1

شمس تبریزی نماد فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی/ ارسال ۲۱۶ مقاله به دبیر خانه کنگره ملی شمس تبریزی

به گزارش خبرنگار نشریه الکترونیکی نگاه از خوی فرماندارخوی در گفتگو با خبرنگاران ضمن تبریک هفته دفاع مقدس و با بیان جایگاه اقدامات فرهنگی در جامعه افزود: ظرفیتهای جامعه بدون مبانی فرهنگی به توسعه نمی رسد

سیوانی در ادامه به نقش مردم در پیروزی جنگ تحمیلی اظهار داشت: مدیران و مسئولین نباید از مشارکت مردم در توسعه و استفاده از ظرفیتهای کشور غفلت کنند.

وی با اشاره به فرا ملي و فرا مذهبي بودن شمس تبريزي افزود: شمس تبریزی نماد فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی است.

جعفر پور دبیر اجرایی کنگره ملی شمس تبریزی نیز در این نشست با اشاره به تدارک اولیه برای برگزاری همایش علمی و فرهنگی شمس تبریزی در خوی اظهار کرد: این همایش دوم مهر ماه بمدت يك هفته با حضور مسئولان كشوري ، استاني وصاحب نظران علمي در شهرستان خوي برگزار خواهد شد.

وی از ارسال 216 مقاله به دبیرخانه کنگره خبر داد، اظهار داشت: بیشتر مقالات از تهران ، اصفهان ، تبریز و یزد به دبیرخانه این همایش ارسال شده است.

دبیر اجرایی کنگره ملی شمس تبریزی عرفان و عرفای آذربایجان و خراسان در قرن هفتم و قبل از آن، شمس تبریزی در گذر تاریخ، شمس تبریزی ، عرفان و عرفا، شمس تبریزی و دنیای معاصر، شمس تبریزی و مولوی، شمس و مقالات، کارنامه شمس پژوهی را از محورهای برگزاری این کنفرانس عنوان کرد.

جعفرپور با اشاره به روزشمار برنامه های کنگره افزود: اجرایی کنسرت موسیقی، برپایی نمایشگاه صنایع دستی از 17 استان کشورو قرائت پیام ریاست محترم جمهور از جمله این برنامه ها را شامل می شود.

وی یادآور شد: اختتامیه این کنگره با حضور دکتر علی جنتی  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار آذربایجان غربی و شرقی برگزار خواهد شد.

کنگره شمس تبریزی امسال با همکاری شورای شهر، شهرداری و فرمانداری تبریز برگزار و تاکنون مقدمات حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس مجلس شورای اسلامی فراهم شده و در این رابطه دعوت از مهمانانی از کشورهای ترکیه، پاکستان و افغانستان در دستور کار قرار داشته و امیدواریم بتوانیم برنامه‌ای بزرگ و در شان عظمت حضرت شمس تبریزی برگزار کنیم

بارگاه محمدبن علی بن ملک داد تبریزی ملقب به شمس تبریزی از عارفان قرن هفتم در مکانی تاریخی و فرهنگی در شهر خوی قرار دارد. این اثر تاریخی با شاخ بزهای وحشی تزیین شده و زمان ساخت آن مربوط به دوره شاه اسماعیل صفوی است. شهرستان خوی با 354 هزار نفر جمعیت به عنوان یکی از شهرستان های کهن تاریخی ایران اسلامی در شمال استان آذربایجان غربی و در 134 کیلومتری ارومیه واقع است