به گزارش نشریه الکترونیکی نگاه،حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در بخش ابتدایی سخنانش اظهار داشت: آذربایجان غربی حراست از مرزها را با ۳ کشور همسایه در طول این ۳۷ بهخوبی انجام داده است، چه در دوران جنگ تحمیلی و چه امروز که منطقه را نا امنی فراگرفته درحالیکه ایران ما سراسر امنیت و ثبات و نشاط است.
وی افزود: در این استان عظیم و بزرگ جوانان تحصیلکرده دانشگاهی ما از پسر و دختر نگران کار و اشتغال باشند. چرا در دورانی که آن همه وفور درآمد نفتی بود، آن زمانی که نفت ۱۴۷ دلار فروخته میشد، سالی بیش از ۸۰ میلیارد دلار صرف کالای وارداتی در کشور شد؟ برای مردم اشتغال درست نشد، راه رونق اقتصادی برای کشور فراهم نشد. مردم ما در این مقطع تاریخی به فکر آن هستند که راه و مسیر برای صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای همسایه و کشورهای جهان گشوده شود. اولین قدمی که دولت یازدهم برداشت، این بود که دروازههایی که دشمن به روی ملت ایران بسته بود و راه صادرات و راه رونق اقتصادی را با تحریم سد کرده بود، با برداشتن تحریم، راه برای فعالیت مردم گشوده شود. این قدم به حول قوه الهی برداشته شده است.
وی تصریح کرد: نه مردم به خشونت بود؛ نه مردم به افراطیگری بود، نه به این بود که در این سرزمین خواهان رشد و ترقی هستیم نه شعارهای بیمحابایی که رابطه مردم را با جهانیان با شکاف مواجه کند. این هنر نیست که بهگونهای عمل کنیم که دشمنان خودمان در سراسر جهان را علیه خودمان متحد کنیم و رقبای خود را علیه خود متحد کنیم؛ حتی شرایطی را فراهم کنیم که کشورهایی که بهطور سنتی سالها با ما سابقه دوستی داشتند، در شورای امنیت سازمان ملل در کنار خصم ما، آمریکا، دست به تحریم ملت بزرگ ایران بزنند.رئیسجمهور اضافه کرد: دنیای سیاست، دنیای عرضه امتیازدادن نیست. دنیای عرصه امتیاز گرفتن و شرایط مناسب برای مردم، کار مردم، اشتغال مردم و حرکت مردم به سمت تعالی است. چرا کاری کنیم که مردم ما از حقوق مسلم خودشان، محروم بمانند؟ چرا استانی مثل آذربایجانغربی، با این همه عظمت و شکوه و همسایگی با ۳ کشور بزرگ عراق، ترکیه و آذربایجان که دروازه ایران به اروپا و غرب است، جوانان تحصیلکرده دانشگاهی ما از پسر و دختر نگران کار و اشتغال باشند؟ چرا در دورانی که آن همه وفور درآمد نفتی بود، زمانی که نفت ۱۴۷ دلار فروخته میشد، سالی بیش از ۸۰ میلیارد دلار صرف کالای وارداتی در کشور شد؟ برای مردم اشتغال درست نشد، راه رونق اقتصادی برای کشور فراهم نشد.
وی بیان کرد: مردم ما در این مقطع تاریخی به فکر آن هستند که راه و مسیر برای صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای همسایه و کشورهای جهان گشوده شود. نخستین قدمی که دولت یازدهم برداشت، این بود که دروازههایی که دشمن به روی ملت ایران بسته بود و راه صادرات و راه رونق اقتصادی را با تحریم سد کرده بود، با برداشتن تحریم، راه برای فعالیت مردم گشوده شود. این قدم به حول قوه الهی برداشته شده است.
حجتالاسلام روحانی خاطرنشان کرد: ما امروز دارای شرایطی هستیم که میبینید شرکتها و کشورهای مختلف بهصورت مداوم در رفت و آمد با کشور ایران هستند، ما در همین ماههای اولیهی برداشتهشدن تحریم، شاهد نخستین قدمهای سرمایهگذاری در کشور ایران هستیم.
وی ادامه داد: مردم ما بهخوبی آگاه هستند که برای اینکه قدمهای لازم را برای حرکت اقتصادی در این کشور برداریم، گرچه نیازمند به زمان هستیم اما در عین حال در همین قدمهای اولیه، شما میبینید که کشورهای دیگری که در سالهای گذشته سهم ما را از نفت و میعانات گازی در دنیا گرفته بودند و ما را تحریم کرده بودند، امروز قدم به قدم درحال حرکت به سمت شرایط قبل از تحریم هستیم. ما به حول قوه الهی امسال، دارای رشد اقتصادی مناسب خواهیم بود.
رئیسجمهور افزود: شما اگر در این کشور به فکر اشتغال جوانانمان بهعنوان مهمترین هدف دولت و ملت هستیم و اگر در انتخابات مجلس شورای اسلامی با رای خود پای صندوق به نمایندگان خواستید که ملت و دولت و دولت و مجلس و قوای سهگانه همه دست به دست هم دهیم برای اینکه اهداف مردم و اهداف ملی را به ثمر بنشانیم. امروز روزی نیست که به مسائل حاشیهای بپردازیم. مردم نمیخواهند این جناح و آن جناح به مسئله دسته دوم و سوم بپردازند. امروز مسئله اصلی کشور رونق اقتصادی و اشتغال جوانان است.
وی خاطرنشان کرد: اگر ما میخواهیم جوانان عزیز در مسیر اشتغال و کشور در مسیر رونق و تحول قرار گیرد، اول باید تنشزایی داخلی داشته باشیم. برای مسائلی نهچندان مهم رو در روی هم نیاستیم بلکه کنار هم باشیم. منسجم باشیم.
حجتالاسلام روحانی ادامه داد: دولت یازدهم اجازه نخواهد داد در یک کشور اسلامی که همه ایرانی و برادر هستیم، فرقی بین ترک و کرد گذاشته شود. فارسزبان و ترکزبان، کردزبان و همه ما، شاخههای یک درخت تنومند به نام ایران اسلامی هستیم. ما اکنون در یک نقطه عطف تاریخی قرار گرفتیم. امروز شما شاهدید که در این کشور به حول قوه الهی به بهترین صورت، امنیت و ثبات برقرار است در شرایطی که همه اطراف ما را نا امنی و اختلافات و کشتار و افراطیگری گرفته است.