مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران گفت: تشکیل و تقویت دبیرخانه های مدیریت زیست بومی تالابی استان های کشور در جهت حفاظت و مدیریت هر چه بهتر این اکوسیستم ها ضروری است.
به گزارش نگاه روز از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، محسن سلیمانی روزبهانی در کارگاه تبادل تجربیات دبیرخانه های مدیریت زیست بومی تالابی سایتهای منتخب کشور اظهار کرد: این کارگاه با هدف انتقال تجربیات دبیرخانه های مدیریت زیست بومی تالاب ها در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
وی افزود: بعد از اتخاذ رویکرد زیست بومی در حفاظت و مدیریت اکوسیستم های تالابی در سازمان حفاظت محیط زیست، دبیرخانه های مدیریت زیست بومی در استان های مهم تالابی تشکیل و برخی از این دبیرخانه های پیشرو نیز موفق به تدوین برنامه مدیریت جامع زیست بومی برای تالاب های خود شدند.
وی ادامه داد: پس از تدوین برنامه جامع مدیریت برای سایت های تالابی ارومیه، شادگان و پریشان و در پی انتخاب ۸ سایت جدید تالابی برای تدوین برنامه مدیریت زیست بومی، دبیرخانه های استانی این تالاب ها نیز در ادارات کل تشکیل شد.
سلیمانی روزبهانی افزود: ضرورت تبادل تجربیات میان دبیرخانه های تالابی دارای تجربه و جدید و مرور درس آموخته های قبلی، منجر به برگزاری مشترک این کارگاه توسط دفتر زیستگاه ها و امور مناطق و طرح حفاظت از تالاب های ایران شد که در این کارگاه علاوه بر انتقال تجربیات، درباره مسایل و مشکلات دبیرخانه های تالاب های زریوار در استان کردستان، آلاگل، آلماگل و آجی گل در گلستان، میقان در مرکزی، مجموعه تالاب های هامون در سیستان و بلوچستان، چغاخور در چهارمحال و بختیاری، حله در بوشهر و میناب در هرمزگان بحث و بررسی شد.
وی با اشاره به حضور کارشناسان و مدیران تالابی استان های آذربایجان غربی و شرقی، خوزستان، فارس، گلستان، سیستان و بلوچستان، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، هرمزگان، بوشهر، کردستان، اصفهان و اردبیل در کارگاه اشاره کرد: تشکیل و تقویت دبیرخانه های مدیریت زیست بومی تالابی استان های کشور در جهت حفاظت و مدیریت هر چه بهتر این اکوسیستم ها ضروری است و مجموعه سازمان و دفاتر تخصصی آن به دنبال انجام این مهم هستند.
همچنین مسعود باقر زاده کریمی معاون دفتر زیستگاه ها و امور مناطق با اشاره به تجربیات موفق کشورهای دیگر در استقرار مدیریت زیست بومی، گفت: حفاظت و احیای تالاب ها موضوعی زمان بر است که علاوه بر نقش سازمان محیط زیست باید از مشارکت و ظرفیت جوامع محلی به ویژه جوامع ساکن در حوضه آبریز تالاب ها نیز استفاده کرد.
وی ادامه داد: به همین دلیل تقویت دبیرخانه های مدیریت زیست بومی و هدایت آنها در جهت تدوین و اجرای برنامه های مدیریت از سیاست های اصلی سازمان حفاظت محیط زیست و معاونت طبیعی به شمار می رود.