1

سرشماری سلامت الکترونیکی در خوی آغاز می شود/ طرح سلامت الکترونیک برای دسترسی عادلانه شهروندان به خدمات بهداشتی اجرا می شود.

1245رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خوی از آغاز سرشماری طرح سلامت الکترونیک  از 20 شهریور ماه  در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار نشریه الکترونیکی نگاه، دکتر منصور محمودزاده ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه  دريافت اطلاعات و آمارهاي جمعيتی يکي از مهم‌ترين مولفه‌ها برای برنامه‌ريزی‌های بهداشتی و سلامتی است اظهار داشت: با گذشت سال‌ها و نياز به دسترسی گسترده‌تر به اطلاعات گروه‌هاي جمعيتی و بيماری‌ها، وزارت بهداشت به فکر ايجاد پرونده الکترونيک سلامت افتاده است که این امر نياز مند ایجاد زيرساخت‌های فراوان وآمارگيری‌های گسترده دارد.

وی به اهمیت سرشماری بهداشتی در راستای برنامه های ملی نظام تحول سلامت اشاره کرد و افزود: از اين رو دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور بر اساس يک برنامه سراسری اقدام به سرشماری الکترونيک در مناطق روستايی و شهرهای کردند.

وی گفت: ارتقای شاخص‌های سلامت، افزایش رضایتمندی گیرندگان خدمت و ارائه‌دهندگان خدمت، عدالت در سلامت ازنظر دسترسی به خدمات، بهبود کیفیت و کنترل قیمت خدمات سلامت، اصلاح رفتار گیرندگان خدمات سلامت و اصلاح نظام پرداخت و شیوه خرید خدمت از مهم‌ترین اهداف اجرای این طرح است.

این مقام مسوول با بیان اینکه پس از تكميل فرم‌های سرشماری داده‌ها وارد نرم‌افزار شده و پرونده الكترونيك خانوار تشکيل خواهد شد، خاطرنشان کرد: مهم‌ترين هدف در اين سرشماری جمعيتی، تهيه و تكميل پرونده الكترونيک براي هر خانوار است كه با استفاده از آن دسترسی پزشكان خانواده و تيم سلامت به سوابق و اطلاعات بهداشتی درمانی خانوارها ميسر می‌شود.

محمودزاده با بیان اینکه تعداد افراد تحت پوشش این طرح در شهرستان خوی را 64 هزار خانوار با 200 هزار جمعیت عنوان کرد و و اظهار داشت: در این راستا  20 پایگاه سلامت در قالب  110 بلوک مدیریت مراقب سلامت و 8 مرکز خدمات جامع سلامت، از 20 شهریور به مدت 2 ماه اقدام به سرشماری سلامت می کنند.

این مقام مسئول گفت: شکل‌گيري پرونده الکترونيک سلامت امکان دسترسی به اطلاعات سلامتی و بهداشتي فرد را در هر نقطه کشور با وارد کردن يک کد ملي فراهم مي‌کند، اما اين کار نياز به اطلاعات و آمارهاي گسترده‌اي دارد که طرح سرشماری الکترونيک بخشی از اين اطلاعات را در اختيار قرار می دهد و زمينه‌ای مناسب برای پرونده الکترونيک سلامت است.

رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خوی با اشاره به اینکه تمام این عملیات بصورت الکترونیکی بوده و 130 دستگاه کامپیوتر خریداری شده و در خدمت پرسنل قرار داده شده است افزود: برای سرشماری حدود 45 نفر بصورت شرکتی جذب و اموزش داده شده و آماده به شروع کار هستند.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اعلام نارضایتی از شبکه های مجازی و اقدام به سیاه نمایی این شبکه ها افزود: متاسفانه برخی افراد با راه اندازی شبکه های مجازی اقدام به رفتارهای ناشایست می کنند و انتظار ما از اصحاب رسانه مقابله با چنین افرادی و انعکاس درست اخبار و نقد سازنده است.

محمود زاده در پایان سخنان خود با بیان اینکه در مورد سرشماری انتظار ما از اصحاب رسانه اطلاع رسانی و ایجاد زمینه و آماده سازی افکار عمومی جهت همکاری بهتر و بیشتر است اقزود: از مردم هم انتظار داریم همکاری لازم را در این زمینه که صرفت جهت تشکیل پرونده الکترونیکی است داشته باشند تا بتوانیم اطلاعات دقیق و بهتری را در سامانه سیب جهت تشکیل پرونده ثبت و ضبط کنیم.