image_pdfimage_print

b2e21376-7bab-42bc-8129-42a890654732معاون اول رئیس جمهور گفت: نمی‌توانیم نسبت به وضعیت و سرنوشت دریاچه ارومیه بی تفاوت باشیم.دریاچه ارومیه نماد هویتی و بخش مهمی از پیکر ایران است

به گزارش نشریه الکترونیکی نگاه؛ اسحاق جهانگیری در دوازدهمین جلسه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه ، اظهار داشت: آذربایجان‌غربی سرزمینی با تنوع قومی و زیست اقوام و ادیان است که این ظرفیت نیازمند دید باز برای بهره‌مندی در تمام حوزه‌ها است تا چرخ توسعه استان پیش برود.

وی، افزود: درست است که در حوزه کشاورزی قطب است، اما در حوزه تجاری نیز ظرفیت تبدیل به قطب را دارد. این استان ظرفیت‌های صنعتی خوبی دارد، نیروی انسانی بسیار خوبی در استان وجود دارد که باید به آن توجه شود.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به ظرفیت های صنعتی استان و وجود معادن مختلف در این استان خاطرنشان کرد: این استان از نیروی انسانی تحصیل کرده و کارآمد برخوردار است و با سابقه ای که در صنایع هایتک و پیشرفته دارد می تواند در این زمینه نیز سرآمد باشد.

دکتر جهانگیری یکی از ظرفیت های استان آذربایجان غربی را گردشگری عنوان کرد و گفت: ظرفیت های گردشگری استان و توجهات فراوانی که نسبت به دریاچه ارومیه وجود دارد می تواند استان آذربایجان غربی را به یکی از کانون های اصلی گردشگری تبدیل کند.

وی، در بخش دیگری از سخنان خود، در مورد وضعیت دریاچه ارومیه، گفت: دریاچه ارومیه امروز به یکی از محوری‌ترین موضوعات کشور تبدیل شده و حساسیت ملی نسبت به احیا و زوال آن وجود دارد. هر اتفاق و تصمیمی در خصوص سرنوشت این دریاچه نیازمند مطالعات عظیم است که انجام می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه آثار زیست محیطی و اقلیمی دریاچه ارومیه در سطح منطقه و کشور اثرگذار است تصریح کرد: نمی توانیم نسبت به سرنوشت و وضعیت دریاچه ارومیه بی تفاوت باشیم.

دکتر جهانگیری افزود: دریاچه ارومیه به یک نماد و شاخص هویتی در کشور تبدیل شده و این دریاچه بخش مهمی از پیکر ایران است و احیاء و زوال آن، احیاء و زوال کشور است و حساسیت های فراوانی نسبت به این دریاچه در میان تک تک آحاد کشور وجود دارد.

رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه، با اشاره به اینکه این دریاچه روز به روز وضعیت بهتری پیدا می‌کند و این امید را می‌دهد که آینده خیلی خوبی خواهد داشت، تاکید کرد: خوشبختانه در عرض ۳ سال شاهد حفر تونل ۳۰ کیلومتری در راستای احیای دریاچه ارومیه هستیم که در صورت تامین اعتبار ۵ کیلومتر باقیمانده آن هم با سرعت انجام می‌شود.

وی، افزود: ستاد احیای دریاچه ارومیه موجب تشکیل ستاد تالاب‌ها شده که برای احیای دیگر تالاب‌ها اقدام شود.

جهانگیری، در مورد دغدغه مسئولان استانی و نمایندگان در مورد برخی مصوبات نادرست ستاد احیا، ابراز داشت: برخی مصوبات قابل تغییر است اما تا روزی که مصوبات اصلاح نشده، باید تمام مدیران با جدیت دنبال کنند. در این زمینه و برای رضایت مدیران و نمایندگان، برخی اقدامات انجام می‌شود تا شاهد بهبود وضعیت باشیم.

وی، اضافه کرد: تا امروز مبلغی بالغ بر ۳۴۶۵ میلیارد تومان علاوه بر هزینه دستگاه‌ها، برای احیای دریاچه بودجه داده‌ایم که در بخش‌های مختلف هزینه شده است.

معاون اول رئیس جمهور در پایان سخنان خود، ضمن تقدیر از تلاش‌ای جامعه دانشگاهی در خصوص همکاری با ستاد احیای دریاچه ارومیه، ابراز امیدواری کرد که از این پس نیز برای بهبود وضعیت تالاب‌ها و دریاچه‌ها همت کنند.