف مقام معظم رهبری نامگذاری می‌شد در همین سبک زندگی معنا می‌شد که ما از این موضوع غفلت کردیم و باید به سمتی برویم که یک الگو در سبک زندگی در دولت اسلامی شکل دهیم.

به گزارش فارس وی افزود: برای الگوسازی نیازمند دو عنصر مردم، مولد بودن و نه مقلد بودن هستیم چرا که هر برنامه‌ریزی اگر منبع اصلی آن مردم نباشند محکوم به شکست است همچنین در حوزه تمدن اسلامی مولد بودن موضوعیت دارد نه مقلد بودن.

ما برای حل چالش اقتصاد فرهنگ باید مولد باشیم و باید قدرت، ثروت، معرفت و منزلت تولید کنیم و بدین خاطر در فرهنگ و اقتصاد موفق نیستیم که رابطه این ۴ عنصر را ناعادلانه، ناشیانه و غیربرنامه‌ریزی شده و گاهاً مفسدانه تنظیم کرده‌ایم.