1

جای منشور اخلاقی در حوزه رسانه خالی است

IMG_0921 copyبه گزارش نشریه الکترونیکی نگاه، مدیرکل ارشاد آذربایجان‌غربی شب گذشته در مراسم روز خبرنگار که در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی برگزار شد، گفت: جای منشور اخلاقی در حوزه رسانه خالی بوده و با توجه به اینکه امسال سال انتخابات است و دشمن درصدد ایجاد تنش در جامعه و تضعیف جایگاه خبرنگاری است، اصحاب رسانه باید هوشیار باشند.

حجت الاسلام محمدباقر کریمی گفت: امروزه همه در راستای توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جامعه نیاز به حضور و همدلی اصحاب رسانه دارند چون رسانه‌ها رکن اساسی پیشرفت هر مملکت بوده و نمی‌توان وجود آنان را کتمان کرد.

وی با تاکید بر سختی کار خبرنگاران تصریح کرد: براساس گزارش گردشگران بدون مرز، سال‌های گذشته از نظر شاخص آزادی در جهان، سال خوبی برای رسانه‌ها نبود.

کریمی افزود: آزادی رسانه‌ها به ویژه در سال گذشته افول کرد که یکی از علل آن فضای خفقان و اتفاقاتی بود که برای خبرنگاران افتاد و از سوی دیگر در برخی مناطق دنیا به خاطر نبود حکمرانی و وجود گروه‌های غیردولتی، هیچ اقدام اطلاع‌رسانی انجام نمی‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی با ابراز خرسندی از اینکه وضعیت کشورمان در حوزه رسانه از بسیاری از مناطق جهان مطلوب‌تر است بیان کرد: علت آن نیز این است که در ایران اسلامی خبری از تفکر طالبانیسمی و حفره‌های سیاه نیست.

وی گفت: با وجود اینکه تا سال ۲۰۱۴ شاهد کاهش ۷ درصدی کشته‌شدن خبرنگاران نسبت به سال پیش از آن بودیم اما متاسفانه حوزه آزادی رسانه کاهش یافته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی با تاکید بر اینکه وجود با برکت رهبر معظم انقلاب اسلامی و شهدا و به برکت آزادی موجود در کشور فرصتی برای آزادی فکر و اندیشه فراهم شده است، اظهار داشت: با این وجود، جای یک منشور اخلاقی خالی بوده و با توجه به اینکه امسال سال انتخابات است و دشمن درصدد ایجاد تنش در جامعه و تضعیف جایگاه خبرنگاری است، اصحاب رسانه باید هوشیار بوده و در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت به دین خود عمل کنند

مهمترین آسیب‌های مطبوعات محلی نداشتن سازمان است

رئیس خانه مطبوعات آذربایجان‌غربی مهمترین آسیب‌های مطبوعات محلی نداشتن سازمان است این در حالی است که رسانه‌های بزرگتر همانند خبرگزاری‌ها، صدا و سیما و مطبوعات برای خود سازمان داشته و هر کس به وظیفه خود به نحو احسن عمل می‌کند. جواد زاهدی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه امروز فضای اطلاعات گسترده تر شده است اظهار داشت: مدیریت امروز رسانه شامل هنر، انتقال و اغنا است.

زاهدی گفت: امروز مدیریت رسانه ایجاب می‌کند که با بکارگیری منابع برای تولید و بازتولید برای اثرگزاری مطلوب در مخاطب را شناخته و به آن جهت دهیم.

وی با اشاره به آسیب‌های امروز جامعه رسانه‌ای کشورمان تصریح کرد: در سیاست‌گذاری خبری همواره باید به دو موضوع حق دانستن و حق مدیریت اطلاعات که سیاست رسانه‌ای است توجه شود.

زاهدی با بیان تفاوت مطبوعات محلی و کشوری بیان کرد: مهمترین آسیب‌های مطبوعات محلی نداشتن سازمان است این در حالی است که رسانه‌های بزرگتر همانند خبرگزاری‌ها، صدا و سیما و مطبوعات برای خود سازمان داشته و هر کس به وظیفه خود به نحو احسن عمل می‌کند.

رئیس خانه مطبوعات آذربایجان‌غربی با ابراز تاسف از کم تیراژ بودن مطبوعات محلی افزود: متاسفانه در برخی موارد حتی فروش نشریه به ۱۵۰۰ نسخه نمی‌رسد و در این باره ممکن است که گرایش به اینترنت در این مسئله تاثیر داشه باشد.

زاهدی بیان کرد: علاوه بر آنها ضعف بنیاد اقتصادی مطبوعات نیز سبب به خطر افتادن استقلال مطبوعات استانی شده و از سوی دیگر ضعف در تولید محتوا از نظر کیفی و وجود رونوشت از سایت‌ها نیز از سایر مشکلات رسانه‌های مکتوب آذربایجان‌غربی به شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه امنیت شغلی در مطبوعات استانی وجود ندارد تصریح کرد: برای همین بیشتر خبرنگاران از راه‌های دیگری به امرار معاش پرداخته و این حرفه جزو شغل اصلی آنان نیست.

رئیس خانه مطبوعات آذربایجان‌غربی با اشاره به سایر آفت‌های حرفه خبرنگاری گفت: خبرنگاران باید از سوداگری، حب مقام و قدرت، شخصیت‌کشی و اهانت، نادیده گرفتن ارزش‌ها، تقلید کورکورانه و فردگرایی پرهیز کنند.

زاهدی با بیان شاخصه های ارتقاء جایگاه رسانه‌ای خبرنگاران اظهار داشت: اصحاب رسانه باید به جای رونوشت از سایر رسانه‌ها به تولید محتوا پرداخته و از توهین و اتهام پرهیز کنند چون باید برای حرفه‌ای‌گری به اخلاق بها داد