1

هجدهمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در ارومیه برگزار شد /۶۰۰ هزار خیر مدرسه‌ساز در سطح کشور فعالیت می‌کنند

indexبه گزارش نشریه الکترونیکی نگاه، رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز در آیین هجدهمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در ارومیه اظهار داشت: مجمع خیران مدرسه‌ساز 19 سال پیش فعالیت خود را از شهر مقدس مشهد و با حضور خیران انگشت‌شمار آغاز کرد.

محمدرضا حافظی با بیان اینکه در این رابطه در نخستین سال فعالیت خود 16 میلیارد و 800 میلیون تومان و در سال دوم 40 میلیارد تومان از سوی خیران مدرسه‌ساز سراسر کشور جمع‌آوری شد؛ تصریح کرد: در نهایت در سال 88 مبلغ 740 میلیارد تومان از سوی این افراد نیکوکار به احداث و تجهیز کتابخانه‌ها کمک شد.

وی با بیان اینکه در زمان تحریم‌ها نگرانی‌هایی از بابت حضور کمرنگ خیران مدرسه‌ساز در سطح کشور وجود داشت گفت: این در حالی است که خوشبختانه بیش از گذشته در امر سرمایه‌گذاری توسط افراد نیکوکار همت شد و هم‌اکنون شاهد ادامه این شور و هیجان مدرسه‌سازی در سراسر کشور هستیم.

حافظی گفت: هم‌اکنون 600 هزار نفر خیر مدرسه‌ساز در سطح کشور فعالیت داشته و علاوه بر آن یک هزار نفر خیر نیز در این امر در سراسر جهان حضور دارند.

آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی نیازمند ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است

مدیر کل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌غربی نیز در این مراسم با بیان اینکه هم‌اکنون 375 مدرسه خشتی و گلی و 355 مدرسه کانکسی در سطح استان وجود دارد اظهار داشت: آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی برای احداث مدارس نیازمند ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.

سیدمصطفوی بیان کرد: با توجه به اینکه استان آذربایجان‌غربی از نظر شاخص سواد جزو سه استان آخر کشور است بنابراین باید دولت و خیران به این مقوله توجه ویژه داشته و اقدام به ساخت مدارس کنند.

مدیر کل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌غربی با تاکید بر اینکه خیران مدرسه‌ساز جزو بی‌ریاترین انسا‌ن هایی هستند که بر روی انسانیت و معنویت خویش سرمایه‌گذاری کرده‌اند گفت: بی‌شک آنان با مدرسه‌سازی خدمت بزرگی به ویژه در روستاها انجام داده و آنجا را آباد کرده‌اند.

سیدمصطفوی بیان کرد: هم اکنون مشکلات مربوط به امر آموزش به وزیر آموزش و پرورش منتقل شده و بنابراین دولت باید توجه جدی به مناطق محروم به ویژه آذربایجان‌غربی در امر مدرسه‌سازی داشته باشد.

کمبود پنج هزار کلاس درس در استان

مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی نیز در این آیین گفت: متاسفانه هم اکنون شاهد کمبود پنج هزار کلاس درس در استان بوده که احداث آن نیازمند یک هزار میلیارد تومان است.

فریبرز اسمعیل‌زاده  با بیان اینکه هم اکنون ۱۶۰ پروژه مدرسه‌سازی در استان آذربایجان غربی نیمه تمام مانده، افزود: بی شک با تزریق اعتبار هزار میلیارد تومان، آذربایجان‌غربی به متوسط کشوری در امر آموزش و مدرسه‌سازی نزدیک می شود

وی با ابراز تاسف از رتبه پایین آذربایجان غربی در بین استان‌های کشور در امر سوادآموزی اظهار داشت: با توجه به کمبود نیروی انسانی، فضاهای آموزشی و تجهیزات باید شرایط لازم برای ارتقاء استان در امر آموزش فراهم شود تا تمامی دانش‌آموزان در مدارس استاندارد و مستحکم ادامه تحصیل دهند.

۳۵ مدرسه توسط خیران در آذربایجان‌غربی کلنگ‌زنی شد

در ادامه مدیر عامل مجمع خیران مدرسه‌ساز استان آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه هم‌اکنون 60 هزار نفر در مدارس خیری استان تحصیل می‌کنند اظهار داشت: این خود سبب کاهش تراکم دانش‌آموزان در کلاس‌های درس شده است.

علی آخوندیان گفت: خیران مدرسه‌ساز استان از سال‌های گذشته یک هزار و هشت مدرسه در قالب پنج هزار و 200 کلاس درس را متعهد شده و در این باره تاکنون 505 مدرسه آماده تحویل به آموزش و پرورش شده است.

آخوندیان با بیان اینکه باید طوری فرهنگ‌سازی شود که هزینه‌های مربوط به خرید دسته‌گل در مراسمات مربوط به فوت اموات نیز صرف تجهیز یا تعمیر مدارس شود؛ افزود: امید است با همت خیران مدرسه‌ساز در آینده نزدیک شاهد رفع کمبود فضاهای آموزشی در استان آذربایجان غربی باشیم.

دولت قانون تحصیل رایگان دانش‌آموزان را اجرا کند

در ادامه نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در گذشته دانش‌آموزان در  مساجد تحصیل می‌کردند اظهار داشت: اما هم‌اینک مکان تحصیل به مدرسه منتقل شده و براساس قانون اساسی نیز، دولت باید شرایط تحصیل رایگان را برای همه دانش‌آموزان فراهم کند در حالی که متاسفانه چنین اتفاقی رخ نداده است.

نادر قاضی‌پور با ابراز تاسف از وجود چهار میلیون بازمانده از تحصیل در کشور بیان کرد: علاوه بر آن 9 میلیون نفر بی‌سواد نیز در سراسر ایران زندگی می‌کنند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: خیران باید نسبت به ساخت مدارس چندمنظوره اقدام کنند چون در تابستان از وجود آنها در اسکان فرهنگیان استفاده می‌شود.

در ادامه دیگر نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه توسعه پایدار تنها با آموزش، سلامت و امنیت امکان‌پذیر است اظهار داشت: خوشبختانه امنیت پایدار در کشور وجود داشته و بنابراین باید به حوزه سلامت و آموزش نیز توجه لازم را داشت.

عابد فتاحی با تاکید بر اینکه نمایندگان منتخب مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی باید فضای کنونی را پس از انتخابات بر دست گیرند تصریح کرد: هم‌اکنون دشمن درصدد یافتن بهانه‌ای برای ضربه زدن به کشور است و بنابراین با توجه به اینکه کرد و ترک و شیعه و سنی تفاوتی با یکدیگر ندارند باید همه دست بر دست هم داده و با کمک هم، اسلام ناب محمدی(ص) را در سطح جهان به نمایش بگذارند.