1

اشتغالزایی بیش از ۲۱ هزار نفر در صنایع معدنی آذربایجان غربی

eskandari3رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی از اشتغالزایی بیش از 21 هزار نفر در صنایع معدنی استان خبرداد.

به گزارش نشریه الکترونیکی نگاه؛ جعفرصادق اسکندری با بیان اینکه در آذربایجان‌غربی 805 واحد صنایع معدنی با اشتغالزایی 21 هزار و 737 نفر وجود دارد اظهار داشت: عمده صنایع معدنی بزرگ موجود در این استان شامل صنایع استحصال طلا، نقره، جیوه و سیانور سدیم، صنایع سیمان، صنایع تولید آجر، صنایع تولید سفال، واحدهای شستشو و دانه بندی شن و ماسه، تولید آسفالت، تولید انواع محصولات بتنی و سیمانی و صنایع دانه‌بندی و فرآوری سیلیس است.

وی با اشاره به استخراج 192 نوع سنگ تزئینی از معادن استان بیان کرد: مرمر، مرمریت، تراورتن، کنگلومرا، چینی، گرانیت و بازالت از جمله این سنگ ها به شمار می رود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی اظهار کرد: میزان ذخیره قطعی معادن در حال بهره برداری آذربایجان غربی 8.5 میلیارد تن و میزان استخراج اسمی معادن نیز 97 میلیون تن بوده است.

اسکندری با اشاره به اقلام سنگ های صادراتی استان افزود: سنگ های تراورتن، چینی، گرانیت، مرمر و مرمریت به خارج از کشور صادر می شود.

وی با بیان اینکه 43 فقره پروانه بهره برداری معادن طی سال گذشته در این استان صادر شد و تعداد پروانه های این بخش به 471 مورد رسیده افزود: 59 فقره پروانه اکتشاف، 19 فقره گواهی کشف و 148 فقره پروانه برداشت موقت در آذربایجان غربی صادر شد.

اسکندری ادامه داد: با صدور پروانه های بهره برداری میزان اشتغال بخش معدن در آذربایجان غربی به بیش از پنج هزار و 350 نفر رسید.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: معادن از ظرفیت های اقتصادی این استان به شمار می رود و با سرمایه گذاری مناسب نباید اجازه داد که این منابع به صورت راکد یا نیمه تعطیل باقی بماند و به هدر برود.

وی بیان کرد: در حال حاضر 15 درصد درآمد معادن موجود در آذربایجان غربی می تواند در استان مدیریت شود که رقم بسیار بالایی به شمار می رود اما بخشی از این درآمد به علت راکد بودن برخی از معادن، محقق نمی شود.

اسکندری یادآورشد: طی سال گذشته پنج هزار و 260 میلیارد ریال تسهیلات در اختیار 376 واحد راکد، نیمه فعال و طرح نیمه تمام صنعتی، کشاورزی، معدن و گردشگری قرار گرفته است.