image_pdfimage_print

44565-45551656456نایب رئیس فراکسیون نجات دریاچه ارومیه گفت: احداث سد‌های بسیار در استان‌های آذربایجان شرقی و کردستان از دلایل عمده کاهش آب این دریاچه و نزدیک شدن آن به مرگ تدریجی است.

نادر قاضی‌پور با یادآوری وضعیت کنونی دریاچه ارومیه از اقدامات شعاری مسئولان در جلوگیری از خشک شدن این دریاچه انتقاد کرد و گفت:‌با توجه به اینکه نجات دریاچه ارومیه اولویت اصلی دولت یازدهم بود اما هیچ اقدامی در این راستا تاکنون صورت نگرفته است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی٬ با یادآوری تدوین طرحی در دولت برای نجات دریاچه ارومیه که بودجه‌ای در حدود ۶۰ میلیارد تومان نیاز دارد٬ افزود: تدوین طرح بدون در نظر گرفتن راه تخصیص اعتبار و همچنین برگزاری همایش‌های بی‌حاصل نجات این دریاچه را به بن بست کشانده است.

این نماینده مردم در مجلس نهم٬ با بیان اینکه هیچ آبی به سطح دریاچه ارومیه اضافه نشده است٬ گفت: متاسفانه عمق آب دریاچه ارومیه امروز نسبت به سال قبل ۵۲ سانتیمتر کمتر شده است.

قاضی‌پور با انتقاد از احداث سد‌های بسیار در استان‌های آذربایجان شرقی و کردستان٬ افزود: احداث سد در این استان‌ها در انتهای آبریز‌ها اجازه رسیدن آب به دریاچه ارومیه را نمی‌دهد که این خود یعنی نزدیک شدن دریاچه به مرگ تدریجی که فاجعه است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس نهم٬ با یادآوری مشکلاتی از جمله راه افتادن ریزگردهای نمکی٬ مهاجرت و غیره که در نتیجه خشک شدن دریاچه ارومیه به وجود آمده٬ ادامه داد: برگزاری همایش و سمینار برای نجات دریاچه ارومیه تاکنون عایدی برای این دریاچه نداشته است٬ به نظر می‌رسد برگزاری چنین همایش‌هایی تنها به پرپول شدن جیب عده‌ای و حیف و میل بیت المال منجر شده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس نهم٬‌ با تاکید بر اینکه در صورت خشک شدن دریاچه ارومیه شاهد مهاجرت بیش از ۳ میلیون نفر به کلان‌شهرها خواهیم بود٬ گفت: نباید اجازه خشک شدن به این دریاچه که میراث ملی است و برای تمامی شهرستان‌های اطراف تاکنون مفید بوده داده شود.

نایب رئیس فراکسیون نجات دریاچه ارومیه مجلس شورای اسلامی٬ یادآور شد: باید تمامی کشورهای همسایه در راستای نجات دریاچه ارومیه اقدامات قابل توجهی انجام دهند چرا که بی توجهی به آن در آینده نه چندان دور دامن آن‌ها را نیز خواهد گرفت.

منبع: خانه ملت