سواد رسانهای لازمه تمام فعالان شاغل در این عرصه است
رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی رسانههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:سواد رسانهای لازمه تمام فعالان شاغل در این عرصه است
به گزارش نشریه الکترونیکی نگاه، محمد سلطانیفر در همایش آسیبها و چالشهای رسانه که با حضور فعالان رسانه و دستاندرکاران حوزه رسانه، مدیران و کارشناسان روابط عمومی دستگاه های اجرایی استان برگزار شد اظهار داشت: داشتن سواد رسانهای لازمه تمامی فعالان شاغل در این عرصه بوده و داشتن این سواد نیز سبب شناسایی بستر و راه صحیح توسعه رسانه به شمار میرود.
وی تعداد رسانه دارای مجوز ایران به 7 هزار و 220 مورد عنوان کرد و افزود: از این تعداد فقط 50 درصد آنان منتشر شده و اخبار حاوی محتوای مفید را در اختیار مردم قرار میدهند.
رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی رسانههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: اینک تعداد سایتها و وبلاگهای جهان از مرز یک میلیارد مورد عبور کرده و این موضوع یعنی به ازای هر 7 نفر یک تولید کننده محتوا وجود دارد.
وی گفت: در آذربایجانغربی 75 رسانه محلی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دریافت کردهاند که 2 مورد از آنان نیز روزنامههای محلی بوده و بقیه هفته نامه، دو هفته نامه و فصلنامه و ماهنامه هستند و متاسفانه بیشتر این رسانهها نیز غیر فعالند.
سلطانیفر ادامه داد: در کشور حدود دو هزار نشریه، انتشار مییابد اما شمارگان آن در کشوری که 77 میلیون جمیعت و دست کم 50میلیون باسواد دارد جمعاً از یک میلیون فراتر نیست، چرا که ابتدا نشریه، منتشر میشود و سپس گردانندگان آن به دنبال مشتری میگردند و این دور باطل همچنان ادامه دارد.
وی گفت: ضعف مالی نشریههای محلی و فقدان سازوکارهای حمایت مالی جدی و موثر دولت ها از مهمترین عاملهایی است که چراغ برخی نشریهها را بدون سر و صدا خاموش میکند.
وی با بیان اینکه مرگ اقتصادی، بر خلاف مرگ سیاسی، مرگی خاموش است، اظهار کرد: تعداد نشریههایی که تاکنون بر اثر مشکلات اقتصادی تعطیل شدهاند، بیش از نشریههایی است که دچار مرگ سیاسی شدهاند.
سلطانی فر گفت: هم اینک با وجود 10 هزار کانال تلویزیونی و نزدیک به 100 هزار شبکه اجتماعی در دنیا هنوز هم نیاز به وجود رسانههای محلی احساس میشود چراکه این رسانهها با پرداختن به محتواهای بومی و فرهنگی موجب حفظ و اشاعه فرهنگ آن استان و منطقه شوند.
رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی رسانههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله مشکلات اساسی مطبوعات محلی، سیاسی بودن آنان است و تا زمانی که این مسائل حل نشود، مطبوعات محلی ما توسعه نخواهد یافت و آزادی مطبوعات در کشور نهادینه نمیشود.
وی با بیان اینکه لازم است رسانههای محلی، جهانی فکر کنند و محلی بنویسند اظهار داشت: تمامی رسانههای محلی، استانی، ملی و فراملی باید تولید محتوای خود را به شکلی انجام دهند که در خارج از کشور نیز توان حمایت از آنان وجود داشته باشد.
رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی رسانههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از مهمترین وظیفههای رسانههای محلی ریشهگیری و تحکیم بخشی به سنتها است.
سلطانیفر تصریح کرد: تامین مسیر انتقال اطلاعات به منظور ایجاد دسترسی مخاطبان به دانش، رصد محیط اجتماع محلی، بسیج افراد در فعالیتهای مختلف و ایجاد شبکههای ارتباطی از وظایف رسانههای محلی در سراسر کشور است.