سیگنال های مثبت ایران و آمریکا
آخرین این سیگنالها را چند روز قبل باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی خود با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در کاخ سفید فرستاد. وی گفت تصمیم کنگره برای تحمیل مجازاتهای جدید علیه تهران تا یکی دو ماه آینده به جا نیست و نباید دراین خصوص شتابزده عمل کرد.
روزنامه البیان نوشت شواهد دال بر نزدیک بودن امضای توافقنامه هسته ای بیشتر شده است.
اخیرا در واشنگتن شواهد دال بر امکان امضای توافقنامه هسته ای با ایران افزایش یافته است . البته این بار این شواهد منحصر به فرد و قابل ملاحظه هستند. آنچه که موید این شواهد است این است که( این شواهد ) تقریبا همزمان با سیگنالهای تهران هستند.
نویسنده می افزاید آخرین این سیگنالها را چند روز قبل باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی خود با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در کاخ سفید فرستاد. وی گفت تصمیم کنگره برای تحمیل مجازاتهای جدید علیه تهران تا یکی دو ماه آینده به جا نیست و نباید دراین خصوص شتابزده عمل کرد.
نویسنده با اشاره به این که صحبتهای اوباما مبنی بر تعیین سقف زمانی احتمالی برای دست یابی به این توافق بی سابقه محسوب می شود می افزاید همزمان با این اظهارات درخواستها در واشنگتن و دقیقا از طرف نهادها و محافل یهودی آمریکا برای این که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل ، سفرش را به آمریکا برای سخنرانی در کنگره لغو کند افزایش یافته است. این درخواستها لزوما نشات گرفته از این نیست که محافل مزبور می خواهند از افزایش تنشها با کاخ سفید که به خاطر تلاش نتانیاهو برای قدرت گرفتن از کنگره در مقابل اوباما ایجاد شده است جلوگیری کنند بلکه ظاهرا ناشی از آن است که احتمال می دهند مذاکرات در حال نزدیک شدن به چهارچوبی است که می تواند زمینه ساز توافق آینده باشد و به همین خاطر به نفع اسرائیل نیست که با واشنگتن مخالفت کند.
نویسنده با بیان این که این درخواستها را گروههای یهودی که به نزدیک بودن به اسرائیل و تلاش برای حفظ مصالح اسرائیل معروفند مطرح کرده اند می افزاید، گوئی موضع گیری این محافل به این معناست که اگر نتانیاهو بخواهد سخنرانی کند انزوای اسرائیل بیشتر خواهد شد .
افزون بر اینها شماری از نمایندگان و سناتورهای آمریکائی و همچنین جو بایدن معاون رئیس جمهوری آمریکا هم این سخنرانی را تحریم کرده اند و این برای اولین بار است که نخست وزیر اسرائیل تحریم می شود. از سوی دیگر شماری از اعضای دموکرات مجلس سنای آمریکا هم از تایید پیش نویس مجازاتهای جدید علیه ایران عقب کشیده اند و اجرای آن ( پیش نویس ) را موکول به بعد از ماه مارس کرده اند واین زمان مصادف با زمان تعیین شده دولت آمریکا برای دستیابی به توافق چهارچوب است. این امر ( مواضع این سناتورها ) شاید بیانگر آن است دولت به کنگره اطمینانهائی داده است مبنی بر این که این بار احتمال دستیابی به توافق هسته ای وجود دارد. نویسنده درادامه به ارزیابیهای صورت گرفته در خصوص دستیابی به این توافق اشاره می کند و می افزاید طبق ارزیابی آمریکائیها ،تهران به پذیرش توافقنامه نزدیک شده است و معادله تهران در این راستا این است که از سوئی از مجازاتهای تحمیلی خلاص شود و از سوی دیگر این توافقنامه موقعیتی ایجاد کند که تهران بتواند د راوضاع کنونی نفوذ خود را در منطقه تقویت کند.
به عقیده ناظران سیاسی، سخنان تهران فرستادن پیامهایی است مبنی بر زمینه سازی برای اعلام ، پایان قابل قبول مذاکرات است. نویسنده خاطر نشان می کند اظهارات محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه ایران هم در کنفرانس امنیتی مونیخ دراین راستا ( تمایل ایران برای رسیدن به توافق ) ارزیابی شد و به عقیده ناظران این اظهارات دال بر این است که ایران تلاش می کند مذاکرات را به جلو پیش ببرد هرچند همچنان در مسیر مذاکرات موانع مهمی همچون نحوه لغو مجازاتها بعد از امضای توافقنامه و این که آیا لغو این مجازاتها مرحله ای و به تدریج خواهد بود و یا طبق خواست تهران یکدفعه لغو خواهد شد وجود دارد. نویسنده در ادامه می افزاید ظاهرا مذاکرات کنونی دیگر مربوط به مسائل فنی نیست و ایران برنامه های هسته ای خود را با موافقت آمریکا همچنان خواهد داشت هرچند تحت نظارت وکنترل باشد و میزان نقش ایران در منطقه باقی خواهد ماند و این مسائل( نقش ایران ) است در این مرحله حساس از مذاکرات بررسی خواهند شد.