به گزارش نشریه الکترونیکی نگاه؛رسول جلیلی رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در جمع خبرنگاران گفت: سطح باغات انگور استان ۲۰هزار و ۳۷۲ هکتار بوده و شهرستان ارومیه با بیش از ۱۱ هزار هکتار رتبه اول سطح زیر کشت این میوه در استان میباشد و امسال با پیش بینی تولید بیش از ۱۴۰ هزار تن بیشترین میزان تولید را در استان به خود اختصاص داده است.
جلیلی با بیان اینکه این استان رتبه چهام کشوری در تولید انگور را به خوداختصاص داده است، تصریح کرد: حدود ۳۵ درصد از محصول تولیدی انگور به صورت تازه خوری و حدود ۳۰ درصد نیز تبدیل به کشمش میشود.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۳۰ رقم انگور در استان تولید میشود بیان کرد: رقم سفید کشمشی، قرمز کشمشی، تبرزه سفید و قرمز، ریش بابا، حسینی، خلیلی، لعل بیدانه و قزل اوزوم از جمله آنهاست.
جلیلی با بیان اینکه از برگ مو وهسته این میوه بهشتی برای تهیه غذا و روغن گیری استفاده میشود، گفت: انگور به صورت دوشاب (شیره)، کشمش، سبزه، آبمیوه، سرکه و غوره در صنایع تبدیلی تولید میشود.
او با بیان اینکه نیمه اول مردادماه بهترین زمان آبغوره گیری است، ادامه داد: در این استان که بالغ بر ۲۰هزار هکتار باغ انگور را دارا میباشد، هر ساله در مرحله غوره شدن و قبل از رسیدن و شیرین شدن انگور بخشی از غورهها به آبغوره تبدیل میشود.
وی بیان کرد: انگور دومین محصول باغی استان بوده و بیش از ۳۰ هزار بهره بردار به طور مستقیم و ۳۰ هزار نفربه صورت غیر مستقیم در امر داشت و برداشت، بستهبندی و حمل و نقل انگور فعالیت نموده و از این راه امرار معاش میکنند.