image_pdfimage_print

photo_2016-06-10_13-02-10به گزارش خبرنگار نشریه الکترونیکی نگاه از خوی، رقیه اکبری رییس بهزیستی خوی در گفتگو با خبرنگاران  که در مرکز توانبخشی معلولین ذهنی مادر خوی تشکیل شد، ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان اظهار داشت: خیرین شهرستانی مطابق سال های قبل کمک های خود را از نیازمندان بهزیستی دریغ نکنند چشم خانواده های روزه دار این نهاد به دستان پر مهر خیرین است برخی از خانواده های تحت پوشش ما دارای چندین فرزند معلول است که بدون هیچ درامدی  و تنها با کمک های مردم و نیکوکاران زندگی خود را ادامه می دهند.

وی افزود: ما در حال حاضر ۴۵۰۰ نفر پرونده در بخش توانبخشی بهزیستی داریم که از این تعداد ۸۰۰ نفر مستمری گیر و ۲۵۰ نفربیمار روانی و بقیه دانشجو و دانش آموز عضو بهزیستی هستند.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: در حوزه امور اجتماعی ۵۳۰ نفر پرونده داریم که از این تعداد بیشترین پرونده شامل زنان سرپرست خانواده است.

وی توانمند ساز  زنان سرپرست خانوار را یکی از اقدامات این نهاد عنوان کرد و افزود:  تقویت کار کردهای خانواده ،رسیدن به خانواده ای سالم ،تقویت و تحکیم بنیان خانواده ،دستیابی به تعادل اجتماعی ،افزایش کیفیت زندگی،  ایجاد امنیت و آرامش از جمله اهداف اجرای طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار است

اکبری با اشاره به حوزه پیشگیری بیان داشت: در شهرستان خوی ۴ بخش در رابطه با حوزه پیشگیری وجود دارد که به پرونده های بهزیستی خدمات رسانی می کنند.

رییس بهزیستی شهرستان خوی با تاکید بر اینکه تمام مسوولین و خیرین ما باید در کمک به افراد نیازمند به خصوص بهزیستی از هیچ کمکی دریغ نکنند افزود: بهزیستی تمام تلاش خود را برای تامین نیازهای مددجویان و تا پایان سال طرح‌هایی را برای حمایت بیشتر از خانواده‌های تحت پوشش انجام می‌دهیم و در این عرصه از هیچ اقدامی نیز دریغ نمی‌کنیم.

۱۱۸ ناتوان  ذهنی در مجتمع خیریه توانبخشی مادر خوی نگهداری می شوند

رییس مجتمع خیریه توانبخشی مادر خوی  نیز در ادامه گفت: ۱۱۸ نفر معلول ذهنی در سه رتبه خفیف، متوسط، شدید در این مرکز نگهداری می شود .

این مقام مسوول در مورد روش تغذیه این افراد افزود: روش اول روش معمولی هستند که قدرت خوردن و بلع را دارند روش دوم توسط مراقبین و روش سوم  ایزوله کامل که حدود ۵۰ نفر از معولین ایزوله کامل هستند یعنی غذاهای آبکی مصرف می کنند و در مورد گروه سوم این افراد ۲ مراقب شبانه روزی دارند که در سالن در حال رفت و آمد هستند و مراقب این افراد می باشند.

وی در مورد داروهای مصرفی معلولین اظهر داشت: این افراد بالاتر از ۱۴۰ نوع داروی تخصصی و نیمه تخصصی توسط تجویز پزشک متخصص مصرف می کنند .

رستمی اظهار کرد: امسال ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار  برای هزینه های این مرکز پیش بینی شده است که از این میزان، ۶ میلیارد ریال سهمیه بهزیستی است و باقی مانده این اعتبار با مساعدت های خیران و افراد نیکوکار تامین می شود

مدیرعامل مجتمع خیریه توانبخشی مادر خوی با بیان اینکه این مرکزاز سال ۷۳ کار خود را شروع کرده است، ادامه داد: این مرکزبرای آن عده از معلولان که آموزش پذیرهستند، کلاس های آموزشی مخصوص دایر کرده است.

وی افزود: در این مرکز علاوه بر تغذیه، امکانات بهداشتی، پزشکی، توانبخشی به ویژه روان درمانی برای افراد استثنائی ارائه می شود.
مجتمع خیریه توانبخشی مادر خوی ۲۰ سال پیش توسط خیرین این شهرستان تاسیس شده و در آن، دختران معلول خاص بالای ۱۴ سال نگهداری می شوند.
خوی دومین شهر پرجمعیت آذربایجان غربی است که نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

ما در تلاش هستیم که نحوه رفتار والدین با فرزند را به خانواده ها آموزش دهیم تا والدین مجبور نشوند فرزند خود را به مراکز نگهداری دهند.