image_pdfimage_print

photo_2017-11-23_08-47-32مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان غربی با اشاره به ابهامات موجود در بحث تفکیک مالیات بر ارزش‌افزوده که از طریق گمرک، به‌حساب اداره‌کل امورمالیاتی واریز می‌شود، خواستار ارائه توضیحات توسط ناظر گمرکات استان و معاون اداره‌کل امورمالیاتی در این خصوص شد تا در صورت نیاز، موضوع از طریق دبیرخانه ستاد تجهیز درآمد استان به مراجع ذی‌ربط منعکس شود.

به گزارش نشریه الکترونیکی نگاه؛ داود غفارپور در سیزدهمین جلسه شورای هماهنگی مدیران استانی تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی که در محل سالن جلسات ستاد نظارت گمرکات برگزار شد؛ با اشاره به نحوه برگزاری جلسات به‌صورت دوره‌ای، گفت: براساس روال قبلی، جلسه در هر دستگاهی که برگزار می‌شود، مسائل و مشکلات مرتبط با حوزه کاری آن دستگاه مطرح خواهد شد.

رئیس شورای هماهنگی دستگاه های تابعه و ادارات متبوع در استان، به پیگیری مصوبات جلسات قبلی شورا پرداخته و برگزاری مستمر و مؤثر جلسات به‌منظور انعکاس مسائل و مشکلات دستگاه‌های تابعه وزارت متبوع را حسب تأکیدات معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت متبوع، خواستار شد.

احمد برکابیان ناظر گمرکات آذربایجان‌غربی نیز در ادامه با بیان آمادگی خود جهت افزایش تعاملات با سایر دستگاه‌ها، گفت: ارزش صادرات و واردات استان در ۸ ماهه سال‌جاری به ترتیب برابر ۳۱۴ و ۵۱۸ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱ درصد افزایش و ۱۶ درصد کاهش داشته است.

وی  با تأکید بر اینکه عملکرد گمرکات استان نباید براساس میزان صادرات و واردات ارزیابی شود، افزود: گمرکات استان درب خروج صادرات، ورود واردات و خروج ترانزیت است و عملکرد گمرکات آذربایجان‌غربی، با احتساب این موارد و در مدت مزبور، بالغ‌بر ۳٫۵ میلیارد دلار می‌باشد.

برکابیان با بیان اینکه میزان درآمدهای گمرکی برابر ۲۸۰۰ میلیارد ریال بوده، حدود ۴۰ درصد از این مبلغ را مربوط به ۹ درصد ارزش‌افزوده دانسته و با اشاره به تعریف حقوق ورودی در ماده ۱ قانون امور گمرکی و اختصاص ۲ درصد از محل حقوق ورودی به گمرک به استناد ماده ۱۶۰ قانون مزبور و همچنین عدم احتساب مالیات بر ارزش‌افزوده به‌عنوان درآمدهای گمرکی را مطابق با استعلام انجام‌گرفته از معاونت حقوقی مجلس، از دلایل به وجود آمدن چالش و نارضایتی در مجموعه گمرک عنوان کرد.

ناظر گمرکات استان گفت: در راستای حل مشکل موجود، علی‌رغم پیگیری‌های معمول، نتیجه‌ای حاصل نشده است.

وی صدور کارت‌های بازرگانی از دیگر مشکلات این حوزه عنوان و افزود: ضروری است در شیوه صدور این کارت‌ها، تجدیدنظر صورت پذیرد.

در پایان جلسه، مقرر شد نتیجه اقدامات معمول درخصوص موضوع مالیات‌های معوق ناشی از صدور کارت‌های بازرگانی از دبیرخانه ستاد تجهیز درآمد استان اخذ و در جلسه آتی شورا طرح و بررسی‌شده و همچنین مسائل و مشکلات ناشی از معافیت مؤدیان خوش‌حساب از پرداخت ۴ درصد مالیات علی‌الحساب برای کالاهای وارداتی از طریق دبیرخانه ستاد تجهیز درآمد استان و با همکاری اداره‌کل امورمالیاتی به مراجع ذی‌ربط منعکس و نتیجه به دبیرخانه شورا ارسال شود.