سلامت مردم عامل اصلی توسعه پایدار در جامعه/ سلامتی افراد جامعه همکاری تمامی ارگانها را می طلبد
به گزارش نشریه الکترونیکی نگاه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با بیان اینکه انسان محور توسعه پایدار است اظهار داشت: سیاستمداران جهان به این نتیجه رسیدهاند که برای رسیدن به توسعه پایدار باید اولویت را در حفظ سلامت مردم قرار دهند.
جواد آقازاده افزود: سلامتی افراد جامعه موضوعی فرا اداری بوده که همکاری تمامی ارگانها و ادارات برای تحقق آن لازم است.
وی افزود: اگر رویکرد ما آسایش و سلامت مردم باشد باید به بحث سلامت جسم و روان اهمیت دهیم و این مهم تنها با فعالیت یک مجموعه محقق نمیشود و باید همه دستگاهها و نهادها وارد عرصه سلامت جسم و روان مردم شوند و در این راستا با ما مشارکت کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه درحال حاضر 968 خانه بهداشت در استان وجود دارد، افزود: 180 مورد آن در یک سال گذشته و با صرف 800 میلیون تومان احداث و به بهره برداری رسیدهاند.
آقازاده اظهار داشت: در یک سال گذشته 3.5 میلیارد تومان برای بهسازی مراکز بهداشتی و درمانی روستایی و شهری و چهار میلیارد و 100 میلیون تومان برای تجهیز و استاندارسازی این مراکز هزینه شده است.
وی با بیان اینکه بهورزان به عنوان سربازان نخست سیستم بهداشتی فعالیت میکنند افزود: امسال 1400 نفر داوطلب بهورزی وجود داشت که از این میان 136 نفر گزینش و مجوز به کارگیری آنان گرفته شد.
آقازاده با اشاره به مسئله حاشیه نشینی در آذربایجانغربی اظهار داشت: متاسفانه بحث حاشیه نشینی در شهرستانهای ارومیه، بوکان، خوی، میاندوآب، مهاباد و پیرانشهر وجود دارد و در این باره در قالب چند برنامه 450 هزار نفر تحت پوشش خدمات بهداشتی درمانی قرار داده شده و دسترسی این افراد به مراکز بهداشتی و درمانی به 66 درصد افزایش داده شده است.
این مسئول به جذب متخصصان در رشتههای مختلف اشاره کرد و افزود: سال گذشته 93 متخصص جذب استان شد و امسال 88 نفر موفق به جذب شدهایم که از این میزان هشت نفر در ارومیه و 80 نفر در سطح استان مشغول به فعالیت هستند.
وی به تخصیص 164 میلیارد ریال در هتلینگ بیمارستانها اشاره و تصریح کرد: آذربایجان غربی در این زمینه در رتبههای برتر کشوری قرار دارد.
وی کمبود تخت و فضای کافی برای بستری بیماران را یکی از اصلیترین معضلات درمانی آذربایجان غربی دانست و ادامه داد: میزان تخت استاندارد در استان آذربایجان غربی باید 5 هزار و 200 مورد باشد که در شرایط فعلی یک هزار و 365 مورد تخت کم داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجانغربی بیان کرد: امسال برای ترویج زایمان طبیعی در استان 8 میلیارد تومان هزینه شده و 65 درصد زایمانها در آذربایجانغربی به صورت طبیعی انجام میگیرد.
بیماری قلب و عروق عامل اصلی مرگ و میر در آذربایجان غربی است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی در ادامه سخنان خود گفت: علت فوت بیماران در آذربایجان غربی در درجه اول بیماری قلب و عروق و در درجه دوم سرطانها و تومورها است
آقازاده نظریه افزایش سرطان به دلیل خشکی دریاچه ارومیه تا کنون از نظر علمی تثبیت نشده است تصریح کرد: امسال 10 هزار نفر از ساکنان اطراف دریاچه ارومیه زیر نظر آزمایشات طولانی مدت قرار میگیرند.
اپیدمی آنفلوانزا در آذربایجان غربی شایعه است
وی در ادامه اظهار کرد: با وجود شایعه های مختلف موجود در جامعه، بروز اپیدمی آنفلوانزا را در آذربایجان غربی پیش بینی نمی کنیم و همه گیر نخواهد بود.
آقازاده ادامه داد: در صورتی که سرماخوردگی تا سه روز با مداوای معمولی برطرف نشود، شهروندان می توانند به پزشک مراجعه کنند ولی نباید با ایجاد التهاب در بین مردم و مراجعه بیش از اندازه به درمانگاه ها زمینه بروز شایعه را در بین مردم فراهم کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: موضوع آنفلوانزای خوکی نیز که در روزهای اخیر در بین مردم مطرح شده، اساس ندارد و منطقی و علمی نیست.
وی افزود: میزان شیوع بیماری آنفلوانزا در سال جاری در آذربایجان غربی نزدیک به نصف سال گذشته بود ولی مهمترین عامل بروز نگرانی در بین مردم شیوع حدود یک و نیم ماه زودتر این بیماری است.
وی اضافه کرد: بیماری آنفلوانزا بیماری مسری است که در همه کشورهای دنیا بروز می کند ولی افراد دارای ریسک بالا باید بیشتر مواظب خود باشند و تا حد امکان از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند و در صورت ابتلا نیز باید به سرعت زمینه مداوا برای آنها فراهم شود.
بدهی 3 هزار میلیارد ریالی بیمه ها به دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی و بهداشت و درمان آذربایجان غربی نیز در این نشست اعلام کرد: بیمه ها در مجموع سه هزار میلیارد ریال بدهی به دانشگاه دارند.
محمود صاریخان اضافه کرد: مطالبات دانشگاه در برابر خدمات ارائه شده به بیمه شدگان در بیمه های اصلی نیروهای مسلح، تامین اجتماعی، بیمه سلامت و کمیته امداد و سایر بیمه ها در مجموع بر اساس اسناد ارسالی که مرداد ماه ارسال شده 2000 میلیارد ریال و 100 میلیارد ریال مطالبات از بابت خدمات ارائه شده است که به زودی اسناد آن ارسال می شود.
وی تصریح کرد: به علت این تاخیر با مشکل پرداخت کارانه پزشکان و پرستاران مواجهیم.