افزایش مبادلات تجاری ایران با اقلیم کردستان عراق
رایزن بازرگانی ایران در اقلیم کردستان عراق از افزایش مبادلات تجاری ایران با اقلیم کردستان عراق خبر داد.
به گزارش نشریه الکترونیکی نگاه، انور حبیبزاده در جلسه دیدار هماندیشی فعالان اقتصادی استان آذربایجان غربی با رایزنان بازرگانی ایران در بغداد و اقلیم کردستان عراق، با اشاره به اینکه کشور عراق دارای 32 میلیون نفر و اقلیم کردستان این کشور دارای پنج میلیون نفر جمعیت است اظهار داشت: در این رابطه درآمد سرانه عراق هفت هزار و 100 و اقلیم کردستان برای هر نفر چهار هزار و 452 دلار است.
رایزن بازرگانی ایران در اقلیم کردستان عراق با بیان اینکه اقلیم کردستان عراق شهرهای دهوک، اربیل و سلیمانیه را شامل میشود گفت: در شهر سلیمانیه 87 شرکت ایرانی ثبت شده و شهر دهوک نیز از گذشته مرکز تجاری آشوریان مستقر بوده است.
وی با اشاره به ویژگیهای اقتصادی و تجاری کردستان عراق تصریح کرد: کردستان عراق اقتصادی مبتنی بر درآمدهای نفتی داشته و دارای منابع زیرزمینی گاز و فلزات است و علاوه بر آن امنیت بالایی در منطقه برخوردار است.
رایزن بازرگانی ایران در اقلیم کردستان عراق با اشاره به وضعیت عمومی بازار و قیمتها در این منطقه بیان کرد: در این رابطه بازارهای بزرگ و متنوعی در شهرهای سلیمانیه و اربیل وجود داشته است و قیمت کالاهای مصرفی فسادپذیر تقریبا معادل نرخ استانهای مرزی ایران بوده و علاوه بر آن قیمت گاز مایع در آنجا گران است.
حبیبزاده به علل ضعف بانکهای این اقلیم اشاره کرد و گفت: نبود منابع و حسابهای دولت مرکزی، عدم اختصاص و واریز درآمدهای ناشی از فروش نفت عراق، پایین بودن درآمدهای محلی و نبود تنوع منابع درآمدی آنها و نیز عدم فعالیت بانکها در جذب سرمایه خصوصی از جمله این عوامل به شمار میرود.
رایزن بازرگانی ایران در اقلیم کردستان عراق افزود: هماکنون انواع کالاهایی همچون بیسکویت، نوشابه، آب معدنی، کیک، شیشه، سرامیک، سیمان، سیبزمینی، گوجهفرنگی، کفش و دمپایی از ایران وارد بازارچه کردستان عراق میشود.
حبیبزاده با اشاره به اقلام عمده واردات ایران از عراق گفت: این اقلام شامل آلیاژهای آلومینیوم کار نشده و ضایعات آن، دستگاه تهویه دیواری و چرخ بادی است.
رایزن بازرگانی ایران در اقلیم کردستان عراق افزود: باید شناسایی و تحلیل ظرفیتهای صادراتی به کردستان عراق انجام شده و ضمن اعزام و پذیرش هیئت تجاری-بازرگانی، اطلاعرسانی دقیق از وضعیت سرمایهگذاری در این اقلیم در زمنیه پروژهها انجام شود