ضرورت مشارکت سمن ها در توسعه اقتصادی
معاون برنامه ريزي و اشتغال استاندار آذربايجانغربي بر لزوم فراهم شدن زمينههاي مشاركت سمنها در توسعه اقتصادي استان تاكيد كرد.
به گزارش نگاه روز به نقل از پايگاه اطلاع رسانی استانداری آذربایجان غربی، مهندس تقي کهوریان در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان که امروز در محل استانداری برگزار شد، به نقش سازمانهای مردم نهاد در توسعه اقتصادی اشاره کرد و گفت: شایسته است در حوزه امور اقتصادی، سمن هایی شکل گیرد تا زمينه مشاركت و همكاري صاحبنظران و علاقمندان برای رسیدن به اهداف توسعه استان فراهم شود.
معاون برنامه ريزي استاندار و دبیر شورای برنامه ریزی استان در ادامه به تاکید مقام عالی استان در خصوص تهیه و شناسایی برنامه ها و شاخص ها برای لحاظ شدن در قانون برنامه ششم توسعه اشاره كرد و افزود: فعالیت ها در خصوص تدوين برنامه ششم توسعه آغاز شده و در استان نیز اين روند ادامه دارد؛ لذا از نظرات و پيشنهادات مديران، مسئولان و همچنين افراد صاحبنظر براي تدوين هرچه بهتر اين برنامه، استقبال مي شود.
وی همچنين به تشکیل جلسه اي با موضوع برنامه ششم توسعه در هفته آتي اشاره نمود و از مدیران خواست با آمادگی کامل در جلسه مذكور حضور یابند.
معاون برنامه ريزي استاندار در ادامه با اشاره به انتخاب نمايندگان ناظر در شوراي برنامه ريزي و توسعه استان نيز گفت: آقاي جواد جهانگیرزاده و محمد قسیم عثمانی از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه و بر اساس تصمیم مجلس شورای اسلامی به عنوان اعضای ناظر در شورای برنامه ریزی و توسعه استان معرفی شده اند که حضور آنها را در این جلسه ارج می نهیم و اميدواريم اين حضور منجر به ارتقاي همكاري و تعامل نمايندگان و مديران اجرايي براي رشد و توسعه هر چه بيشتر استان باشد.
مدیرکل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به نقش و اهمیت تشکل ها و سازمانهای مردم نهاد در جامعه گفت: سازمانهای مردم نهاد ریشه در اعتقادات و باورهای دینی مردم دارند که با هدف تعاون و همکاری و برای پیشبرد اهداف خیرخواهانه شکل گرفته اند و نقش تسهیل گری دارند.
هوشنگ عطاپور با بیان اینکه بیشترین تعداد سمن هاي فعال در استان به ترتیب در ارومیه، مهاباد و خوی هستند، افزود: در حال حاضر 234 سمن در استان فعال است که از این تعداد 51 سمن در خصوص امور خیریه، 49 سمن در رابطه با امور اجتماعی و بقیه نیز در سایر موضوعات فرهنگی، هنری، ورزشی و قرآنی، مبارزه با مواد مخدر و محیط زیست فعالیت می کنند.
وی با بيان اينكه، 56 سمن ديگر نیز در حال ثبت هستند، ادامه داد: در مجموع در سمن های استان بیش از 8 هزار و 312 نفر عضويت دارند.
در ادامه این جلسه همچنین در خصوص دستورالعمل اجرایی نحوه مشارکت مردم به منظور راه اندازی واحدهاي تولیدي در روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته بحث و تبادل نظر شد و مدیرکل دفتر امور روستايي و شوراهاي استانداری نیز به بیان گزارشی از تعداد طرحهای اعلام شده از فرمانداریها در این خصوص پرداخت.
عين اله شریف پور گفت: از بین 17 شهرستان، تاکنون 12 فرمانداری طرحهاي خود را اعلام نموده اند و در مجموع 481 طرح به مبلغ 575 میلیارد تومان به تصویب کمیته برنامه ریزی شهرستانها رسیده است .
وي ادامه داد: در نهایت با دستور مقام عالی استان مقرر شده تمامی شهرستانها طرحهای خود را ارائه نمایند و پس از آن طرحهای اولویت دار جهت اجرا انتخاب شوند.
مدیرکل دفتر برنامه ريزي و بودجه استانداري نیز در این جلسه به بیان خلاصه ای از بودجه کل کشور و استان در لایحه سال 94 پرداخت و گفت: بر اساس لایحه بودجه سال 94 درآمد استانی 7 میلیون و 661 هزار میلیون ریال، درآمد ملی 618 هزار میلیون ریال و درآمد اختصاصی 174 هزار ميليون ريال پيش بيني شده است.
ناصر حضرتی پر در خصوص مصارف و اعتبارات هزینه ای نیز افزود: اعتبارات هزینه ای سال 94 ،2 میلیون و 55 هزار میلیون ریال، اعتبارات تملک دارائیهای سرمایه ای استانی یک میلیون و 926 هزار میلیون ریال، اعتبار ماده 80 قانون برنامه پنجم توسعه 2 میلیون و 651 هزار میلیون ریال و اعتبارات طرحهای ملی استانی شده یک میلیون و 58 هزار میلیون ریال است که به ترتیب 19.6 درصد افزایش، 12 درصد کاهش و 59.7 درصد افزایش و 7.8درصد افزایش دارند.
وی همچنین گفت: آذربایجان غربی در زمینه درآمد در بین سایر استانها رتبه 16 را در لایحه بودجه به خود اختصاص داده است.
حضرتی پر اضافه كرد: در زمینه سرانه درآمد نيز استان آذربایجان غربی در وضعیت نابسامانی قرار دارد به طوری که درآمد سرانه هر فرد در استان ما 248 هزار تومان است در حالی که این رقم در استان تهران 2 میلیون و 677 هزار تومان است و این نشان از ساختار ناموزون و نامتوازن تولید ثروت در کشور است.
محل هاي احداث شرکتهای دانش بنیان و طرح هاي مصوب کارگروه شهرسازی و زیربنایی استان از دیگر موضوعاتي بود كه در پنجمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان مورد بررسي قرار گرفت