مدیر کل نوسازی و تجهیز مدارس آذربایجان غربی از نصب یک هزار و ۹۰۸ بخاری برقی تابشی در مدارس روستایی استان خبر داد
فریبرز اسمعیل زاده با اشاره به نصب ۶۳۶ بخاری برقی تابشی در مدارس روستایی آذربایجان غربی، افزود: در این راستا ۳ هزار کلاس درس در مدارس کوچک ۱ تا ۳ کلاسه روستایی از بخاری نفتی استفاده کرده که در مرحله اول ۶۳۶ بخاری برقی تابشی سهمیه استان از طریق سازمان نوسازی مدارس کشور ارسال و تا کنون نصب شده است .
وی با اعلام اینکه در مرحله دوم نیز یک هزار و ۲۷۲ دستگاه بخاری تابشی به استان اختصاص یافته است، اظهار داشت: حداکثر ظرف ۲ ماه نصب بخاری های برقی تابشی در ۳ هزار کلاس درس مدارس کوچک ۱ تا ۳ کلاسه به پایان رسیده و با نصب این سیستم بخاری های نفتی از مدارس مربوطه جمع آروری و نسبت به ایمن سازی سیستم گرمایشی اقدام می شود.
مدیر کل نوسازی و تجهیز مدارس آذربایجان غربی بخاری نفتی را گرما بخش ۶ هزار و ۵۰۰ کلاس درس روستایی استان در حال حاضر دانست و عنوان کرد: برای احداث فضاهای آموزشی و پرورشی در سالهای اخیر ضمن رعایت همه ضوابط فنی و مقررات ملی ساختمان مبحث ۱۷ و ۱۹ برای کاهش مصرف سوخت و انرژی، سیستم های گرمایشی مدارس نیز استاندارد و از سیستم گرمایشی مرکزی یا موتورخانه استفاده می شود.
اسمعیل زاده اظهار داشت: این در حالی است که در مدارس قدیمی و اغلب در مناطق روستایی هم اکنون بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ کلاس درس در قالب بالغ بر ۲ هزار فضای آموزشی یعنی ۲۸ درصد فضاها از سیستم بخاری نفتی کاربراتوردار استاندارد استفاده می کنند که برنامه ریزی برای تغییر سیستم گرمایشی آنها انجام شده است.
وی با اعلام اینکه برای حذف کامل بخاریهای نفتی از مدارس به اعتباری حدود ۷۰۰ میلیارد ریال نیاز است، اعلام کرد: با توجه به پیش بینی منابع اعتباری در لایحه بودجه پیشنهادی سال ۹۲ امیدواریم در صورت تامین اعتبارات لازم برنامه های عملیاتی جهت تبدیل سیستمهای گرمایشی مدارس به سیستم گرمایش مرکزی و سیستم تابشی برقی تا پایان برنامه پنجم توسعه انجام شود.
ویبا بیان اینکه ۲ تا ۳ سال در صورت تامین به موقع اعتبارات زمان نیاز برای تغییر سیستم گرمایشی این تعداد کلاس درس زمان نیاز است، ادامه داد: تخصیص ۳۵ درصد اعتبارات عمرانی آموزشی به تعمیرات کلی، تعویض سیستم گرمایشی و تجهیز فضاهای آموزشی برنامه ریزی شده است.