به گزارش نشریه الکترونیکی نگاه به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، مدیر باغبانی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه میزان تولید سیب استان در سال جاری ۹۱۳ هزار تن است، گفت: از ۵۰۰ هزار تن سیب ذخیره سازی شده در سردخانه های آذربایجان غربی ، تا کنون نزدیک به ۳۰۰ هزار تن آن در سردخانه های استان موجود است .
امانی ظرفیت سردخانه های استان را ۷۵۰هزار تن اعلام کرد و افزود : از مجموع تولیدات سیب استان در سال جاری حدود ۳۵۰ هزار تن آن جذب صنایع تبدیلی و کارخانه ها ی استان شده و ۵۵۰ هزار تن نیز در سردخانه ها ذخیره سازی و انباشته شده است .
وی با بیان اینکه این استان رتبه برتر کشور در تولید سیب را به خود اختصاص داده است ، اظهار کرد : از ۶۷ هزار هکتار سطح زیر کشت باغات سیب استان ، حدود ۵۴ هزار هکتار آن بارور است و بیشترین سطح زیر کشتمربوط به شهرستان ارومیه در سطح ۲۴ هزار هکتار است .
وی تصریح کرد : امسال گسترش شایعه کذب پخش شده در شبکه های مجازی مبنی بر سرطانزا بودن سیب تولیدی ایرانی به ویژه سیب قرمز به دلیل استفاده از واکسهای براقکننده سبب کاهش سرانه مصرف این محصول گردید و باعث شد فروش این محصول هم در بازارهای داخلی و هم خارجی خریداران خود را از دست بدهدکه متأسفانه سکوت وزارت بهداشت و درمان و سایر ارگانهای مربوطه در برابر این اتهام نیز سبب دامن زدن به این موضوع شد.
امانی تاکید کرد : سیب تولیدی در آذربایجان غربی به هیچ عنوان آغشته به سم نیست و سیب بهصورت ذاتی یک نوع موم تولید میکند که درلایه بیرونی آن قرار میگیرد و نقش محافظتی برای برخی آفات را دارد.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز درباره صادرات سیب استان اظهار کرد: امسال صادرات به عشق آباد، پاکستان و اقلیم کردستان انجام شده است و فقط برای صادرات اقلیم کردستان عراق مشکلاتی پیش آمده که ناشی از ارسال تعدادی محموله نامناسب بود؛ با این وجود رایزنیها در حال انجام است که محصول متناسب با نیاز خریدار صادر شود.
وی ادامه داد : نقل قول تجار ایرانی گویای این است که عراقیها دودلیل را برای این مسأله در نظر گرفته و اعلام کرده اند که سیب ایران شکرک دارد و پلاستیک مورد استفاده برای بسته بندی آن نیز حاوی مادهای سرطانزاست که این تصمیم عراقیها به دلیل هیاهوی رسانهای در داخل کشور بوده است.
امانی افزود : سورت و بستهبندی مناسب را ضعف محصولات صادراتی استان دانست و یکی از دلایل آن را نبود اطمینان از بازار فروش و مطمئن نبودن تولیدکننده به بازگشت سرمایه گذاری انجام شده برای سورت و بسته بندی مطمئن برشمرد.
وی ادامه داد: سالهای پیش دستگاههایی برای سورت و بسته بندی استفاده میشد اما به دلیل تفاوت نداشتن قیمت محصول سورت شده و عادی استفاده از آن کاهش یافت.
وی ابراز امیدواری کرد با اجرای برنامههای آموزشی و حمایتهای لازم برای راهاندازی واحدهای بسته بندی امیدواریم در سال جاری مشکلات بسته بندی محصولات تولیدی در استان تا حدود زیادی مرتفع شود.
امانی تاکید کرد : تحریم روسیه به صورت بالقوه فرصتی را برای حضورمحصول سیب استان در بازار روسیه در اختیار ما قرار داد اما در مدت زمان کوتاه ارزش پول روسیه در مقابل دلار به نصف کاهش یافت و این امر ریسک تجارت را برای صادر کنندگان سیب در استانبالابرد .
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت :یکی از مشکلات اساسی در این بین هزینه های زیاد تولید برای کشاورزان است و قیمت نهایی به حدود ۱۴۰۰ تا ۱۶۰۰ تومان میرسد که در مقایسه با کشورهای خارجی زیاد است.
وی استفاده از پایههای رویشی وارقام زود بازده پا کوتاه که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند، را از راهکارهای کاهش قیمت تمام شده دانست و اظهار کرد: باید صادرات از گمرکات استان به سرعت انجام شود تا کیفیت محصولات صادراتی پایین نیاید.
امانی افزود : قیمت فعلی سیب خریداری شده در سردخانه ها مابین ۱۵۰۰ تا ۲۱۰۰ تومان بوده که این مبلغ پاسخگوی هزینه کشاورزان نیست.
وی یادآورشد : از ابتدای برداشت محصول سیب در استان سازمان تعاون روستائی آذربایجان غربی نیز تا کنون جهت تامین میوه شب عید و ایام پایانی سال ۹۳نزدیک به ۱۲ هزار تن سیب درختی را از کشاورزان استان به صورت توافقی خریداری نموده است .