مدیریتها و استخدامهای سفارشی از عوامل اصلی مهاجرت نخبگان
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی گفت: مدیریتها و استخدامهای سفارشی، عدم شایستهسالاری، عدم بهکارگیری نخبگان و وفور مدارک کمارزش از عوامل اصلی مهاجرت نخبگان محسوب میشود.
به گزارش نگاه روز، موید حسینی صدر اظهار داشت: در حال حاضر نخبگان مهاجرت زیادی به خارج از کشور دارند و این موضوع موجب صدمات جبرانناپذیر مالی و نیروی انسانی به کشور میشود.
وی ادامه داد: ارزش نخبگان بسیار بالا است و کشور با مهاجرت نخبگان از لحاظ نیروی انسانی و مغز متفکر و نیز از لحاظ مالی آسیب میبیند.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دلایل مهاجرت نخبگان، اعلام کرد: چند موضوع در مهاجرت نخبگان موثر است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مدیریتها و استخدامهای سفارشی و پارتیبازی در اشتغال موجب یاس نخبگان میشود، ادامه داد: اشخاصی که با بهترین سابقه تحصیلی از بهترین دانشگاهها فارغالتحصیل شدند بیکار هستند و اشخاص دیگری با سابقه تحصیلی ضعیف در مشاغل مدیریتی تکیه زدند و جای نخبگان را گرفتهاند و این موضوعات موجب یاس در فضای علمی کشور میشود و نخبگان را ترغیب به مهاجرت میکند.
صدر خاطرنشان کرد: صدور مدرکهایی با پشتوانه علمی ضعیف در کشور متداول شده و افرادی که در جایی مسئولیتی دارند با صرف هزینه مبالغ کم و از طریق راههای مختلف مدرک میگیرند و این عوامل به نوعی ضد انگیزه برای نخبگان است.
وی اظهار داشت: عامل سوم موضوع اشتغال بوده به طوریکه در حال حاضر شغلیابی در کشور مشکل شده و بیشتر افراد تحصیلکرده و نخبگان ترجیح میدهند به کشورهای دیگر مهاجرت کنند.
صدر ادامه داد: ادامه تحقیقات از عوامل دیگر محسوب میشود و برخی از نخبگان برای بهرهمندی از امکانات تحقیقاتی جدید به خارج از کشور مهاجرت میکنند.
وی تصریح کرد: دلایل اجتماعی و سیاسی تاثیر خیلی کمی در مهاجرت نخبگان داشته و عوامل اصلی عدم شایستهسالاری، عدم به کارگیری نخبگان و وفور مدارک کم ارزش در جامعه است که موجب مهاجرت نخبگان میشود.
صدر افزود: البته در دانشگاهها نیز در جذب نخبگان به عنوان هیئت علمی تنگ نظری میشود که باید فضا برای فارغالتحصیلان جدید فراهم شود.
وی گفت: امید است در مقطع فعلی مدیریت کشور این مسائل با شفافیت رسیدگی شود و توجه به نخبگان در دستور کار قرار گیرد و بررسی همه جانبه صورت گیرد تا از مهاجرت نخبگان جلوگیری شود.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تحصیلکردگان نیز در کنار نخبگان برای کشور مفید بوده و در اولویت دوم باید از خدمات آنها نیز استفاده شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در خصوص جذب دانشجویان خارجی در کشور ما بسیار ضعیف عمل کرده و در کل از 5 میلیون دانشجو در کشور حدود 12 هزار نفر دانشجوی خارجی بوده که باید برای جذب دانشجویان خارجی نیز برنامهریزیهای لازم انجام شود.