image_pdfimage_print

رونمایی و جشن امضای کتاب علی(ع) امام البرره نوشته حضرت آیت‌الله حاج سید ابوالقاسم خویی(ره)در خوی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار نشریه الکترونیکی نگاه از خوی مراسم رونمایی و جشن امضای کتاب علی(ع) امام البرره نوشته حضرت آیت‌الله حاج سید ابوالقاسم خویی(ره) با ترجمه دکتر محمد باقر محسنی، به همت خانه دانش و فرهنگ زریاب خوی عصر امروز در سالن آمفی‌تئاتر هلال احمر شهرستان خوی برگزار شد.
حجت‌الاسلام سیدرضی موسوی شکوری امام جمعه خوی در این مراسم با اشاره به کتاب علی (ع) امام البرره اظهار داشت: کتاب علی(ع) امام البرره آخرین نوشته حضرت آیت‌الله حاج سید ابوالقاسم خویی (ره) در دوران بیماری ایشان بوده که دارای دو نوع ترجمه نظمی و نثری است و همچنین این کتاب دارای ۹۰۰ بیت در وصف امام علی (ع) بوده و آیت الله خویی (ره) در ابیات خود روایاتی از ائمه اطهار(ع) را وارد کرده است.
وی خاطر نشان کرد: کتاب میراثی ماندگار، پدیده ای شکوهمند و با ارزش و عنصری رشد آفرین و روشنگر در پهنه زندگانی بشر است افتخار ما نیز در این است که فرهنگ و باورهای دینی ما یعنی آیین مقدس اسلام مبتنی بر ارزش بینش و دانش و ارجمندی کتاب و نگارش است و خداوند منان معجزه ابدی و محبوبترین فرستاده اش را یک ‹‹کتاب›› قرار داده و قرآن کریم سرآمد همه کتابهای عظیم است.

حجت‌الاسلام موسوی شکوری با اشاره به زندگینامه حضرت آیت‌الله خویی افزود: حرت آیت الله حاج سید ابواالقاسم خویی (ره) از مراجع مظلوم زمان خود بودند و پدر ایشان، سید علی اکبر خویی(ره) از علمای بزرگ شهرستان خوی  بودند، این عالم بزرگ در سن ۱۳ سالگی از خوی به شهر مقدس نجف هجرت کردند و سال‌های سال به تربیت شاگردانی همچون آیات امام موسی صدر، میرزا جواد تبریزی، شیخ محمد تقی جعفری، سید علی سیستانی و محمد تقی بهجت پرداختند.

این مقام مسؤول تصریح کرد: مشکلات نشر کتاب دلایل ویژه ای دارد که یکی از آنها را می توان پایین بودن شمارگان کتاب دانست و این خود ناشی از عدم جایگزینی فرهنگ مطالعه در اندیشه و افکار است و هرگاه سنت حسنه کتابخوانی در میان مردم رواج یابد اعتبارات زیادی به نشر کتاب اختصاص می یابد و بازده مطلوب خود که رشد فرهنگ فردی و اجتماعی است به نحو شایسته ای نشان  خواهد داد پس می توان گفت که نقش تبلیغ و اطلاع رسانی و رغبت انگیزی بی تردید نقشی مهم و برجسته است.

امام جمعه خوی اذعان کرد: جریان کتاب و کتابخوانی حرکت پیوسته و پویایی است که باید همچون جویباری همواره در تکاپو باشد و مانند رودی ره بسوی دریا سپارد. پس انسانها نیز باید از نو آموزی و نوخوانی باز نمانند و این پویش همواره باید رو به تزاید داشته باشد.
وی با اشاره به مزایای تالیف کتاب تصریح کرد: از گذشته دور کتاب به عنوان یکی از ابزارهای آموزشی مورد توجه بوده است و اولیای دین نیز به پدید‌آوردن آثار علمی و فرهنگ مکتوب توصیه‌های مهمی داشته‌اند و امروزه نیز حاصل از تفکر و تجربه‌های اهل اندیشه و معرفت به‌وسیله کتاب در دسترس همگان قرار می‌گیرد.
حجت الاسلام موسوی شکوری با اشاره به اهمیت کتاب در آیینه رهنمودهای مقام معظم رهبری، گفت: کتاب همچون خورشید، فضای زندگی ما را روشن می کند و به همگان نور و شور و گرمای زندگی می بخشد و کتاب مثل باران بر سرزمین دلهای یاران می بارد و گل و میوه ی اندیشه ها و کردارها را رونق و زیبایی و طراوت می دهد.
وی در پایان سخنان خود بیان داشت: برای یک ملت خسارتی بزرگ است که افراد آن با کتاب سروکار نداشته باشند و برای یک فرد توفیق عظیمی است که با کتاب مانوس و همواره در حال بهره گیری از آن یعنی آموختن چیزهای تازه باشد  کتاب دروازه ای به سوی جهان گسترد ه دانش و معرفت است و کتاب خوب یکی از بهترین ابزارهای کمال بشری است و کسی که با این دنیا زیبا و زندگی بخش یعنی دنیا کتاب ارتباط ندارد بی شک از مهم ترین دستاورد انسانی و نیز از بیشترین معارف الهی و بشری محروم است