موزههای کوچک تخصصی در آذربایجانغربی ساخته میشوند
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانغربی از احداث موزه های کوچک تخصصی در استان خبر داد.
به گزارش نشریه الکترونیکی نگاه، جلیل جباری در مراسم گرامیداشت روز جهانی موزه اظهار داشت: خوشبختانه امروز شاهد عملکردی مطلوب با تحقق صددرصدی اهداف تعیین شده توسط سازمان مدیریت بودجه و برنامهریزی کشور بوده که با سیر نزولی خود نشان از اهتمام دولت به این بخش است.
وی با گلایه از بودجه این اداره و با بیان اینکه این اداره فعالیت عمدهای در بحث فرهنگی دارد باید شاهد بیشترین اختصاص هزینه فرهنگی باشد؛ تصریح کرد: هرچند که در ظاهر و روی کاغذ اعتبارات مناسبی برای این بخش در نظر گرفته شده اما متاسفانه به دلیل کمبود منابع نتوانست به واقعیت تبدیل شود که در چنین شرایطی برای نخستین بار شاهد پیشی گرفتن اعبارات استانی از اعتبارات ملی بودیم.
وی با بیان اینکه آذربایجانغربی چهارمین استان غنی از نظر آثار تاریخی ثبت شده ملی است افزود: پس از مدتها شاهد آغاز مرمت و بازسازی آثار تاریخی در استان بوده و در این باره در شهرستان خوی، خود مردم و اهل بازار و کسبه در این امر پیش قدم شده و به زودی این کار در ارومیه نیز انجام میگیرد.
جباریبا بیان اینکه بودجه دولت برای ایجاد موزههای بزرگ کافی نیست اظهار داشت: بنابراین باید به جای موزههای بزرگ و پرخرج به فکر موزههای متنوع، کوچک و اختصاصی باشیم که در این بخش میتوان به موزه قاجار در ماکو، موزه کودکان، موزه مدرسه، موزه دفاع مقدس، موزه طب و نیز موزه بوکان اشاره کرد.
مشکلات فرهنگی عامل اصلی خشکی دریاچه ارومیه
مشاور وزیر نیرو در میراث فرهنگی نیز در این مراسم با بیان اهمیت معنوی میراث فرهنگی تصریح کرد: اینکه همه نگران آسیبپذیری تخت جمشید باشند خوب است اما نباید فقط در تخت جمشید خلاصه شود بلکه باید نسبت به فرهنگ گذشته نیز نگران بود.
مافی مشکلات فرهنگی را عامل خشکی دریاچه ارومیه عنوان و اظهار کرد: چون الگوی زندگی، الگوی کشت، الگوی صرفهجویی در مصرف آب شیرین و سایر فرهنگهای ایرانیان تغییر کرد، دریاچه ارومیه نیز آغاز به خشک شدن کرد
وی با اشاره به تنوع قومی و دینی در ارومیه اظهار داشت: خوشبختانه هرجای ایران که از ارومیه نام برده شود نوعی آرامش به شنوندگان دست میدهد که دلیل آن زندگی مسالمتآمیز اقوام و مذاهب گوناگون در کنار یکدیگر است.
مافی با انتقاد از نگاه قبیلهای به بحث فرهنگی تصریح کرد: حفظ میراث فرهنگی با تکیه بر قومیتگرایی قابل انطباق نبوده چرا که روح فرهنگ با تبعیض قابل جمع نیست برای مثال نمیتوان تنها از جنبههای تخریبی مغولها گفت اما جنبههای مدیریتی آن را نادیده گرفت.