هزینه های سنگین درمان و جراحی بیماران مبتلایان به اختلالات هویت جنسی به گفته «ولی الله نصر» مدیرکل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی باعث شد تا کارشناسان سازمان بهزیستی لایحه ساماندهی بیماران مبتلا به اختلالات هویت جنسی را تنظیم و تدوین کنند.
به گزارش روزنامه ایران یکی از پیشتازان پذیرش و درمان بیماران مبتلا به اختلالات هویت جنسی است اما این مسأله به معنای پایان مشکلات این قشر که ممکن است در بسیاری از موارد با قضاوت جامعه هم رو به رو و از خانواده طرد شوند، نیست. لایحه ای که به گفته ولی الله نصر در آینده ای نزدیک و پس از آنکه توسط دولت بازنگری شد به بهارستان می رود تا مهر تصویب مجلسی ها را در پای خود داشته باشد.
آنطور که نصر می گوید:« این بیماری مشمول هیچ یک از خدمات بیمه ای نیست.» جراحی تغییر هویت در سال ۹۰ بین ۸ تا ۱۲ میلیون تومان هزینه می برده است.
به گفته نصر همین مسأله گاهی راه را برای سودجودیی و اغفال مبتلایان باز میکند، اغفالی که شیوع آسیبهای اجتماعی را به دنبال دارد. نصر اعتقاد دارد مشکلات مالی این بیماران باید با مشارکت وزارت بهداشت و درمان و سازمان خدمات بیمهای حل شده تا یکی از هزینههای درمان این افراد کاسته شود. لایحهای که شناسایی و معرفی مراکز جراحی موفق و جراحان زبده یکی از بندهای اساسی آن است. کسانی که تعداد آنها از سوی فاضل لنکرانی وزیر بهداشت در دولت نهم تا ۴ هزار نفر اعلام شد. اما فعالان حوزه احتمال میدهند جمعیتی بیشتر از این تعداد در کشور وجود داشته باشد. همچنین به گفته او باید حمایت های اجتماعی و فرهنگی برای باز گرداندن آنها به خانواده و توانمندسازیشان در رأس فعالیت سازمان های مرتبط قرار گیرد. او اعتقاد دارد تصویب این لایحه میتواند مشکلات هویت اجتماعی بعد از جراحی در ثبت احوال، اخذ مجوز از پزشکی قانونی برای عمل جراحی و معضلاتی همچون تعیین تکلیف حوزه نظام وظیفه، دانشگاه و خوابگاههای این افراد راحل کند.