image_pdfimage_print

هفتمین دوره همایش بین المللی علمی و فرهنگی شمس و مولانا در شهرستان خوی آغاز شده و به مدت چهار روز برگزار می‌شود‎

به گزارش نشریه دالکترونیکی نگاه؛ همایش بزرگداشت عارف بزرگ قرن هفتم هجری شمس ‏تبریزی با برگزاری برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری و با حضور حداقلی علاقمندان و جمعی از مسولان ‏کشوری و منطقه‌ای در مجتمع فرهنگی و هنری خوی برگزار شد‎

پیوند خوردن نام شمس تبریزی و در کنار آن مولانامهمترین گفتمان بین دو کشور ایران و ترکیه است.

شهردار خوی در این همایش با اشاره به اهمیت حضور دو شخصیت بزرگ شمس تبریزی و مولانا در بلندای فرهنگ و عرفان و ادبیات ایران افزود:پیوند خوردن نام شمس تبریزی هم در خوی و درومیه و کشور همسایه ترکیه و در کنار آن مولانا مهمترین گفتمان بین دو کشور ایران و ترکیه و شهرهای فرهنگی خوی و ارومیه است.

نصراله پور گفت: حضور شمس تبریزی در خوی از یک سو نگاه علمی و دانشگاهی را می طلبد و از سوی دیگر نیازمند نگاه گردشگری و اقتصادی حاصل از رونق صنعت تروسیم می باشد.

وی با اشاره به سیاستهای مدیریت شهری خوی خاطر نشان کرد: مدیریت شهری خوی در چهارچوب سیاستهای خود بهسازی و مرمت و ایجاد جاذبه های گردشگری را برای خود یک فرصت عالی در نظر می گیرد.

لزوم بهره مندی کتب درسی از تفکرات شمس بعنوان تداعی عرفان اسلامی

نجف زاده نماینده خوی نیز در این همایش با بیان اینکه در خوی در زمینه فرهنگ ک اقتصاد پیشتاز و بعنوان یک پایگاه بزرگ توسعه تبدیل شده است ؛تصویب فرودگاه خوی بعنوان مرز اقتصادی هوایی کشور از برنامه های مورد نظر در عرصه توسعه اقتصادی کشور عنوان کرد.

نماینده خوی تاکید کرد: شایسته ایران نیست که با وجود این همه ظرفیت فرهنگی و اقتصادی دست روی دست بگذارین تا کشورهای همجوار فرهنگ غنی ما را به تاراج ببرند.

پیشرفت ۲۵ درصدی پروژه شمس تبریزی

در ادامه همایش جباری مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان غربی نیز با اشاره به اینکه پروژه شمس از مهمترین پروژه های شمالغرب کشور است، اظهار داشت: هزینه های اختصاصی به این پروژه از ۲۰ میلیاردبه۳۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال رسیده است که در حال حاضر با ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی روبرواست.

وی به حضور بخش خصوصی در این زمینه تاکید کرد و گفت: باید زمینه همکاری و سرمایه گذاری بخش خصوصی مهیا شود.

فرماند خوی نیز بابیان اینکه شمس تبریزی سرمایه بزرگ معنوی در کشور و شهرستان خوی می باشد بر لزوم استفاده بهتر جهت توسعه جامعه در هر بعدی تاکید کرد.

رونمایی از کتاب مجموعه مقالات ششمین همایش بین المللی شمس و مولانا، رونمایی از پروژه موزه شمس تبریزی ‏به صورت مجازی و حقیقی با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌غربی و موسسه ایکوم از برنامه‌های جانبی این همایش بود.

گفتنی است؛ در این رویداد علمی بین المللی که به مدت چهار روز برگزار خواهد شد، ۱۲ نفر از اساتید برجسته کشور و ۱۱ ‏نفر از اساتید و پژوهشگران کشورهای فرانسه، آمریکا، اسپانیا، ترکیه. بنگلادش و لبنان سخنرانی و مقالات خود را در حوزه ‌های ادبی و عرفانی و معرفتی در خصوص شمس و مولانا ارائه می‌کنند. ‎

سخنرانی‌های علمی هفتمین همایش بین المللی شمس و مولانا در بستر مجازی به نشانی ‏https://meeting.atu.ac.ir/ch/shams ‌‏ روزهای ۱۰ تا ۱۲ مهرماه هر روز از ساعت ۱۷.۳۰ تا ۲۱.۳۰ برگزار می‌شود. هم‌چنین سخنرانان داخلی و خارجی جدیدترین پژوهش‌ها و مقالات خود را با موضوع شمس و مولانا ارائه خواهند کرد که ‏علاقمندان می‌توانند با وارد شدن به پیوند همایش از برنامه‌های این رویداد بین المللی استفاده کنند.

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دانشگاه علامه طباطبایی، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، خانه ‏اندیشمندان علوم انسانی ایران، موسسه نگارستان اندیشه و ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و فرهنگ و ‏ارشاد اسلامی و صدا و سیمای مرکز آذربایجان‌غربی با شهرداری و شورای اسلامی شهر و تولیت شمس تبریزی در برگزاری ‏این همایش بین المللی همکاری دارند