شهردار ارومیه در مسابقه آشیقها گفت: آشیقی هنر ماندگار آذربایجان است، نگذاریم موسیقیهای مبتذل غربی در جامعه ایرانی رواج پیدا کند.
به گزارش نشریه الکترونیکی نگاه؛ محمد حضرتپور در مسابقه آشیقها که در محل چهارمین جشنواره انگور ارومیه برگزار شد، با اشاره به اینکه، هنر آشیقی هنر ماندگار آذربایجان است، اظهار کرد: موسیقی محلی و بومی اصیل در زندگی مردم این سرزمین جایگاه ویژهای دارد و مانند انواع موسیقی نواحی، برگرفته از آداب و رسوم، اقلیم جغرافیایی، نگرش و جهان بینی مردم این منطقه است.
وی تصریح کرد: موسیقی آشیقی آذربایجان، فقط از لحاظ شنیداری مورد توجه نیست، بلکه بخشی از تاریخ و ادبیات نمایشی این سرزمین را در خود جای داده است و علاقه مردم آذربایجان به این نوع از موسیقی موجب شده، آشیقها از آن به عنوان ابزاری برای بیان وقایع تاریخی استفاده کنند که این امر سبب ماندگاری و انتقال بخشی از تاریخ این سرزمین بصورت سینه به سینه شده است.
شهردار ارومیه گفت: مسئولان فرهنگی در برابر حفظ هنرهای بومی و محلی وظیفه دارند تا بتوانیم در برابر تهاجم فرهنگی غرب که با انواع اقسام موسیقیهای مبتذل میخواهند اذهان جوان ایرانی را مشوش کنند بایستیم و نگذاریم موسیقیهای مبتذل غربی در جامعه ایرانی رواج پیدا کند چراکه حذف موسیقیها و هنرهای بومی-محلی به این پدیده سرعت میبخشد.
وی ادامه داد: منتقدین از ما انتقاد میکنند چرا جشنواره برگزار میکنند و از خود نمیپرسند اگر شرایط شادی و نشاط مردم را فراهم نکنیم آنها به ماهواره و موسیقیهای مبتذل گرایش خواهند داشت که هیچ سنخییتی با فرهنگ و آداب و رسوم و همچنین آموزههای دینی ما ندارد.
حضرتپور که در جمع آشیقهای استان سخن میگفت، با بیان اینکه این هنر بومی و مردمی آذربایجان و ارومیه، امروزه پس از نسلهای متوالی از اساتید گرانقدر به شما یادگار مانده تا باشد با ادامه دادن راه آنها، بتوانید دین خود برابر شهر و دیارمان را ادا کنید، تاکید کرد: خوشا به حال شما که امروزه ادامهدهنده راه عارفان و عاشقانی همچون دده قورقوت، قربانی، علعسگر، خسته قاسم، دوللو مصطفی و بسیاری دیگر هستید که شناسنامهای ارزشمند برای هنر شما محسوب میشوند و در تاریخ ادبیات و هنر آذربایجان همچون ستارهای درخشان هستند.
وی برگزاری مسابقه آشیقها را بستر مناسبی برای ارزیابی تواناییها و ظرفیتهای فعالان این رشته هنری دانست و گفت: این رویداد فرهنگی و هنری در واقع آزمایش بزرگی برای مشخص شدن توانایی هنری آشیقهای استان است.
حضرتپور بر لزوم بهرهبرداری از ظرفیتهای موسیقی آشیقی این خطه تأکید و تصریح کرد: مسئولان، هنرمندان و علاقهمندان این موسیقی باید برای شناخت جایگاه بینالمللی آن قدم بردارند.
در این مراسم آشیقهای پیشکسوت استان و آشیقهای برتر مسابقه تجلیل شدند.