مدیرکل حمل و نقل و پایانه های آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار نشریه الکترونیکی نگاه، از کسب رتبه برتر پایانه مرزی بازرگان در ترانزیت کالا خبر داد و گفت: مرز بازرگان مهمترین مرز زمینی کشور و دروازه ورود کشور به اروپاست و روزانه به طور متوسط ۸۰۰دستگاه کامیون این مرز تردد می کنند.
عبدالحسین علی اکبری افزود: در هشت ماه گذشته پایانه مرزی بازرگان نزدیک به ۱۱ درصد از کل ترانزیتی ورودی کالا به کشور را از آن خود کرد.
علی اکبری با بیان اینکه پایانه مرزی بازرگان به عنوان چهارمین پایانه زمینی کشور در زمینه ورود ترانزیت کالا است، افزود: امسال این پایانه مرزی به عنوان یکی از پایانههای فعال کشور شناخته شدهاست.
وی اظهار داشت: در این مدت بیش از ۸۵۷ هزار تن کالای ترانزیتی از پایانه مرزی بازرگان بعنوان چهارمین مرز زمینی فعال در این بخش، وارد کشور شده اند که در حدود ۱۱ درصد از کل ترانزیت ورودی به کشور را شامل می شود.
مدیرکل حمل و نقل و پایانه های آذربایجان غربی از قرارگیری پایانه بازرگان در رتبه ششم ترانزیت خروجی کالا از کشور خبر داد و گفت: در این مدت ۴۷۷ هزار تن کالای ترانزیتی از پایانه مرزی بازرگان خارج شده اند.
وی با اشاره به اقدامات عمرانی در حال انجام در پایانه های مرزی اظهار کرد: جهت افزایش ظرفیت، روانسازی تردد و تسهیل در عبور و مرور دو لاینه کردن مسیرهای ورود و خروج کامیونی با ۳ میلیارد ریال اجرا و به زودی به بهره برداری خواهد رسید.
عملیات اجرایی طرح جامع مرز رازی خوی در سال آینده
وی در ادامه با بیان اینکه مرز رازی خوی به دلیل دسترسی به بازارهای اروپایی از اهمیت زیادی در کشور برخوردار است افزود: هم اکنون طرح جامع مرز رازی خوی در دست تهیه و بررسی است.
وی ادامه داد: پیگیری تملک ۱۳٫۵ هکتار زمین جهت اجرای طرح جامع پایانه مرزی رازی در حال انجام است و مشاور جهت انجام مطالعات فاز یک و دو طرح جامع و ساخت سالنهای تجاری، مسافری و پارکینگهای مربوطه انتخاب شده است.
بهره برداری از پایانه مرزی پلدشت در سال جاری
علی اکبری از اتمام عملیات ساخت فاز یک طرح جامع پایانه مرزی پلدشت خبر داد و افزود: این طرح بااعتباری بالغ بر۲۵۰ میلیارد ریال مشتمل بر ساختمان مسافری، ساختمان تجاری، محوطه سازی، ساخت سردرب و سرویس بهداشتی، دیوار کشی و اجرای تاسیسات زیر بنایی به اتمام رسیده و تا ماه آینده آماده بهره برداری می شود و عملیات فاز ۲ تکمیل محوطه سازی و تاسیسات زیرساختی و زیربنایی در مهر ماه سال جاری با اعتباری بالغ بر ۷۷ میلیارد ریال آغاز شده است.
تردد از پایانه مرزی سرو محدود به مسافران پیاده است.
مدیرکل حمل و نقل و پایانه های آذربایجان غربی با اعلام این خبر افزود: پایانه مرزی سرو بعنوان یکی از مهمترین گذرگاه های زمینی ایران با کشور ترکیه به شمار می رود که بدلیل مشکلات امنیتی موجود در کشور ترکیه در شهریور ماه سال جاری از سوی کشور مقابل بسته و در اواخر مهر ماه نیز تنها برای تردد مسافران پیاده بازگشایی شد.
علی اکبری ادامه داد: در شرایط کنونی تردد ناوگان ترانزیتی و مسافری بدلیل آسیب دیدگی زیرساخت هایی همچون راههای مواصلاتی ناشی از درگیری های داخلی کشور مقابل امکان پذیر نیست اما در کشور ایران هیچ مشکلی به لحاظ امنیتی، خدمات دهی و زیرساختی برای پذیرش ناوگان حمل و نقل بین المللی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه روند ورود و خروج مسافران پیاده از پایانه مرزی سرو عادی است، یادآور شد: روزانه به طور متوسط ۷۴۰ نفر مسافر پیاده از این مرز تردد می کنند و انگیزه بیشتر مسافران بنا بر ضرورت و انجام امور اقتصادی و تجاری است
وی عنوان کرد: در پایانه مرزی سرو نیز نسبت به ایجاد معبر دوم شامل محوطه سازی و استقرار کانکس های کنترل گذرنامه، گمرک و مرزبانی جهت روانسازی تردد با ۳۵۰۰ میلیون ریال اعتبار اقدام شده است و مشاور جهت انجام مطالعات فاز دوم طرح جامع مشتمل بر طراحی سالن مسافری، تکمیل محوطه سازی، کریدور پیاده مسافری و ساختمانهای جنبی نیز انتخاب شده است