image_pdfimage_print

downloadدبیر اجرایی تولیت شمس تبریزی گفت: چهارمین همایش علمی بین‌المللی و جشنواره ملی آئین‌ها، آواها و نماها با عنوان شمس و مولانا در بازه زمانی هفته اول شهریورماه در شهرستان خوی برگزار می‌شود.

به گزارش نشریه الکترونیکی نگاه؛  رضا جعفر پور در گفت وگو با خبرنگار نشریه الکترونیکی نگاه از خوی؛ افزود: از آنجایی‌ که در تقویم کشورمان هفت مهرماه به نام روز ملی شمس تبریزی نام‌گذاری شده و با توجه به تقارن این روز در سنوات گذشته با ماه محرم ملاحظات به‌حق و خاص خود را در اجرای برنامه‌های شاد و مفرح برای هم‌وطنان و مهمانان داخلی و خارجی داشت، بنابراین امسال با تصمیم هیأت‌مدیره تولیت شمس تبریزی مقرر شد تا این برنامه‌ها در فاصله زمانی عید قربان تا عید غدیر برگزار شود.

وی تصریح کرد: در همایش علمی بین‌المللی که دبیرخانه علمی آن بر عهده پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی کشور است، اندیشمندان داخلی و خارجی گرد هم می‌آیند و در ۱۲ موضوع و محور در خصوص عرفان اسلامی و شخصیت شمس تبریزی به بحث و ارائه مقالات علمی خواهند پرداخت.

جعفربا بیان اینکه در  این همایش مهمانان خارجی از کشورهای سوریه ترکیه بنگلادش چین که خودشون ارایه دهنده مقاله نیز می باشد، افزود: هچنین با ارسال دعوت نامه به سفرای ۵۲ کشور که حضور ده کشور قطعی می باشد

وی در خصوص ارسال مقالات به جشنواره نیز گفت: در بخش همایش بین المللی بیش از یکصد مقاله به بخش داوری راه یافته است

دبیر اجرایی تولیت شمس تبریزی ادامه داد: در برگزاری این برنامه که در ششم و هفتم شهریورماه خواهد بود، وزارت علوم، کمیسیون ملی یونسکو، پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، بنیاد شمس تبریزی و مولانا، انجمن‌ها و مؤسسات علمی و ادبی و عرفانی داخلی و خارجی،  شورای شهرستان و شهرداری ، بیمه ما و هچنین شرکت نوین زعفران و پژوشگاه علوم انسانی نیز با تولیت شمس تبریزی و پژوهشگاه علوم انسانی همکاری خواهند داشت.

جعفر پور افزود: رونمایی از کتاب‌های مختلف در حوزه شمس تبریزی و مولوی و مردم‌شناسی و برگزاری کارگاه‌های خوانش سینمایی اشعار مولانا و مردم‌شناسی خوی،برگزاری نمایشگاه عکس با موضوع عرفان و نیایش و هچنین نمایشگاه خشنویسی و نقاشی خط، برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی استانها و برگزاری نمایشگاه های کانون بانوان فرمانداری خوی با همکاری سرپرست خانوارها با موضوع ارائه صنایع دستی و طبخ غذاهای سنتی محلی شهرستان در محل آرامگاه شمس از برنامه‌های جنبی این همایش خواهد بود.

وی  نشست سرمایه گذاران و فعالان بخش اقتصاد شهرستان با سفیران و کارداران کشور های مختلف از مهمترین برنامه های اجرایی در این همایش عنوان کرد و افزود:  برگزار کننده این بخش از برنامه به عهده دانشگاه ازاد خوی با همکاری صنعت و معدن رفاه اموراجتماعی شهرستان می باشد که عمده سرمایه گذاری بر روی فرش عسل تخم افتاب گردان خواهد بود.

دبیر اجرایی تولیت شمس تبریزی در ادامه نقطه قوت این همایش را برگزاری جشنواره ملی آوا ها و نماها ازشهرهای مختلف با حضور هنرمندان مختلف کشورمان عنوان کرد و افزود:  امسال علاوه بر چهارمین همایش بین‌المللی شمس و مولانا که با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی کشور که مسئولیت دبیرخانه علمی این همایش را عهده‌دار است  برگزار خواهد شد.

جعفر پور با بیان اینکه  جشنواره ملی آئین‌ها، آواها و نماها در دو بخش موسیقی سنتی و نمایش‌های موسیقایی و خوشنویسی در رشته خط نستعلیق برگزار خواهد شد، گفت: اثار ارسالی در دو بخش می باشد که بخش  آواه ها و نماها که اخرین مهلت ارسال اثار تا۱۰ مرداد ماه  و در بخش نماها نیز اخرین مهلت ارسال اثار تا ۲۵مرداد می باشد

بارگاه شمس تبریزی از مشاهیر برجسته عرفان و عارف نامی دنیا در طول ایام سال خیل عاشقان عرفان اسلامی و ایرانی و حتی گردشگران خارجی بیشماری را به زیارت خود در شهرستان خوی می‌کشاند.

شمس‌الدین محمد تبریزی از جمله عرفای بزرگ و حکمای نامدار و شوریده‌ای است که تأثیر شگفت و شگرفش در تاریخ حکمت و عرفان اسلامی، با ظهور بی‌بدیل مردی از تبار عاشقان و عارفان یعنی مولانا محمد جلال‌الدین مولوی آشکار و اظهار می‌شود که مولانا خود از ملاقات او حیران و خیالی از خیالات او می‌داند.

برج شمس تبریزی روی مزاری منسوب به شمس تبریزی در دوره صفویان در شهر خوی ساخته شد، این بنا در محله امامزاده سید بهلول در شمال غربی شهر خوی در آذربایجان غربی واقع است.

شمس تبریزی قطب عارفان ایران اسلامی بنا بر نقلی در سال ۵۸۲ هجری قمری در شهر تبریز دیده به جهان گشود تا جهان را ورای نگاه روزمره آدمیان ببیند، وی شصت سال بعد در ملاقاتی دلپذیر در قونیه با نفس گرم خود تحولی حیرت‌آور در مولوی ایجاد می‌کند و از او که تا آن روز عارفی فقیه و واعظی مدرس بود شوریده‌دلی می‌سازد.

شمس تبریزی در سال ۶۴۵ هجری قمری به خوی سفر می‌کند و تا آن زمان که دعوت حق را لبیک می‌گوید در همین شهر زندگی می‌کند و در همان‌جا نیز آرام می گیرد و امروز آرامگاهش زیارتگاهی برای عارفان و مریدانش شده است.

هر ساله برای گرامیداشت یاد و خاطره این عارف بزرگ، همایشی با تلاش‌های مجموعه مسئولان شهرستانی و تولیت شمس تبریزی در شهرستان خوی برگزار می‌شود.