نمایش و نقد فیلم قصه پریا با محوریت اعتیاد به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر در شهرستان خوی
به گزارش خبرنگار نشریه الکترونیکی نگاه، این نشست به همت موسسه آرمان شهر جوانان نواندیش خوی و دانشگاه شمس تبریزی خوی با هدف آگاه سازی جوانان و خانواده ها از آسیب های مواد مخدر در جامعه و با حضور کارشناسان و اساتید برجسته در زمینه های سینمایی، مشاوره و پزشکی در آمفی تئاتر هلال احمر مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
سید مصیب شکرالله زاده رییس دانشگاه شمس تبریزی خوی در ابتدای نشست ضمن تشکراز موسسه آرمان شهر جوانان نواندیش خوی جهت برگزاری این نشست اظهار داشت: هدف از این نشست آگاه سازی جوانان در حیطه اعتیاد است و این معظل نباید بصورت آماری مطرح گردد چون ارائه آمار اثرات و آسیب های خوبی ندارد و متاسفانه چون شفاف سازی نشده همیشه مشکل داریم.
وی افزود: اعتیاد به موادمخدر یکى از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى است که عوارض ناشى از آن تهدیدى جدى براى جامعه بشرى محسوب شده و موجب رکود اجتماعى در زمینه هاى مختلف مىگـــــرددبیشترین تأثیر مخرب اعتیاد بر ارکان خانواده وارد مى آید
بعد از اکران فیلم اسماعیل لطفی نویسنده و منتقد سینما ضمن ارائه بیوگرافی از کارگردان فیلم قصه پریا افزود: فیلم قصه پریا یک تضاد و پارادوکس در عنوان فیلم با بافت شخصیتی پرسوناژها است و در نقد و بررسی این فیلم مباحثی چون تنوع رنگ، نگاه هنرمندانه، سبک اثر خلق شده، ابزار فنی، تفکر بنیادین، تکنیک غالب ساختاری، تحلیل های شخصیتی، اسلوب بیان موضوع ، نحوه بازیگرگردانی و بسیاری از شاخص های دیگر در تحلیل یک اثر هنری بخصوص در عرصه سینما باید مورد نقد و بررسی قرار گیرد.
وی تاکید کرد: کارگردان این فیلم با زبان ادبیات و زبان سینا آشناست و توانسته از یک فیلم نامه نسبتا ضعیف کار خوب سینمایی ارائه دهد.
لطفی خاطر نشان کرد: استفاده از سازهای زهی بسیار حزن انگیز در اثر بخشی موسیقی بنا به نوع بافت فیلم و تصویر برداری (قاب بندی) فیلم بیشتر به حس تنهایی شخصیت ها کمک کرده و آهنگساز فیلم توانسته با سازبندی مناسب با مخاطب ارتباط خاصی برقرار کند.
وی اذعان کرد: یکی از بهتریت نمونه های تاثیر مسائل اجتماعی در زندگی فردی بازیگر نقش اصلی فیلم سنتوری کار مهرجویی است که یکی از بهترین بازی های سینمایی ما محسوب می شود و باور پذیری بیشتری دارد.
در ادامه این نشست دکتر سهیلا حاجی حسینلو مدیر کلینیک ترک اعتیاد در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه اعتیاد یک بیماری مزمن و طولانی مدت است، گفت: این بیماری مشابه دیابت و سرطان است و بیماری اعتیاد می تواند منشا یک سری بیماری های دیگر مانند ایدز و هیپاتیت شور بخصوص معتادان تزریقی که از سرنگ مشترک استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه اولین شرط برای موفقیت درمان اعتیاد خود آگاهی فرد است، خاطر نشان کرد: وجود برخی روش های غیر علمی و سنتی و همین طور استفاده خود سرانه از داروهای گیاهی کمترین کمک را به افراد نمی کند و امکان تشدید بیماری و یک سری عوارض دیگر را نیز در فرد معتاد به وجود می آورد.
دکتر مریم حاجیلو استاد دانشگاه و مشاور خانواده در ادامه با بیان اینکه موضوع فیلم به مشکل اعتیاد پرداخته و اگر بخواهیم از منظر مشاوره و روان درمانی آن را مورد بررسی قرار دهیم از دو جنبه حائز اهمیت است، افزود: جنبه اول وجود افراد در بستر خانواده های نابسامان و دومین جنبه وجود افرادی با ویژگی های فردی و خصوصی است.
وی افزود: نتیجه ای که بنده از این فیلم برداشت کردم اینکه در دنیای کنونی تنها بار مسئوولیت بر دوش خود فرد است و نه خانواده و نه جامعه به خوبی نمی تواند نیازهای ما به حس تعلق و دست یابی به هویت سالم را عهده دار شوند و آنچه مهم در جهت پیشکیری از این بلای عظیم می تواند مهم و راه گشا باشد مسئوولیت پذیری و ساختن هویت و تعهد نسبت به این ساختار یعنی هویت سالم و موفق می باشد.
در پایان این نشست محمد قراتپله لو مدیر عامل موسسه آرمان شهر جوانان نواندیش خوی با بیان اینکه با وجود نبود سینما در خوی اولین نقد فیلم با محوریت اصلی جوانان در شهرستان خوی با استقبال خوب جوانان برگزار شد، افزود: همه ما به عنوان یک شهروند باید نگران ناهنجاری های اجتماعی باشیم؛ ما باید نگران جوانان و نوجوانانی باشیم که آینده سازان سرزمین مان هستند و از این رو سینماگران که ابزار قدرتمندی مانند سینما را در اختیار دارند بایستی فیلم های متعددی در این زمینه بسازند.
وی اضافه کرد: این معضل بزرگ بایستی مرتبا مورد کارشناسی قرار گرفته و نهادهایی مانند آموزش و پرورش و همینطور جامعه شناسان و روانشناسان نیز باید مشکلات زیربنایی این معضل را برطرف کنند.
مدیر عامل موسسه آرمان شهر جوانان نواندیش خوی در پایان سخنان خود گفت: موسسه ما از هر نوع نقد فیلمی استقبال کرده و این نشست ها را بصورت مستمر و هدفمند ادامه خواهیم داد.