استاندار آذربایجانغربی گفت: با به توجه به ظرفیتهای موجود در جهاد دانشگاهی استان این نهاد طرحها و پیشنهادات خود را درباره تولید و کاشت گیاهان مقام به خشکی و شوری در اطراف دریاچه ارومیه ارائه کند.
به گزارش نگاه روز، قربانعلی سعادت در دیدار با مدیران و پژوهشگران جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی که به مناسبت سالروز تشکیل این نهاد انجام شد، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات و فرمایشات خود توجه ویژه ای به جهاد دانشگاهی در راستای تولید علم و بومی سازی دانش منطقه ای داشته است که این نشانگر توجه ویژه مقام عظمی ولایت به این نهاد انقلابی است.
وی با اشاره به دستاوردهای جهاد دانشگاهی در سلول های بنیادی و داروی بیماری های غیر علاج در کشور گفت: بخشی از موفقیت های جمهوری اسلامی ایران در این رابطه را مدیون جهاد دانشگاهی هستیم، در این راستا نیز عملکرد جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی رضایت بخش بوده و قول می دهم تمامی تلاش خود را برای استفاده از نظرات کارشناسانه این نهاد انقلابی در رابطه با خدمت به این ملت بهره خواهیم بود و اجازه نخواهیم داد نظرات ارزشمند پژوهشگران و دانشمندان این نهاد در بوروکراسی اداری و کاغذ بازی ها مدفون شود.
بهره مندی از ظرفیت های جهاد دانشگاهی در عرصههای علمی، تحقیقاتی و پژوهشی
سعادت افزود: برای استفاده از پتانسیل های جهاد دانشگاهی تمامی تلاش خود را خواهیم کرد چرا که تخصص متعهدانه جهاد دانشگاهی می تواند برای پیشبرد اهداف توسعه ای استان بسیار مفید باشد.
وی گفت: به توان و تخصص جهاد دانشگاهی در حوزه های تخصصی و نیز موضوعات مد نظر استان نیاز داریم و یقینا از پتانسیل های علمی، پژوهشی، فرهنگی و آموزشی این نهاد حمایت مالی و مادی می کنیم.
استاندار آذربایجان غربی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی با توجه به پتانسیلهای علمی که دارد لازم است در زمینه هموارسازی مسیر تغییر رژیم اشتغال در استان، مطالعات و تحقیقات علمی و پژوهشی انجام دهد و افکار عمومی را برای اجرای این راهبرد آماده نماید.
سعادت خواستار ارائه طرحهای پژوهشی و انجام تحقیقات علمی در جهت پیشبرد برنامه های احیای دریاچه ارومیه توسط جهاد دانشگاهی و سایر مراکز علمی استان شد و گفت: پروژه نجات دریاچه ارومیه یک تعهد و رسالت است که باید همه مسئولان، محققان، پژوهشگران و مردم برای احیای آن پای کار بیایند.
وی از جهاد دانشگاهی استان خواست طرح ها و پیشنهادات خود را در ارتباط با کاشت گیاهان مقام به خشکی و شوری در اطراف دریاچه ارومیه ارائه نمایند.
اعتلای آرمانهای انقلاب و نظام اسلامی در جهاد دانشگاهی
وی گفت: در بحث علوم انسانی و جامعه شناسی نیز در بحث افکار و بینش اجتماعی مردم منطقه نیز ابزارهای فرهنگی و پژوهشی جهاد دانشگاهی می تواند برای ما کارساز و کارگشا باشد.
استاندار آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: افتخارات جهاد دانشاهی شعف انگیز و مایه غرور و امید برای جوانان است و این نهاد با کمترین امکانات و خود اتکا بودن، برای منطقه و کشور دستاوردهای عمیق و خوبی داشته است.
وی با ابراز خرسندی از وجود روحیه جهادی در بین مدیران متخصص و متعهد جهاد دانشگاهی در جهت اعتلای آرمانهای انقلاب و نظام اسلامی گفت: با توجه به اینکه سبقه آذربایجان غربی کشاورزی و دامپروری است جهاد دانشگاهی با ارائه طرح های عملیاتی و کاربردی در این حوزه می تواند الگوساز و اثر بخش باشد.
سعادت با بیان اینکه جهاد دانشگاهی باید در حوزه تحقیقات بر روی گونه های سازگار با شرایط محیطی و جغرافیایی استان ورود جدی داشته باشد، اضافه کرد: جهاد دانشگاهی الگوی کاملی از همگامی علم با صنعت برای توسعه کشور است.
وی با اعلام حمایت استانداری از طرح های پژوهشگران جهاد دانشگاهی استان برای حل مشکلاتی که در حوزه کشاورزی به سبب شرایط حاکم بر دریاچه ارومیه به وجود آمده است، گفت: نیاز به فن آوری های نوین برای دانشمندان و علما تعهد اور است و جهاد دانشگاهی نیز در طول این سالها ثابت کرده که متعهدانه در خدمت ارتقا و پیشرفت و توسعه کشور گام برداشته است.
تعهد ویژگی اصلی مدیران جهادی است
سعادت افزود: تلاشگران جهاد دانشگاهی علاوه بر تعهد به مردم به خدا نیر متعهد هستند و جهادگر مفهومش بالاتر از تعهدات انسانی است و همین امر ویژگی بارز جهادگران جهاد دانشگاهی است که تلاش آنها را متمایز از دیگران می کند.
