مرز «رازی» بهعنوان یکی از این سه مرز مشترک برای تبادل کالایی باید تجهیز شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت:با توجه به تفاهم نامه بهداشت دام و دامپزشکی با کشور ترکیه، تبادل کالا باید در یک بستر ایمن و بهداشتی انجام پذیرد و در این راستا مرز «رازی» بهعنوان یکی از این سه مرز مشترک برای تبادل کالایی و تسهیل واردات و صادرات باید تجهیز شود.
به گزارش نشریه الکترونیکی نگاه، مهدی خلج در دیدار با فرماندار شهرستان خوی با اشاره به صدور 33 هزار مجوز بهداشتی واردات، صادرات و ترانزیت در کشور اظهار داشت : در هفت ماهه سالجاری نیز 12 هزار مجوز بهداشتی برای صادرات 66 نوع کالا در کشور صادر شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور بر لزوم ساماندهی کشتارگاههای صنعتی در شهرستان خوی تاکید کرد و افزود: طبق مصوبه مشترک وزارت کشور و سازمان دامپزشکی کشور مکان یابی مناسب برای احداث کشتارگاهها به موازات جلوگیری از کشتار غیر مجاز و بستن کشتارگاههای سنتی باید انجام گیرد.
فرماندار خوی نیز در این دیدار با بیان اینکه شهرستان خوی جزو 21 شهر بزرگ کشور و نخستین تولیدکننده عسل در کشور است اظهار داشت: در این راستا وجود یک آزمایشگاه مجهز عسل ضروری است.
حسین سیوانی اصل بر ضرورت تاسیس قرنطینه دامی در مرز رازی تاکید کرد و گفت: ذبح دامهای غیراستاندارد، وجود کشتارگاههای سنتی، پراکندگی کشتارگاهها از جمله مشکلات کشتارگاه صنعتی خوی هستند که با تجمیع کشتارگاههای دام شمال استان در کشتارگاه صنعتی خوی مشکل این واحد تولیدی حل میشود.
بازبيني و نوسازي كشتارگاه طيور،نگراني از توليد مرغ، وجود تب برفكي و هزينه ي واكسيناسيون دام سنگين از ديگر موضوعاتي بود كه دكتر سيواني فرماندارخوي در اين جلسه بر لزوم حل اين مشكلات تاكيد کرد.
كريم زاده مدیر کل جهاد كشاورزي آذربایجان غربی نیز در اين جلسه، شهرستان خوي را قطب توليد استان از نظر دام و دام پروري و قطب توليد عسل در كشور عنوان كرد و افزود: از مجموع 480هزار تن ميزان توليدات دامي در استان بيش از 85 هزار تن در شهرستان هاي خوي و چايپاره توليد مي شود و و از مجموع 800 واحد دامداري صنعتي، 870 واحد دامداري كوچك روستايي مجوز دار روستايي، 850 واحد مرغداري، شهرستان خوي با 95 واحد دامداري صنعتي، 250 واحد دامداري كوچك روستايي و 144 واحد مرغداري قطب توليد استان از نظر دام و دام پروري و با توليد 12600 تن از 20 هزار تن توليد عسل در استان 27 درصد توليد عسل در كشور را به خود اختصاص داده است.
در ادامه داهيم مدیر کل دامپزشكي آذربایجان غربی با اشاره به ظرفيت هاي حوزه دامپزشكي شهرستان خوي اظهار داشت: در بخش خصوصي53 نفر در 31 واحد اعم از آزمايشگاه هاي تخصصي، بيمارستان تخصصي طيور، مطب، داروخانه دامپزشكي و مراكز مايه كوبي در شهرستان خوي فعاليت مي كنند و با توجه به پتانسيل هاي شهرستان، وجود آزمايشگاه هاي تخصصي عسل و طيور ضروري می باشد.