قربانعلی سعادت افزود: امیدواریم حرکتهای سینوسی که در دولتهای گذشته در رابطه با واردات محصولات غذایی به وجود آمد در این دولت به نتیجه رسیده و جلوی واردات گرفته شود چراکه بیشترین جلسات و بحثهای دولت در زمنیه واردات شکر بوده است.
وی تصریح کرد: وقتی کارخانجات کشورمان شکر تولید کرده و در زمان عرضه به بازار مشاهده کنند که بازار اشباع شده است ضربه سختی به کشاورزان و تولیدکنندگان وارد میشود.
سعادت با اشاره به اینکه ۶۰۰ پروژه عمرانی و اقتصادی در هفته دولت افتتاح میشود بیان کرد: برای این پروژهها ۴۲۵ میلیارد تومان اعتبار صرف شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربینیز در این مراسم اظهار داشت: با توجه به سیاستهای دولت در بحث اقتصاد و سیاست توسعهای استان در زمینه تولید، ایجاد اشتغال و توسعه صادرات و بازرگانی، برنامه های مختلفی در سطح استان عملیاتی شده است.
جعفرصادق اسکندری با ابراز تاسف از اینکه ۱۵ درصد مشکلات واحدهای تولیدی استان به سبب فرسوده بودن ماشینآلات و از دست دادن بازار به خاطر افزایش هزینههای تولید است تصریح کرد: به همین خاطر در راستای سیاستهای توسعهای دولت، مبانی بهرهوری را در اولویت قرار داده و از سال گذشته ۳۵۰۰ نفر ساعت کلاس آموزشی ترتیب داده است.
اسکندری بیان کرد: امیدواریم با تغییر رویکرد تولید در بازار داخلی و خارجی با توجه به ظرفیتهای موجود بتوانیم از این وضعیت به خوبی بهره ببریم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی با ابراز خرسندی از اینکه ۳۵ درصد تولیدات صنعت قند کشور متعلق به آذربایجانغربی است، گفت: در این باره امیدواریم با تغییر رویکرد در افزایش راندمان تولید، کاهش هزینهها و نیز سودآور کردن واحدهای تولیدی بتوانیم گامهای مهمی برداریم.
کارخانه قندگیری از ملاس به روش کروماتوگرافی که با سرمایهگذاری ۲۰۰ میلیارد ریالی به بهرهبرداری رسید، دارای ظرفیت روزانه مصرف ۱۱۰ تن ملاس بوده و محصول تولیدی فاز نخست آن شکر قهوهای و راندمان استحصال شکر بالای ۹۰ درصد را دارد.
ملاس اصلیترین محصول جانبی کارخانجات چغندر به شمار رفته و از آن به عنوان ماده اولیه صنایع تخمیری، تولید الکل و مکمل خوراک دام استفاده میشود.
چهار تا پنج درصد چغندر مصرفی کارخانجات قند در فرایند تولید شکر به ملاس تبدیل میشود و در این باره ملاس دارای ۴۵ تا ۵۰ درصد ساکارز است که به روشهای معمول در کارخانجات قند قابل استحصال نیست.
از مزایای این کارخانه، مصرف کم آب، نداشتن فاضلاب، استحصال حداکثری، تنوع محصولات، دوستدار محیط زیست، ایجاد ماکزیمم ارزش افزوده و اشتغال زایی بوده و چشمانداز آن تولید و بستهبندی مستقیم شکر قهوهای و تولید”بتائین” است.
در ادامه مراسم افتتاح شرکت تولیدی”آذر کاغذ باختر” با ظرفیت اشتغالزایی برای ۵۰ نفر و با هزینهکرد دو و نیم میلیارد تومان با متراژ ۱۸۰۰ متر مکعب و با حضور استاندار آذربایجانغربی برگزار شد.