استاندار آذربایجان غربی گفت: جهاد دانشگاهی می تواند مروج طرح های عملیاتی در حوزه کشاورزی با ارائه الگوهای کشت متناسب با شرایط جغرافیایی استان باشد و ما نیز از طرح های این نهاد در این حوزه حمایت جدی خواهیم داشت.
سعادت با اشاره به تشکیل کمیته فرهنگی و اجتماعی ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: جهاد دانشگاهی به سبب سبقه درخشان کارهای فرهنگی در استان با فعالیت های فرهنگی و اجتماعی می تواند اذهان مردم را نسبت به شرایط حساس در حوزه دریاچه ارومیه آماده تر کند.
ولی عاقلی، رئیس جهاد دانشگاهی واحد آذربایجانغربی نیز در این دیدار با تشریح آخرین دستاوردهای دستیافته پژوهشگران جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی تبلور عملی، خواستن برای توانستن و ساختن است.
وی گفت: جهادگران با تلاش و همتی مضاعف در یک پروسه چهارساله موفق شدند با تلاشهای جهادگرانه، با کمترین امکانات و با اتکاء به وامهای بانکی و اعتبارات داخلی و بخشی از حمایتهای استانداری و نیز کمکهای دفتر مرکزی جهاد، مجتمع علمی تحقیقاتی آموزشعالی جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی را در زمین ۴.۵ هکتاری راهاندازی کنند و از هیچ همهچیز بسازند.
توفیقات علمی و پژوهشی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی
وی افزود: جهادگران دانشگاهی این واحد موفق شدند در جهادی بیسابقه طی سهسال، ساختمانهای مختلف و مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی را بهشکلی تخصصی و منحصر بهفرد به مرحله ارائه خدمات برسانند که این اقدام در سطح کشور میتواند بهصورت الگو مطرح باشد و این مهم در سایه عمل به رهنمودهای مقام معظم رهبری و روحیه جهادگرانه و حمایتهای دولت حاصل شدهاست.
عاقلی، کسب رتبهها و عناوین نخست ملی و برتر در سطح کشور در طی سالگذشته و امسال و انتخاب یک نفر از مدیران جهاد دانشگاهی واحد آذربایجانغربی در بین ۱۶ نفر جهادگر نمونه کشوری را که در طی سهسال متوالی تکرار شده است نشان از سیستم مدیریتی جهادی این واحد و الگو و افتخاری برای استان دانست.
وی با اشاره به ظرفیتهای جهاد دانشگاهی برای توسعه کشور، گفت: جهاد دانشگاهی با توسل به ابزارهای علمی و امکانات موجود، بیشترین راندمان و اثرگذارترین نقش را در توسعه جامعه دارد.
عاقلی با اشاره به اینکه بسترسازی و استفاده از ظرفیت های جهادی، کشور را در اوج قلههای فنآوری و پیشرفت قرار میدهد، افزود: اعتماد بهنفس و خودباوری و اعتقاد به روحیه و کار جهادی در معارف دینی و قرآنی ما نهفته است.
وی خاطر نشان کرد: جایگاه بینالمللی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ثمره تلاش جهادگران در حوزههای مختلف براساس اولویت و اهداف نظام بوده و این امر موجب افتخار کشور و نظام است.
جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی قطب پژوهش های دانشگاهی
عاقلی از تبدیل شدن حوزه پژوهش جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی به عنوان قطب پژوهش کشور یاد و خاطرنشان کرد: حوزه فرهنگی و آموزش این واحد نیز جزو بخشهای برتر در سطح کشور بوده و رتبهها، برنامهها و فعالیتهای ارزنده ملی کسب کرده است.
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی، اعتماد نظام و دولت به جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی را، نشانه اعتماد به این نهاد انقلابی و توان علمی و تخصصی آن در اجرای ماموریتهای علمی پژوهشی فرهنگی و دستاوردهای تخصصی عنوان کرد.
عاقلی گفت: این نهاد آمادگی پذیرش و اجرای ماموریتهای ملی و بینالمللی در عرصههای فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و کارآفرینی در سطح تخصصی را در منطقه و استان دارد.
وی از دستاوردهای نوین پژوهشگران جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی یاد کرد و افزود: راه اندازی مرکز رشد کشاورزی توان پژوهشی در بخش آنالیز تخصصی و دستاوردها در این حوزه و دستیابی این پژوهشگران به تولید سوخت پاک از جلبک و روغن گیاهی، افتخاری بینظیر و ارزشمند برای استان و کشور بوده که منجر به شهرت جهانی و ملی آذربایجانغربی شده و این دستاورد مایه افتخار جهاد دانشگاهی استان است که چنین نیروهای بومی را در بالین خود کشف کرده و پرورش داده است.
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به دستیابی پژوهشگران این واحد به فنآوری تولید نهال پاکوتاه سیب به روش کشتبافت، برای اولین بار در سطح منطقه شمالغرب کشور، با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان، گفت: نهالهای تولید شده، سالم و عاری از بیماری و آفت هستند و سرعت بیشتر تولید نهالهای یکدست با فضا و زمان کمتر، مدیریت راحتتر با هزینهای پایینتر و بازدهی نهال در زمان کمتر، از مزیتهای این دانش و فنآوری است.