image_pdfimage_print

به گزارش نشریه الکترونیکی نگاه به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ ایرج حریرچی‌ سخنگوی وزارت بهداشت صبح امروز در نشست خبری که برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس مصوبه دولت‌ تعرفه پزشکی برای بخش‌های دولتی و خصوصی بطور یکسان به میزان ۵ درصد و ویزیت‌ ۶ درصد افزایش پیدا کرده است، بطوریکه یک پزشک متخصص ۳۸ هزار و ۴۰۰ تومان، فوق‌تخصص ۴۷ هزار و ۹۰۰ تومان دریافت می‌کند و حداقل زمان ویزیت برای یک پزشک عمومی ۱۵ دقیقه، متخصص ۲۰ دقیقه و فوق‌تخصص ۲۵ دقیقه است.

وی ادامه داد: میزان هزینه بستری‌ها در بخش‌های دولتی ۱۰ درصد، سرپایی ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است و افرادی که در بیمارستان‌های خصوصی بستری می‌شوند باید مابه‌التفاوت تعرفه‌ دولتی و خصوصی را  از جیب خود پرداخت کنند که در این راستا دستمزد جراحان هیچ تغییری نسبت به سال گذشته نداشته است  و دستمزد افراد فنی به میزان ۲٫۵ درصد، هتلینگ‌ ۸ درصد و سبد دارو به اندازه ۹ درصد افزایش پیدا می‌کند و این مبالغ از فروردین ماه امسال اجرا می‌شود.

حریرچی‌ با اشاره به اینکه حق بیمه در سرانه خانوار ۷ درصد است و کارمندان فقط ۲ درصد آن را پرداخت می‌کنند، افزود: حق بیمه پرداختی‌ کارمندان روستایی و عشایری و همچنین افراد ساکن شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر صفر ریال است.

وی عنوان کرد: اگر بیمارستانی‌ فاکتور غیررسمی‌ صادر کند یا برای خرید دارو و لوازم پزشکی بیمار را به خارج از بیمارستان اعزام کند مرتکب تخلف شده است که باید آن را به سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت اطلاع داد.

حریرچی‌ ادامه داد: در حال حاضر جمعیت افراد بالای ۶۰ سال کشورمان بیش از ۷ میلیون نفر است که بر اساس پیش‌بینی‌ها تا سال ۱۴۳۰ به ۲۰ میلیون نفر می‌رسد و این افراد متأسفانه در این سن دچار زوال‌ عقلی می‌شوند و همین مسئله باعث ایجاد هزینه‌هایی در کشور می‌شود.

حریرچی‌ ادامه داد: تولید داروهای مختلف در اختیار چند کشور محدود است ولی ایران داروهای مختلف را خود تولید می‌کند بطوریکه‌ واکسن‌ هپاتیت‌ با هزینه‌ای بالغ بر ۱۰۰ دلار در کشورمان تولید می‌شود.

وی با اشاره به بیماران MPS عنوان کرد: وزارت بهداشت داروهای بیماران MPS موثر را تأمین می‌کند و از همه این بیماران‌ حمایت‌ می‌کند و با والدین‌ کودکانی که مبتلا به بیماری MPS هستند احساس همدردی‌ می‌کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: برخی از داروهای بیماری‌های خاص چندین میلیارد تومان هزینه دارد که سازمان‌های بیمه‌گر آن را تحت پوشش خود قرار نمی‌دهند، لیست دارویی کشور هر ساله اعلام و هر ۳ ماه یکبار‌ در آن تجدیدنظر‌ می‌شود.

حریرچی با اشاره به عارضه فشار خون در کشور ادامه داد: کشور ما بر اساس معیارهای‌ علمی در خصوص بیماری‌ها تصمیمات لازم اتخاذ می‌کند و راهنمای بالینی‌ در مورد بیماری‌های مختلفی مانند فشار خون بر اساس بهترین تحقیقات علمی دنیا بررسی و اجرا می‌شود.

اهمیت کیفیت داروهای تولیدی در سبد دارویی کشور

حریرچی‌ با اشاره به کیفیت‌ داروهای تولیدی ادامه داد: کیفیت داروهای تولیدی در لیست سبد دارویی کشور مهم است و وزارت بهداشت حساسیت ویژه‌ای نسبت به این موضوع دارد.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص داروی بیماران تالاسمی‌ ادامه داد: ایران داروی تزریقی ویژه بیماران تالاسمی‌ را تولید می‌کند ودر دنیا به سمت تولید داروهای نوع خوراکی پیش رفته است اما متأسفانه‌ برخی‌ به دنبال داروی تزریقی خارجی می‌روند، کشورمان با داشتن ۱۹ هزار بیمار تالاسمی‌ یکی از موفق‌ترین کشورها در روند کنترل این بیماری در دنیا محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه افراد مبتلا به بیماری‌های مختلف ۳ الی ۷ برابر افراد نرمال فوت‌ می‌کنند، ادامه داد: در جلسه دیروز که با نمایندگان مجلس انجام شد مسئله‌ تخت‌های بیمارستان‌های استان تهران مورد بحث قرار گرفت زیرا ۱۶ شهرستان این استان از لحاظ تخت دچار کمبود جدی هستند و نمایندگان قول دادند در این خصوص اقدامات اساسی و لازم را انجام دهند.

حریرچی‌ اضافه کرد: شرکت‌های خارجی در ایران به شرط انتقال سرمایه و تکنولوژی‌ اقدام به ساخت بیمارستان در کشورمان می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در بیمارستان‌های خصوصی اشغال‌ تخت در حدود ۶۰ درصد است، افزود: ۸۰ درصد از بیمارستان‌های بخش خصوصی با بیمه‌های تکمیلی هزینه‌ها پرداخت می‌شود.

حریرچی‌ یادآور شد: حق‌الزحمه‌ بستری فنی‌ ۲٫۵ درصد‌، آزمایشگاه‌های خصوصی ۱۰٫۲ درصد‌، دارو و لوازم پزشکی نیز ۹ درصد افزایش پیدا کرده است.